Milyen természetes képességet választanál magadnak?
Legyen evolúciós léptékkel megugorható
pl hátul szem, kopoltyú, tüskék, karmok, esetleg csőr, repülés csak szárnyakkal, láthatatlanság nincs, álcázás/rejtőzködés, méregfog/fullánk stb
Gyors regenerálódását és nagyobb erő (amit még ugye a csontozat izomzat kibír).
Az örök élet is jól hangzik.
Amit helyből bevállalnék és realisztikus, már létezik (nekem nincs sajnos):
Ha fordítás kell, a mutáció nem jár bármiféle egészségügyi vagy intellektuális hátránnyal, viszont természetes módon alacsonyabb testzsír aránnyal és normálishoz képest kétszer annyi izomtömeggel rendelkeznek és sokkal jobban reagálnak az edzésre (gyorsabban és több izmot építenek). Talán még az izmaik is arányosan erősebbek, mint azonos izomtömeggel rendelkező átlag emberekkel, de a Wiki azt írja, ilyen szempontból a kutatások eredményei nem egyértelműek.
Plusz léteznek egyéb hasznos/érdekes mutánciók, például a teljes tetrakromázia:
Akik ezzel a mutációval születnek, lejlentősen nagyobb tartományban és pontosabban érzékelik a színeket.
Ha a kevésbé realisztikus dolgokat is belevesszük, akkor 25 éves koromtól nem öregednék tovább mivel vannak élőlények, amik technikailag örökéletűek és regenerálnám az elvesztett testrészeimet, mint a tengeri csillagok.
Regeneráció jó lenne. Az nem is annyira sci-fi, mármint ha mondjuk lehetséges lenne például az axolotlök gyógyulási képességét emberbe ültetni vagy ilyesmi.
Viszont szerintem az örök élet valójában hátborzongató. Mármint mondjuk ~25 éves testben leélni egy jó 100 évet vagy többet az oké, na de ÖRÖK élet? Ha csak nekem van az szívás mert bárkit ismerek meg tudom ,hogy túlélem őt s végignézem ahogy megöregszik majd eltávozik. Ha mindenkinek örök élete lenne akkor ez a fele úgy ahogy kiküszöbölődne. Csak akkor a mostaninál is nagyobb lenne a túlnépesedés problémája. Na meg egy idő után biztos unalmas lenne.
Repülés is baromi jól hangzik. Csak ugye “evolúciós léptékben megugorható” tehát a karok kellene szárnyak legyenek (merthogy nincs 6 végtagú gerinces), ehhez persze hozzátartozna más csontozat, erősebb izomzat stb. Szóval leginkább max denevérszárnyak működhetnének ,hogy maradjon is valami ujjam amivel fogni tudnék. Rovarszárnyakkal megoldható lehetne ,hogy a karok maradjanak de nem lepne meg ha akkor sokkal kisebb test kellene, ha nem is átlag rovar méretű de kicsi. Szerintem azoknak nincs túl nagy teherbírási képessége s gyorsan kellene csapkodni. Ami ugye baromi sok energia, kb evéssel elmenne szinte minden szabadidőm. Esetleg hatalmas pillangó-szerű szárnyak amik lehetővé teszik ,hogy nagyon gyors csapkodás nélkül is levegőbe emelkedhessek, talán.
Kopoltyú sem lehet rossz, hasznát tudnám venni. Viszont oda kellene figyelni a folyamatos nedvesen tartására. Nem lehet kellemes ha kiszárad. Na meg tüdő mellett picit problémás. Ugyan úgy időnként a felszínre kellene úszni levegőt cserélni a tüdőben, még ha nem is olyan gyakran, igen fejlett emlős tüdőnk van, ez sem könnyít a dolgon. Például a békák képesek bőrlégzésre ami majd’ felér egy kopoltyúval s van tüdejük is viszont az sokkal fejletlenebb mint a miénk, sokkal jobban támaszkodnak a bőrlégzésre. S még így is fel kell úszniuk levegőért, nem maradhatnak örökké víz alatt. Ha jól tudom tüdős halak is fel-fel mennek levegőért, szóval ja. Egy kopoltyú jól hangzik de a gyakorlatban nem lenne olyan OP mint amilyennek hangzik.
"Ha csak nekem van az szívás mert bárkit ismerek meg tudom ,hogy túlélem őt s végignézem ahogy megöregszik majd eltávozik."
Ezen általában csak a gyerekek/fiatalok vannak fennakadva. Ahogy idősödik az ember 'megszokja' (bár nem ez a jó szó rá), hogy meghalnak körülötte az emberek és megtanul tovább lépni. Nem azt mondom, hogy érzéketlen lesz iránta, de megtanulja, hogy az élet része elveszteni hozzá közelállókat. Ezt akkor is megtapasztalnád, ha 100 évig élnél 25 éves testben. A születéskor várható átlag élettartam a világon kicsivel több, mint 67 év, eéslyes, hogy még néhány unokádat is eltemetnéd.
Ez igaz. Na de normál esetben te is ugyan úgy öregszel s “belátható időn belül” meghalsz stb. Na de ÖRÖK élet? Az nekem túl sok. Hosszútávon biztos kikezdi a pszichét. Ezért írtam ,hogy ha választani kellene akkor egy hosszú de nem végtelen élet nekem inkább szimpatikusabb. Igazából ha őszinte akarok lenni nekem ez a normál ~70 év is sok, de ez legyen az én bajom. Tudom, a többség nincs így.
Na meg lehet tovább kozmetikázni az örök élet dolgot is. Pl: fiatal maradsz vagy “ugyan úgy” öregszel? Mert akkor kimondottan sz-r lenne ha 60-80 év után megrokkanva, leszerelve kellene “élned” végtelen ideig.
Nyugdíj járna ilyen esetben? Vagy végtelen ideig kellene munkába járnod? Bár ez gondolom függene az állapotodtól. Egy ágyban fekvő vagy rokkant beteget sem küldenek munkába, hiába lenne előreláthatóan mondjuk még 10-20 éve.
Szó mi szó én több problémát látok az örök életben mint megoldást. Tök jól hangzik meg minden, de nem az esetem.
"Hosszútávon biztos kikezdi a pszichét."
Nem hiszem. Az emberi agyat nem örök életre terveztél. Idővel elfelejtesz dolgokat és újra új élményként tapasztalod meg.
"Nyugdíj járna ilyen esetben? Vagy végtelen ideig kellene munkába járnod?"
Alansi jogon most sem kéne, hogy járjon, ha meg jól csinálod, előbb utótóbb össze tudsz szedni annyi pénzt, hogy befektetve a hozamából elélj. Sokaknk ez egy élet alatt is sikerül, neked meg annál jóval több időd lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!