Miért mondják sokan, hogy a Death Note-ban L halála után lejjebb megy az anime minősége?
Tényleg gyengébb lett és egyszerűen azért mert L halálával megszűnt az, ami sokaknak tetszett és egyébként vitte a sorozatot. A rivalizálás a két oldal között. Ez teljes mértékben megszűnt L halálával.
A legtöbb állítás elég pontatlan vagy értelmetlen.
"O jött rá arra hogy valószínű valamiféle természetfeletti állhat"
Mármint össze tudta rakni, hogy egy erősön őrzött börtönbe Kira nem bemászott és embereket ölt? Ez tényleg nagy felfedezés.
"o és Melo együtt túlszárnyalják L-t"
Ami megtörtént.
L meghalt, ők nem. Ezzel gyakorlatilag már túlszárnyalták.
"L azért halt meg mert Rem megszegte a halalistenek szabályait szóval az nem önhibájából történt"
De, L azért halt meg, mert felfedte magát.
Ha soha senki nem találkozik vele, akkor bizony ez nem történik meg.
"Near és Melo L nyomába nem érnek és mondhatja bárki hogy jajj biztos elfogult, de ezek tények"
Nem, ketten együtt bizony megverték L-t, ezért maradtak életben. Ezek a tények.
Tény, hogy ugyanazon ellenfél ellen L meghalt és ők ketten nem.
"Egyébként simán lehettek volna beépített rendőrök a börtönökben amelyeket valamiféle maffiavezér vagy igazsagérzettol futott ember irányít és elintezhettek volna valahogy a bűnözőket."
Jah, a világ minden pontján.
Reális.
Maffia hálózat, ami több száz millió embert tömörít. :DDD
"Jah, a világ minden pontján.
Reális."
Ja, mert az teljesen reális, hogy egy tini egy halálisten segítségével kinyírja az embereket. Úgy hogy a nevüket leírja egy könyvbe.
Én csak L halálaig néztem, mert személy szerint nagyon nem szerettem Neart. És utána, valahogy nem annyira érdekelt már a sorozat.
De persze, mindenkinek más tetszik. Bár azért azt mondani, hogy Near okosabb L-nél elég hülyeség.
Szerintem érzelmi háttere is van ennek a véleménynek, tehát azok mondják ezt, akik szeretik L-t, és Near-el illetve Mello-val már nem tudtak annyira megbarátkozni. Pedig igazából már a Yotsuba szállal elkezdett csökkenni a színvonal. Ez a Higuchi egy idióta, rosszindulatú fűszer volt, akinél még Misa is okosabb volt.
L halála után jött egy frissítés, és ez szerintem így volt jó. Az egyik oldalon Mello és Near, illetve a másik oldalon Kyomi és Mikami beemelése a sorozatba nagyon jó húzás volt.
Near amúgy nem okosabb L-nél, de méltóbb ellenfele volt Light-nak, mert Near full érzelemmentes volt, L viszont igényelte a szociális kapcsolatokat és talán ez okozta a bukását. Túl közel került Light-hoz, annak ellenére, hogy gyanúsított volt.
A fentiek ellenére Near sosem tette magát L felé. Az eredeti történet utáni egyik extra történetben egyértelműen követendő példaképnek tartja, és azt keresi, hogy egy helyzetben "Mit tenne L?"
"Szerintem ez meg annak is köszönhető hogy Yagami már nem mutatott semmi jelet annak hogy maradt volna benne bármiféle emberi és átment totál szociopataba. Már nem a bűnözők megbüntetése volt a fo cél hanem az hogy hatalmon maradjon és onerdekbol használta a listát. Ez az en véleményem."
-----------
A véleményed tiszteletben tartom, de nem értek veled egyet. Szerintem Yagami célja továbbra is egy tiszta világ megteremtése volt. Azért durvult el a helyzet, mert egy világgal állt szemben, de megmaradt az eredeti céljainál.
A 12. kötetben ezt mondja a védőbeszédében, idézem a 137. oldalról Light szavait:
"Soha, egyetlen percig sem néztem a saját érdekemet! Én más vagyok, mint azok a gazemberek, akik anyagi boldogulásért kényszerítik rá a gyengékre az akaratukat!"
"Egy ponton megemlíti hogy o és Melo együtt túlszárnyalják L-t,"
Igaz, hogy régen láttam, de nekem az rémlik, hogy Near azt mondta, hogy szövetkeznie kellett Melloval, hogy legyőzhesse Kirát, mert nem olyan erős egyedül, mint L.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!