Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Az Animék és a Mangák mitől...

Az Animék és a Mangák mitől ilyen sikeresek ?

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag a világ minden részén ismerik és szeretik az emberek. Ráadásul ez Japánból indult tehát alapból egy nehezített pályán a nyugati világfelé. Egy francia vagy német műnek az azonos kultúra miatt egyszerűbb befutnia

2022. jan. 29. 20:30
1 2
 11/20 Hintalow ***** válasza:
57%
Mert sokkal szabadabb (ès sokszor kreatìvabb ) mèdium mint nyugati társaik, sokkal szèlesebb demográfiai spektrumot tud megszólìtani, illetve nem igazán èrintik a nyugati popkultúrára (szerintem) káros hatással járó trendek.
2022. jan. 30. 17:27
 12/20 anonim ***** válasza:
62%
#11 Így van, de azt ne hagyjuk ki hogy animének saját káros trendjei vannak.
2022. jan. 30. 19:32
 13/20 Tevenyereggyarto ***** válasza:
2022. jan. 31. 09:09
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

"miert haisnlitod össze a nyugati sorozatokat meg a japan animéket? Meséket kellene nem pedig sorozatot"

Egyrészt, nincs olyan, hogy mivel kellene. Attól függ, hogy mi az állítás és annak megfelelően dől el, hogy mi maga az összehasonlítás.

Én azt állítottam, hogy: "miert haisnlitod össze a nyugati sorozatokat meg a japan animéket? Meséket kellene nem pedig sorozatot"

Az állításból pedig egyértelműen látszik, hogy nem rajzfilmekről beszélek.

Továbbá, mégha azt is venném alapul, akkor se lenne a nyugati rajzfilm egy szinten a japánnal márcsak a szinkron miatt se.

A nyugati országok a szinkron sokszor nem, vagy csak egy 3 éves általános színészkedés képzésen belül oktatják nagyon rövid ideig. Ezzel szembe japánban csak szinkronból vannak képzések.

A japán szinkron a világon az egyik legjobb, ami pont az animék miatt épült ki.

"Valamint egy anime magyobb költségvetésbe kerül mint egy sorozat csak megsúgom qurva drága!"

Ezt te tényleg összehasonlítottad valamivel vagy csak benyögtél valamit? Mármint az közismert tény, hogy a nyugati rajzfilmeknek pl. nagyobb a költségvetése.

És mielőtt belekezdenél, nem a minőség miatt, hanem mert több pénzt követelnek a dolgozók.

"A tensura minden csaj nem egyedi… a végletekig egy újrahasznosított valamit ráadásul rosszul ahol a szerző sérelmeit és frusztrációit láthatjuk"

Meggyőzhető vagyok.

Akkor szépen nevezz meg legalább 5 (csak, hogy biztosan lássuk az újrahasznosítást) művet, ahol azt látjuk, hogy NULLÁRÓL felépítenek egy társadalmat.

Illetve további 5 másikat, ami egy nem emberszerű főszereplőt mutat be (a csontváz, elf és egyéb emberszerűnek számít).

"már elnézést de van objektív igazság"

Az van, csak nem nálad. :)

"A rajzfilm nem csak kis gyerekeknek készült mert jobb lenne ha utána néznél a dolgoknak rendesen"

Neked kéne utánanézni. Elsősorban pl. az érvelésnek.

Én tendenciáról beszlétem, nem arról, hogy nem létezik egyáltalán. Amiben pedig igazam van. A rajzfilmek gyerekeknek készültek elsősorban. Szerinted miért cenzúráztak mindent orrba-szájba, ami japánból jött és adták le mindig gyerek adókon?

"Ott van a macskafogó eredeti magyar 1986 és külföldön is nagy sikereket szerzett"

Ez egyébként még akkor is rossz lenne érvnek, ha az állításom minden rajzfilmre vonatkozott volna, mivel pont a magyar egy nagyon kis piac.

"Mi hülyeség? Komolyan melyik világban élsz te? Meg milyen könyvek? Nem könyvekről beszélünk hanem képregényekről és mesékről"

Ha rá kell szólj a másikra, hogy nem könyvekről van szó, akkor az az érved nem állja meg a helyét, hogy számít, hogy ki a célközönség.

Ha számítana, akkor számítana könyvnél is, viszont ha nem számít, akkor nem számít képregénynél se.

Az érv nem úgy működik, hogy egyik esetre azt mondod, hogy igaz a másikra pedig azt, hogy nem jó.

"Az tény hogy a nyugat a fiatalabb korosztályt célozta be emiatt a színvonal le esett!"

Nem igaz, most mondtad. Nem láttad a macskafogót. Jobban utána kellett volna nézned.

Elég vicces, hogy pont egyetértek ezzel, csak én rajzfilmekre is értem, míg te pont belekötsz a kijelentésedbe.

Azzal nem értettem egyet, hogy ez volna az ok, mivel amiker átvettünk az direkt gyerekeknek adták le.

