Csak én gondolom azt, hogy L (Death Note) képességeit túlbecsülik?
Az L-Light párharcban L tűnik a jónak. De tényleg így van?
Az eredeti 12 kötet és az anime csak utalásokat tett, de a C-Kira extra fejezetben Near visszaemlékezéséből tudjuk, hogy maga L vallotta be, hogy nem az igazságérzet vezérli. Neki a bonyolult ügyek megoldása hobby, játék volt. L vallomása szerint ha a törvény értelmében határozzuk meg a jót és a rosszat, ő maga is számos bűntettet elkövető gonosztevő. Ez az ember tehát nem azért üldözte Light-ot, mert igazságot akart tenni. Neki ez játék volt!
Másrészt óriási hibát követett el, hogy érzelmileg közel került Light-hoz, és barátként tekintett egy gyanúsítottra. A játszma itt eldőlt. Ezért tudta Light nyugodtan beírni Higuchi nevét a listába, mert L nem figyelt már rá.
Ezt a harcot magasan Light nyerte.
Ha jól emlékszem, vagy az animében, vagy a live actionban Rem is elismerte, hogy Light túltett egy halálistenen, hiszen őt magát is megölte, csellel. Light-nek tényleg volt valamilyen isteni kisugárzása.
"Keress vmi új témát."
->
TIPP:
3. kérdés:
Csak én gondolom azt, hogy Near (Death Note) képességeit túlbecsülik?
4. kérdés:
Mi a kedvenc villamosszék márkád? Melyik animében hatásosabb a kivégzés?
Szerintem senki nem hiszi amúgy, hogy L-lé volt a morális iránytű szerepe ebben a sztoriban (ha valakiről ezt el lehet mondani, az leginkább Soichiro), ahhoz, hogy a közönséget a maga oldalára állítsa, elég volt Lightnál kedvelhetőbbnek lennie, és ennek a kitételnek meg tudott felelni, mint azt te is beismerted. Biztos vagyok benne, hogy Lighttal kapcsolatban sem azt kifogásolják a legtöbben, hogy bestiális bűnözőkre halált osztott, hanem egyrészt az istenkomplexusát, másrészt azt, hogy amikor azokat kellett eltakarítania, akik a kézre kerítésén munkálkodtak (máskülönben nem ártottak a légynek sem), akkor is kb. annyi lelkiismeretfurdalást tanúsított, mint más emberek akkor, amikor összetépnek egy papírfecnit. És ez az elejétől fogva volt így, nem kellett hozzá éveken át birtokolnia a halállistát.
Képességek alatt nem tudom, mit értesz, az én szótáramban nincs túl sok köze ahhoz, hogy ki milyen erkölcsi minőséget képvisel. Mindenesetre L nem tekintett Lightra barátjaként, azért mondta ezt, hogy lássa, milyen érzelmi reakciót vált ki/elárulja-e magát akaratlanul egy megnyilvánulásával Light ennek a hallatán. Az utolsó pillanatokig gyanakodott rá, azért akarta tesztelni a lista szabályait.
"Az L-Light párharcban L tűnik a jónak. De tényleg így van?"
Alapjáraton? Igen.
"L vallotta be, hogy nem az igazságérzet vezérli"
Nem számít. A törvények azért vannak, hogy az ember társadalomban tudjon élni. L próbálta elérni, hogy a törvény Light-ra is érvényes legyen.
"L vallomása szerint ha a törvény értelmében határozzuk meg a jót és a rosszat, ő maga is számos bűntettet elkövető gonosztevő."
A törvény értelmében nem a jót és rosszat határozzuk meg, hanem a büntetendőt.
Egyébként már az bűncselekmény, hogy nem fedte fel a rendőröknek a kilétét, mivel a rendőrnek joga van igazoltatni.
"Ez az ember tehát nem azért üldözte Light-ot, mert igazságot akart tenni. Neki ez játék volt!"
Irreleváns. A rendőrök sem feltétlen azok dolgoznak, mert igazságot akarnak, hanem mert pl. fizetést akarnak.
"Másrészt óriási hibát követett el, hogy érzelmileg közel került Light-hoz, és barátként tekintett egy gyanúsítottra"
Akkor tekintett rá barátként, amikor őt kizárta, mint gyanúsított és valójában ekkor vesztett.
Ha már nem gyanúsítod az elkövetőt, akkor vesztettél. Ott már teljesen mindegy volt, hogy megöli-e.
"Ezt a harcot magasan Light nyerte."
Nem teljesen. Light nyert, de nem sokkal.
L hátrányból indult. L-nek úgy kellett nyomoznia, kitalálnia dolgokat, hogy egy földöntúli dologgal harcolt, nem tudta, hogy milyen képességei vannak, hogy mit tud és mit nem.
Light viszont mindennel tisztában volt. Ezt figyelembe véve pedig, L teljesítménye jobb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!