A One Piece jó anime?
Megéri megnézni?
Kicsit megijeszt a 1000+ rész, de ha nemsokára befejeződik akkor nem vészes. Mikor fog végetérni, lehet valamit tudni?
Sok benne a filler?
Illetve van valami egységes íve, mint más shounen animéknek és ha igen akkor honnan kezdődik? (Olyanra gondolok, mint pl. a Bleachben ott kezdődött amikor Rukiát visszavitték SoulCity-be.)
"Megéri megnézni?"
Ha van időd igen, mert az egyik legjobb never-ending shounen.
"Mikor fog végetérni, lehet valamit tudni?"
Nem, annyit lehet tudni, hogy pár éven belül, de ezek sosem voltak pontos becslések, mivel Oda sokszor közben ír hozzá a történethez.
"Sok benne a filler?"
Nagyjából az anime 10%-a filler.
"Illetve van valami egységes íve, mint más shounen animéknek és ha igen akkor honnan kezdődik?"
A példával együtt se értem teljesen, hogy mit értünk "egységes ív" alatt pedig a Bleach-et is láttam.
kb 9 éve kezdtem el nézni, véleményem szerint az eleje elég nehezen indul be, de összességében action shounenek közzül a jobbak közzé tartozik.
A filler-ek kb 100 körül van, de van egy pár ami egész jó, én a legtöbbet kihagytam. Viszont az, hogy kevés benne a filler azt eredményezi, hogy a mangához képest nagyon el vannak nyújtva és ilyen töltelék jeleneteket raknak be, és kb 1 fejezet = 1 epizód aránnyal dolgozik (pl amit mangában a főszereplő pikk-pakk lerendez, az van hogy el van nyújtva ilyen 5 percre az animében).
Azt, hogy mi a canon és mi a filler azt itt találod (a anime canon-okat is meg kell nézni, ha teljesen érteni akarod, habár ez a kifejezés nem tudom teljesen mire utal):
Az, hogy mikor fog véget érni nem lehet tudni, amit tudunk, hogy a mangaka elvileg (mangában) már 80-90%-ra kész a történettel, de még így is azt mondja, hogy "nyugi, van még" szóval még vagy 2 évig sztem simán megy a manga, így az anime is.
A megéri megnézni kérdésre sztem nincs konkrét válasz, szerintem nem fogod megbánni, jó történetek vannak benne, sokszor érzelemdús, meg tud nevetteni, de akár könnyeket is csalhat a szemedbe egy 2 jelenet. De megértem, ha valakit az 1000 rész megijeszt, mert az tényleg nagyon sok akáérhogy is nézzük.
"A megéri megnézni kérdésre sztem nincs konkrét válasz"
Van, csak ahhoz kevés infót tudunk.
Tegyük fel, hogy azt mondta volna, hogy heti 1 részt tud csak megnézni, akkor szerinted megérné 25 éven keresztül ezt az egy animét nézni ahelyett, hogy inkább 10-20 részes sorozatokat nézne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!