"Semmi köze minőséghez és egyediségéhez hanem hogy milyen fogyasztót céloztak meg!"

Szóval akkor a könyvek még is számítananák. Eldönthetnéd, hogy mit akarsz állítani, illetve cáfolni, mert két kérdésben is ellentmondtál már magadnak.

Állítod, hogy a nyugaton a képregényes vonal gyerekeknek szólt, de valamiért a rajzfilmek szerinted nem ebbe az irányba mentek el, ami vicces, mert még átfedés is van a kettő közt.

Illetve állítod, hogy csak az számít, hogy ki a célközönség egy műnél, és nem számít az egyediség, a formaiság, viszont az számít, hogy képregény-e vagy sem (miközben ez a formaiság), vagyis nem csak az számít, hogy kinek szól.

"Még mindig nem irodalmi művekről beszélünk baszd+ hanem kepregenyekrol"

Tehát most megint azt állítod, hogy mégsem csak az számít, hogy képregény.

Mellesleg elmondom, hogy manga nem képregény mivolta miatt tört ki, hanem az anime hozott neki sikert. Ez mindig így volt, még ma is.

Az anime megdobja egy manga eladását, ha jó az adaptáció/story.

"és ha már irodalmi művek meg magyarok de sokan beszélnek a magyar költőkről"

Hozz egy cikket, ahol Varró Daniról beszélnek kínában. Nem 200 évvel ezelőtti dolgokról beszélünk, mivel az anime se 200 évvel ezelőtt lett ismert.

"Ahogy mondtam nem könyvekről beszélünk… látom nehezen érted meg"

Mivel az érved még mindig az, hogy kizárólag az számít, hogy kinek szól, így tök mindegy, hogy könyv-e.

"Igaz a naruto a bleach meg one piece amik habár könnyebbek de még is véres erőszak van bennük"

Amit rendszerint elég komolyan kicenzúráztak. A narutóban teljes emberek tűntek el az animéből, mivel túl véres volt a GYEREKNEK szánt műsor.

Nézz utána a yu-gi-oh-nak is, egy csomó esetben még csak nem is vérről volt szó, hanem túl rövid szoknyáról.

"A death note ugyan úgy segítette az animék áttörését ez tény és ne akarj a valósággal vitatkozni"

Te vitatkozol a valósággal.

Még időben se stimmel az állításod. A kérdéses intervallum, amiről beszélünk az az 1995-2005-ös idő, mivel ekkor lett nagyon elterjedt az anime.

Még a Cowboy Bebop is többet tett hozzá, mint a Death Note.

Mellesleg a '90-es években elsősrban a Dragon Ball-nak, míg 2000-ben elsősorban a (hívjuk második generációs animének) Narutonak, Inuyasha stb.-nek köszönhetően terjedt el.

A Death Note 2006-ban került leadásra, amikor már jobban elterjedt az anime a korábbi sorozatoknak köszönhetően és ezt a hullámot lovagolta meg.

"A dragon ball nem mint anime volt népszerű és nem is hozott áttörést! A naruto one piece bleach meg death note azok amik fel lendítették az animék népszerűségét nyugaton!"

Sajnos nem, és megint, időben nem stimmel, amit mondasz. Amiről beszélünk 2000-es évek előtt indult, amikor az általad említett művek még nem kezdődtek el.

Ekkor mentek olyanok, mint a Dragon Ball.

"Hiteltelen max te vagy kisfiu aki a slime-ra veri"

Bizonyára, ezért mondtál magadnak többször ellent. :DDD

"Elemezni sajnos jól tudok… tudod meg van az irodalom érettségi de te tudod"

Jó, itt derült ki, hogy nem tudsz. Az irodalmi érettségi évtizedek óta semmit nem ér magyarországon. Emberek láttam átmenni az irodalmi érettségin úgy, hogy Biblia teremtés tételnél nem tudták megnevezni Ádámot és Évát (Jancsi és Éva lett).

"Az opening nem téma… semmi köze ahhoz amit te gondolsz ezért sem szóltam hozzá… tudni illik kultúra harc van/volt!"

Igen, ha tényleg azon a szinten lennél, amit elvárnak a NAT-ban egy érettségizőtől, akkor ilyet nem mondtál volna.

A kultúrharc (ezt a fogalmat kerested) pedig pedig visszavezethető az eredeti állításomra, mivel a kultúránk az, ami elég komolyan befolyásolja a sorozat létrejöttét, így ezt ignorálni elég óvodás hozzáállás.

Továbbá amit kifogásoltam az nem következik semmilyen kultúrharcból, mivel nem a zenére, hanem a vágómunkáról beszéltem, amit nem hogy egy kisgyerek, de még egy felnőtt ember se tudna megmondani, hogy vágás alapján japán vagy amerikai valaki.

"Visszaterve a narutora az igenis komoly dolgokkal operált"

Ennek a fele benne van a TenSurában is. Miről beszélünk? Van vérbosszú, bosszú, öngyilkosság, megbocsátás, tömeggyilkosság, mészárlás és még sorolhatnám.

