Mit gondoltok erről az anime nézettségi listáról?
Nagyrészt szezonos anime, egy pár előző szezonból maradttal + One Piece.
Tudom rengeteg féle okból értelmetlen és nehéz méricskélni, mit nézz a magyar, de kíváncsi voltam rá. (tapasztalatom sincs benne)
95%-ban inda nézettség alapján, számoknak nem láttam értelmét kiírni*.
Tetején a legnézettebb.
kép: [link]
* pár ok:
- nem a legutolsó megjelent epizódott számoltam
- több csapat viszi, de max. 2 ismertet/elfogadottat számoltam bele
- van aki letölti vagy máshol nézzi meg, aminél nincsenek számok
- mindenki letudja magának csekkolni, hogy mennyire helyes a sorrend
- vannak akik kicsit levannak maradva
Van ami nincs a listában, pl.: Shuumatsu no Harem, mivel nem találtam róla adatot.
"Meg hogy sok a brutálisan gyenge fordítócsapat, és gondolkodnod kell magyar létedre hogy mit akartak mondani-magyarul"
Ez egyébként ritkább, vagy nem tudom, év vagy 7 éve láttam magyar feliratot.
Akkor olyan gondom nem volt, hogy nem értettem, mert nem tudom, hogy magyarul mit akartak mondani.
Igen, a félrefordítások meg elég gyakoriak, azokat én is ismerem.
Egyébként valószínűleg anime függő. Sokkal reálisabb, hogy a nagy címeknél, mint SnK vagy KnY a magyar felirattal nézők többségben vannak, viszont kisebb címeknél pedig fordított az arány, pl. egy Slow Loop-nál.
A lista szempontjából meg egyébként mindegy, hogy hol van a többség.
Tegyük fel, hogy az SnK-t nézik az indán 20 ezren és a KnY-t 21 ezren.
Ha csak egy 2 ezres tömeg néz máshol animét vagy angolul, akkor az képes megfordítani az állást.
12 de ez a ksiebbség értsd meg.. A többség nem fog angolul nézni..
Én is úgy nézem többek közt meg más ynelven nem magyarul de nem ez a jellemz
10-9 éves a nézők többsége
"10-9 éves a nézők többsége"
Hát nagoyn nem. Olvasni alig tudnak, nem animéket fognak nézni.
A nézők többsége 20-30 között van.
4 pipás kicsit nagy a pofa nem gondolod? ":D segítek DE a legtöbben magyarországon az indán nézik! max a gyökér fajták azokat az oldalakat nézik ahol még mindig az indiavideó forrás videója van csak be linkelve! + ez a legnagyobb magyar anime portál de még a legnagyobb videóportál is!
netflixen relatív kevés anime van + nem mindegyikhez van magyar felirat! ++ fizetős...
a többi nemzetközi oldalon magyar felirat sincs + ott is kevesebb anime van fent... (inán jóformán az összes anime megtalálható!)
én 3 nyelven beszélek... de még sem angolul nézem mert van magyar felirat! ":D ekkora gyökeret ami te vagy...
a nézők többsége sem 20-30 körül hanem inkább 12-25 között van! a 25 felettiek kevesebben vannak mert még mindig az animék a 2010-es években robbant be!
a magyar fordítás megint csak jó... a hobbi fordítók azok rosszak de azok mindenhol azok! ja angolul is hobbi fordítók vannak csak szolok! mivel a netflixen relatív mennyiségű magyar van sőt 90% az angol!
hangoztathatod de itt mindenki tudja hogy az indán nézik a legtöbben! basom a szád nézd már meg hogy mennyi megtekintés van!
a magyar netflix feliratkozok száma habár 381ezer de amit a legtöbben néztek a magyarok azokból egyik sem volt anime!
még mindig a netflix nem animéző portál! az angol nézők száma pedig relatív!
az indán nem változott a nézettség mert 2010 fele is 10+ezer nézettség van és most is ugyan ennyi volt ja és ekkor nem voltak netes szolgáltatások! meg divat sem volt angolul nézni... már akkor sem és most sem... alapból a legtöbben nem tudnak angolul akkor meg? ":D
Nem elsősorban nekem írtad, de túl sok ostobaság került bele, úgyhogy én is szívesen válaszolok erre.
"a legtöbben magyarországon az indán nézik"
Amit kellene valamivel bizonyítani, eddig még nem sikerült.
"ez a legnagyobb magyar anime portál"
Pont ez az, ami nem jelent semmit, mert ennek ellenére videómegosztónak sem az indát használják elsősorban, ha a youtube-ot.
Azért mert magyar még nem lesz valami népszerű mo.-on.
"netflixen relatív kevés anime van + nem mindegyikhez van magyar felirat! ++ fizetős"
Ezek közül egyik se szempont, ha arról van szó, hogy hol néznek animét.
Netflixen aránylag tényleg kevés van, de egy átlag ember nem is szokott sokat nézni 1-2 animén túl season-önként, mivel mással is foglalkozik. Ezenkívül ott van a crunchyroll is.
A felirat - az ahogy már mások is írták - irreleváns. Sokan angolul nézik.
