OLVASÁS: Mit? Alig van magyar nyelvű, pláne minőségi. Ott van a The Garden of Words. Csodálatos mű. Még sincs sem lefordítva, sem le szinkronizálva.
NÉZNI: Hol? Sajnos sok csak illegális forrásból, jobb - rosszabb hobbi fordítással érhető el, gyakran pocsék képminőséggel.
Sajnos az átlag ember csak a gyerekcsatornák gagyijait látja, és elkönyveli, hogy ezek rajzfilmek gyerekeknek.
Én 40 múltam. De én sem tudod mit nézni, mert ami érdekelt, azt láttam, és engem a valódi világban játszódó művek érdekelnek, nem a szörnyes, robotos, 12 éves lány géppisztollyal dolgok.
2023. márc. 19. 10:24
12/27 anonim válasza:
Animét szívesen nézek, de én sosem tettem különbséget az animék és filmek között. Nekem szokott tetszeni az igényesen megrajzolt vagy egyedi stílusú anime, persze a történet fontosabb. Ott is van jó meg rossz, mint a filmeknél. Mangát viszont soha nem olvastam. Egyszer belekezdtem egybe, mert az anime első évadja után a 2. évad egy hidegzuhany volt, de mivel kifolyik a szemem, ha gépen kell ilyen pici képeket néznem, az örökös nagyítás meg körülményes és fárasztó, a felénél abbahagytam. Venni meg nem fogok mangát, nagyon drágák, főleg ha azt nézzük, hogy egy történet 10-nél is több kötetből is áll általában. Animét bárki tud nézni, mangát viszont szerintem emiatt kevesen olvasnak az országban, plusz azért mangából kevés kerül szerintem magyar fordításra, animékhez viszont van egy erőteljes magyar fordítói bázis. Én soha nem tudtam képregényt sem olvasni. Pedig nagyon szeretek regényeket olvasni, de nekem a manga meg a képregény valahogy nem megy, pedig a manga sokszor sokkal jobb és kiforrottabb történetben, mint az anime, de egyszerűen nekem nem tud olyan hangulatot teremteni egy fekete-fehér (vagy akár színes) képsorozat szövegbuborékokkal, mint egy regény vagy film/anime.
2023. márc. 19. 11:55
13/27 anonim válasza:
12.
"...nekem nem tud olyan hangulatot teremteni egy fekete-fehér (vagy akár színes) képsorozat szövegbuborékokkal, mint egy regény vagy film/anime."
Ott a pont!
Én is vennék REGÉNY formátumban, hivatalos, profi formátumú fordítással.
2023. márc. 19. 12:29
14/27 anonim válasza:
Nem. Pl én sem olvasok vagy nézzek. Egyidőben még néztem annó az Attack On Titans-t. Nálunk 20 fős osztályból tudtommal 5-6-n néznek animét.
2023. márc. 19. 12:34
15/27 anonim válasza:
OREGAIRU. Nekem az betette a kaput. Soha többé anime, manga, meg hasonlók.
3 évad, remegve várom a végét, és erre...
SPOILER!
Nem jön össze a tanárnővel!!!
2023. márc. 19. 12:47
16/27 anonim válasza:
Ha itthon jobb minőségben, magyar felirattal/szinkronnal lennének elérhetőek animék, akkor biztos vagyok benne, hogy sokkal többen néznék, még az is, akinek nincs pénze Netflixre, vagy nem beszél angolul. Sokszor még angol felirattal sem találok meg egyes animéket🤷.
"mivel kifolyik a szemem, ha gépen kell ilyen pici képeket néznem, az örökös nagyítás meg körülményes és fárasztó, a felénél abbahagytam"
Nehezen tudok a ctrl+görgő megoldásnál könnyebb nagyítási megoldást elképzelni.
"3 évad, remegve várom a végét, és erre..."
Ezt egyébként ne az animán verd le, azt vártad, amiről egyértelműen tudni lehetett, hogy sosem lesz, mivel sosem ment abba az irányba az anime.
2023. márc. 19. 18:07
19/27 anonim válasza:
Kicsit vicces hogy 1 anime miatt ment el valaki kedve az összestől. Mert hagyján ha a műfajtól vagy tematikától, de hogy mindegyiktől.
2023. márc. 19. 18:28
20/27 anonim válasza:
18: az általad is idézett mondatomban is ott van elrejtve a másik problémám: "az örökös nagyítás meg körülményes és fárasztó". Én 10 kötetet elolvastam így, és nekem baromi fárasztó volt, a sok görgetésben meg ki-be nagyításban, lapozásban meg már elszédültem. Biztos van, akinek ezzel semmi baja, nekem sajnos nem jött be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!