Önmagában, hogy egy anime érint valamit még nem lesz jó. Az Ex-Arm-ban is megjelenik egy csomó ilyen, mégis egy nagy szar lett az anime.

"A dragon ball az tény egy sima könnyed műsor volt"

Na és ez hogy jön ide, mikor a Dragon Ball-ra is igaz egy csomó minden, amit írtál.

A bosszú, vérbosszú illik, megbocsátás van.

Olyan mintha végig se gondolnád, amit írsz és leírod, mivel nem jössz rá, hogy az egyik esetben az érved a másik esetben magad ellen szól.

"A kutya sem tudta hogy anime"

Ahogy egyébként a Narutoról se. Ezekez gyrekcsatornákon adták, elég sokan nem néztek utána.

Az utóbbi évtizedben lett tudatosítva, hogy mi az anime, pont ezzel a meme-kultúra elterjedésével, de ettől még a Dragon Ball tett hozzá nagyon sokat.

"És nem is népszerűsítette az animéket! Mert azok a naruto bleach one piece death note full metal alchemist volt"

Elég kínos, hogy milyen távol állsz a valóságtól.

"The anime adaptations have also been very well-received and are better known in the Western world than the manga, with Anime News Network saying, "Few anime series have mainstreamed it the way Dragon Ball Z has. To a certain generation of television consumers its characters are as well known as any in the animated realm, and for many it was the first step into the wilderness of anime fandom.""

"Dragon Ball is one of the most successful franchises in animation history. The anime series is broadcast in more than 80 countries worldwide."

Egy google keresés lett volna, ha érdekel a szöveg többi része:

[link]

A Dragon Ball az első ténylegesen elterjedt és ismert anime. A nézettségét a Naruto, Bleach egyebek meg se közelítik.

Erre szintén bizonyíték a Super, ami megjelenésekor nézettségi rekordokat döntött.

És ez megint nem olyan, amit én találtam ki:

[link]

Akármennyire azt akarod hazudni, hogy a Naruto igen és a Dragon Ball nem játszott szerepet, a reláció fordítva van.

Elsősorban a Dragon Ball-nak köszönhető és utána jön minden más, és még a Naruto-nak volt szerepe, nem olyan nagy, mint a Dragon Ball-nak.

A Death Note meg ahhoz képest is gyenge volt népszerűsítésben. Az már az animék népszerűsítése utána hullámot lovagolta meg.

2022. jan. 31. 10:02
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Gyerek mesék és mesekönyvek. Persze, hogy sikeresek hisz gyerekeknek való és nézik.
2022. jan. 31. 17:26
 16/20 anonim ***** válasza:
35%

"A japán szinkron a világon az egyik legjobb"

Szerintem az egyik legrosszabb a világon. Nincsen karakteres hangjuk a Japánoknak. Galambos Péter, Schneider Zoltán, Epres Attila. Nekik karakteres férfi hangjuk van. A nőknek meg egyszerűen borzasztó egy kiherélt macskának jobb a hangja. Tehát sory de ez az én véleményem. Ezért van az, hogy lehet akkor angol szinkronnal nézem őket

2022. jan. 31. 18:27
 17/20 anonim ***** válasza:
43%
Az angol szinkron a világ legrosszabbja... demég mennyire, hogy az angol az, pláne ha az animékhez csinálják.
2022. jan. 31. 18:35
 18/20 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem is rossz én speciel szeretem a magyar szinkronokat. Szerintem az egyik legjobb a világon. De angolul tudok és értem mit mondanak japánul meg nem
2022. jan. 31. 18:41
 19/20 anonim ***** válasza:

Azért sikeres mert a másik oldalon (kereslek kínálat) van rá igény.

Kb mint bármi más eladni kívánt dolognál. Amiről még lehetne írni plusz 100 Millió példát. Ennyi.

Minden más csak egyéb magyarázat hogy ki TV ki BD verziós, Japán vagy Angol hanggal ilyen olyan felirat.... Ez már nem tartozik közvetlenül ide.

2022. jan. 31. 22:34
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"Nincsen karakteres hangjuk a Japánoknak. "

Ja, bocs, én fogalmaztam rosszul. Nem a hangjukról beszéltem, ami veleszületett, hanem ahogy használják a hangjukat.

Egyébként vannak a felsoroltakhoz hasonló hangjaik. Az a te személyes problémád, hogy ezeket nem ismered, de nem pedig az anime problémája.

De tőlem beszélhetünk konkrétumokról. A mostani season-ben az egyik legjobb szinkron az a KnY Gyutaro hangja. Egyetlen magyart mondj, aki képes lenne hasonló minőséget mondani.

A magyarok, ahogy az amerikaiak az esetek 99%-ban simán csak elmondják a szöveget és ténylegesen nem tesznek bele szinkronszínészetet, ami jól látszik a magyar szinkron minőségén.

2022. febr. 8. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!