Miért ilyen népszerűek Leiner Laura könyvei?
en bloc
A kérdéshez: a színvonalat (vagy inkább a hiányát) félretéve, meg is kell tudni fogni az olvasót: neki sikerül(t).
„vannak felnőtt korosztálynak szóló könyve is”
Ne kímélj.
Mert egyszerű a nyelvezete, illetve napjainkban játszódik Magyarországon, magyar tinik szerepelnek benne, ezért a fiatalok könnyen azonosulni tudnak velük.
Plusz sok poén van a könyvekben, bár az nyilván emberfüggő, hogy kinek mi a vicces.
Én sem szerettem sosem ezeket a könyveket, viszont szerintem értem, hogy mi fogja meg bennük a fiatalokat.
Vannak könyvek amikben nem feltétlenül a cselekmény a fontos, hanem a hangulat. Megismered a szereplőket, megszereted őket, és ők lesznek a "barátaid" akiknek figyelemmel kíséred a mindennapjait addig, amíg olvasod a könyvet.
Nyilván nem egy Stephen King vagy Tolkien szint, de a hazai “sulis regény”felhozatalban az ő művei még mindig igényesebb szintet képviselnek, mint a legtöbb. Azért olvastam már jóval elkeserítőnek próbálkozásokat is, amin tényleg fogtam a fejem.
Szeretem Leiner Laura humorát, felnőtt fejjel is lehet nevetni a könyvein, és habár van bennük pár baki vagy irreális elem, a könyveinek legnagyobb százalékát szórakoztatónak tartottam.
Képben van az adott tinédzser éra szokásaival. Pl. ma elolvasva a Szent Johanna Gimi világa már talán retronak is számít. Nyomógombos mobil, MSN, deszkások, ska, emo láz… a TikTok, Instagram, ingyenes videohívások Messengeren még sehol nem volt, ami már az IOV szerves részét képezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!