Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Saját véleményed, első részek...

Saját véleményed, első részek alapján melyek az ígéretes, jó animék a '23-as téli, új szezonból?

Figyelt kérdés

2023. jan. 15. 14:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Saikyou Onmyouji no Isekai Tenseiki
2023. jan. 16. 14:36
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez is jónak ígérkezik :Kaiko sareta Ankoku Heishi (30-dai) no Slow na Second Life (Videán fenn van )
2023. jan. 16. 15:07
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Tomo-chan wa Onnanoko!

NieR:Automata Ver1.1a

2023. jan. 16. 16:24
 14/20 anonim ***** válasza:
3%

"tt sincs semmi összefüggés a kettő között"

Van, és nem is kevés.

"Amúgy épp a casualokra jellemző, hogy csak a szezonos animékkel foglalkoznak"

Nem, mivel nekik véges idejük van. Egy casual néző általában az első 3 részig el se kezdi nézni, ha nem tudja, hogy jó lesz-e az adott anime, mert nem akar 12 résznyi időt kidobni valamire, ami neki nem tetszik.

Ha mégis elkezdi nézni, akkor is max dopja az elején és a végén bele se számít a pontszámba.

És pont azért számít, mert egy casual néző elsősorban az élvezeti faktor alapján pontoz. Ha neki egy Ex-Arm minőségű anime is bejön, akkor 10-est ad rá, miközben ha nem tetszik neki egy 86, akkor lepontozza.

Ezzel szemben, aki egy fokkal hardcore-abb, mégha nem is szubjektíven, de egy sokkal konzisztensebb szempontrendszer alapján értékeli a műveket, amely esetben mégha nem is tetszik neki mondjuk egy 86, de akkor is értékeli a minőségét.

"bennük nincs türelem, hogy kivárják azt a pár hetet, amíg tényleg megjelenik a sorozat"

És pont ezért nem kezdik el.

Ha nem kezdik el, akkor nem rántja be őket a sorozat, így inkább várnak, amikor binge watch-olni lehet.

Azért tudom, mert a legtöbb ismerősöm ilyen és én szoktam körbe ajánlani, amit érdemes megnézni, ők pedig nem nézik, amíg nincs vége.

"Vagy azt nem szabad csinálni, amit a #2 javasolt és figyelembe venni a casualok és botok által elinflált pontszámokat választásnál."

Ugye tudod, hogy nincsenek benne botok.

Mondjuk ez lehet, hogy MAL-os belső infó, de a botok egyáltalán nincsenek a pontszámban, és a casual-ek jelentős része is kiesik a végleges pontszámból.

"A kérdező a saját véleményt kért az animékről, nem pedig a myanimelist-en való böngészés technikáit"

Csak ez hülyeség, mivel sokkal reálisabb, hogy neki az fog tetszeni, ami a többségnek is tetszik és nem pedig az, amit egyetlen egy embernek tetszik.

Arról nem beszélve, hogy te sem "véleményt" adtál, hanem egy másik böngészési technikát, gyakorlatilag egy videót.

Ha pedig már itt tartunk, akkor az animegyetemet lehet hagyni ilyen szempontból a francba és mondjuk egy fokkal minőségibb irányba menni, pl. mother's basement-et nézni.

2023. jan. 16. 18:52
 15/20 D-Mano ***** válasza:

14-es,

írtam saját véleményt.

2023. jan. 16. 19:39
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Jah, annyira, mint én. Leírtad, hogy van egy lista, amiről válogatsz, én is ezt tettem.

Viszont szigorúan véve meg nem erről szólt a kérdés, hanem saját vélemény, hogy mely animék ígéretesek. Legalább ne hazudnál...

2023. jan. 17. 01:10
 17/20 D-Mano ***** válasza:

Ki van írva a felhasználónevem: D-Mano. Az 5-ös válasz is az enyém, az az első válaszom ennél a kérdésnél. Bemásolom ide is:

"Tomo chan is a girl.

Nem ígérkezik kivételes darabnak, de eddig szórakoztató. És ez volt az, ami az idei szezonból a legjobban felkeltette az érdeklődésemet. Még lehet max. 2-3, amibe belenézek, de ennyi."

2023. jan. 17. 07:08
 18/20 anonim ***** válasza:
78%

Sziasztok!

Tomo-chan. Detto. Nem igazán szoktam friss animéket nézni, csak hébe-hóba, de valahogy ebbe belefutottam, láttam az első részt, és kíváncsian várom a folytatást. Valóban nem az a világmegváltó kategória, de nem csak olyanokra van szükség, hanem eféle lazábbakra is, nekem ez is tetszik, akárcsak D-manónak.

Na meg ki milyen műfajt kedvel. Nekem pl a Nier Automata nem az esetem, azoknak viszont érdekes lehet, akik a shounen fight-ot kedvelik, és a látványosat.

Egyébként az új címek között baromira megtévesztő az egyik cím:

Bakemononogatari.

Ugyanis a híres Bakemonogatari-ként lehet félreolvasni, csak egy "no"-val több, dupla "no" szótag szerepel benne. Semmi köze egymáshoz a kettőnek, engem eléggé zavart, belenéztem, mi ez, percekbe tellett, mire leesett nekem...

Viszont amondó vagyok, első rész alapján nem kellene semmit megítélni, esetleg az első 3 rész után talán, de akkor se feltétlenül. Dobni lehet bármilyen animét bármikor, az elején is, ha az ember nem akar adott animével sokáig kísérletezni, de a megítélés az más eset. Ha dobok valamit az 1. rész után, azt nem ítélem meg, csak egész egyszerűen nicns kedvem tovább "kíslérleteznem" avval.

2023. jan. 17. 23:58
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

- Tomo-chan wa Onnanoko!

- Buddy Daddies

- Sugar Apple Fairy Tale

Én eddig ezekbe lestem bele és nem tűntek rossznak így első rész alapján

2023. jan. 18. 20:20
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Amiket heti szinten követek:

- Vinland Saga 2

- Saikyou Onmyouji no Isekai Tenseiki

- Maou Gakuin II Part 1 (most nézem...már megint egy part 1...basszus)

- Kaiko Sareta Ankoku Heishi (30-dai) no Slow na Second Life

- Hyouken no Majutsushi ga Sekai o Suberu

- Eiyuuou, Bu wo Kiwameru Tame Tenseisu: Soshite, Sekai Saikyou no Minarai Kishi

2023. febr. 12. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!