Mitől ilyen népszerűek az animék?
Mert vannak benne szexi rajzolt palikák meg persze örök, mint pl HISOKA Vagy MOKKUN
Amúgy nemtom, mert jók, gondolom.
NEM ÖRÖK, HANEM PEDÓK
hulye autocorrect, akárhányszor valami pedofilosat írok kijavitja ez a szar
Közkeletű tévhitek közül ez az egyik, amit írtál, előző...
Nevezetesen, hogy "minden anime szexoritentált", meg még "pedó is". Valójában az utóbbi műfaj szinte csak mangákra jellemző, ha Japánnál maradunk most, és a mangák közül is a nem hivatalos manga kiadványok egy részére (doujinshi-k egy részére), ami animés, mangás körökben köztudott.
Az viszont tény, hogy a pajzán humor (ecchi) elég sok animére jellemző, műfajtól függetlenül, ami néha már zavaró, pedig olykor tényleg érdekes körítés (de a pajzán humort tényleg kissé túlzásba vitte Japán).
A másik közkeletű tévhit, hogy az animék "gyerekrajzfilmek".
Ez féligazság. Nyilván gyerekeknek a japánok is készítenek, de a japánok MINDEN KOROSZTÁLYNAK készítenek animéket.
És hogy mitől olyan népszerűek: pontosan a sokszínűségük miatt, a sok műfajiságuk miatt, pontosabban amiatt is. Ennyi féle műfajt az amerikai, európai vizuális és audio-vizuális művekben nem találni.
Ezen felül számos egyedi vonás jellemző az animékre, bár én a kb 2003, 2004 óta készült animék többségére mondanám, hogy igazán megtalálták a saját "hangjukat" a japánok, plusz az igazi művészi igényességet és a remek és egyéni grafikát is - habár kb 2003 óta az animék nagy részéről mondható el, nyilván nem mindre (és 2003 előt is jelentek meg igényes, színvonalas animék, csak akkori időszakból én eddig ritkán akadtam ilyenre). Még a XX.század Miyazaki animemozijai se teljesen japán jellegűek, nem igazán egyediek.
Ezen felül a világ legjobb szinkronszínészei szerintem Japánban találhatók, és az animkben az ő képességük eredményeit is élvezhetjük. E téren elég kevés a negatív kivétel az animék esetén.
(Amerikáról meg hadd ne mondjak véleményt, mert az lesújtó... Sablon, sablon, esetleg még sablon a jenki világ. Néha alkotnak színvonalasat is az USA-ban de az ritkább. Inkább a független stúdiók az amcsiknál, ahol már akadnak minőségiek is, de néha a hollywoodiak közül is.)
Miiii????
Én imadom az animeket, csak megjegyeztem hogy aki amugy nem nez animet az ismeretségi koromben 1-2 alkotáson kívül, azok azt az 1-2 animét amit láttak a vicces pedok és a cuki meleg palik miatt szeretik. Lol ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!