A fizetős pedig lehet szempont, de van egy csomó kalóz oldal, ahol meg tök ingyenes, azt valahogy mégse számoltad.
Egyébként most ránéztem és én a legnézettebb KnY résznél 60 ezer megtekintést láttam. Ez nem unique views, hanem kattintás, míg mondjuk 2018-ban 215 ezer magyar netflix felhasználó volt, illetve 2019-ben már láttam 500 ezres becslést.
Ha a töredékük animét néz, már nem releváns a fentebbi lista.
"a többi nemzetközi oldalon magyar felirat sincs + ott is kevesebb anime van fent... (inán jóformán az összes anime megtalálható!)"
A magyar felirat még mindig nem szempont.
És ott sokkal több anime van fent. A magyarok angolról fordítják magyarra, tehát valahol már léteznie kell angolul, így elég jól látszik, hogy hol van több.
"én 3 nyelven beszélek... de még sem angolul nézem mert van magyar felirat"
Csak egyrészt nincs mindig, ahogy mondtam a Slow Loop-ot, ahol én azt láttam, hogy 1 hónapot kellett rá várni.
Egy átlag ember 2 hét után azt mondja, hogy jó, lehet, hogy nem is lesz magyar felirat, ezért elkezdi angolul nézni.
Aki up-to-date animékkel és tud anigolul az nem fog várni 3 napot a fordításra.
"a nézők többsége sem 20-30 körül hanem inkább 12-25 között van! a 25 felettiek kevesebben vannak mert még mindig az animék a 2010-es években robbant be!"
Leglaább számoltál volna utána a hazugságodnak.
Egy ma 12 éves az 2010-ben, amikor "berobbant" az anime épp megszületett.
Az anime először 1990 és 2010 között robbant be, és akkor is a TV miatt, akik itt voltak gyerekek, azok ma már felnőttek.
16 év alatt nagyon kevés anime nézőt találsz és ha valaki mondjuk 2015-ben volt 16, az ma már 23 éves.
A legtöbb ember bizony 20-30 körüli.
Nem tudom milyen ostobának kell lennie valakinek ahhoz, hogy a DB-vel induló animéken felnővő generációt semmibe vegye.
"a magyar fordítás megint csak jó... a hobbi fordítók azok rosszak de azok mindenhol azok"
Na, ezt önellentmondásnak hívják. Hogy lehet jó, ha mo-on csak hobbi fordítók vannak?
"a angolul is hobbi fordítók vannak csak szolok"
Csak egyébkétn nem ugyanaz a kettő. Angolra japánról fordítják, ami hibátlan.
Ha az angolba bekerül egy hiba, akkor az garantáltan ott marad a magyarban, viszont még továbbá hibák is kerülhetnek így a magyarba.
Másrészt, még ha hibátlanul is fordítanak (ezt értsd úgy, hogy a jelentések okésak), akkor is ha valamit elkezdesz többször átfordítani más nyelvekre úgy, hogy az eredeti jelentést nem ismered, akkor még a legjobb fordítás esetén is más szöveget kapsz, mivel nem feleltethetőek meg tökéletesen egymásnak a szavak.
(Google fordítóval ezt egyébként teszteni tudod, hogy ide-odafordítgatsz valamit.)
"a szád nézd már meg hogy mennyi megtekintés van"
60 ezer, ami kattintás és nem egyéneket jelent.
"a magyar netflix feliratkozok száma habár 381ezer de amit a legtöbben néztek a magyarok azokból egyik sem volt anime!"
Ja, csak ha 50 ezer netflixes néz animét, már akkor jó esélyük van az indás közösséget verni.
És akkor ahogy mondtam vannak más oldalak.
"az indán nem változott a nézettség mert 2010 fele is 10+ezer nézettség van és most is ugyan ennyi volt"
Ez pont megcáfolja a korábbi állításod miszerint ekkor robbant be az anime.
Ha ez tényleg így lenne és tényleg az indához fordulnának elsősorban, akkor ez a szám változott volna.
"ekkor nem voltak netes szolgáltatások! meg divat sem volt angolul nézni"
Igen, elsősorban még a TV-ben nézték.
"alapból a legtöbben nem tudnak angolul akkor meg?"
Így van, Mo.-on 2010 előtt senki nem beszélt angolul az egész országban.
Sőt, az oktatásban is csak 2010 után kezdték el tanítani ezt a nyelvet.
az indavideo Mo legnagyobb videomegosztója. Ott nézik a legtöbben és ez tény. Nem tudom miért fáj beismerni.
Elvétve nézik kis oldalakon.
Az iwiw volt magyarország legnagyobb közösségi felülete, valamiért jelenleg mindenki fb-ot használ és nem iwiw-et.
Nem tudom miért olyan nehéz felfogni, hgoy azért mert valami magyar, még nem lesz az a világon a legnagyobb és legnépszerűbb a magyarok körében.
"ez tény"
Jó, jó, akkor abbahagyom.
A végén még olyan okos leszel, hogy azt mondod, hogy a Föld lapossága is tény. Legalábbis amilyen cáfolhatatlan bizonyítékokat hoztál ez is kitelik tőled. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!