van ami játék alapján csináltak vagy teljesen original vagy más
persze később lehet kapott mangát vagy light novelt...
A danganronpa játék
A norn9 is asszem játék
Kanata no astra full eredeti
A garo is elvileg eredeti
A Kanata no Astra mangaadaptáció, a manga díjat is nyert.
Amúgy sokféle original anime van, tehát nem adaptációk, ha erre gondoltál, kérdező, de a legtöbbhöz szoktak utána mangát is készíteni (pl. a Neon Genesis Evangelion is előbb anime volt, utána csinálták a mangát). Milyenre gondoltál pontosan?
5 na igen pedig több helyen olvastam hogy original ":D
akkor viszont az egész fate széria mert az meg visual játékból lett
Ahogy már írták, ez fordítva van, az animék nagy része egy már meglévő mangából készül. (illetve van olyan is, hogy originál animéből csinálnak utólag mangát, de nem a leggyakoribb)
Ezen kívül az animék kisebb része készül vagy pc/konzol játékból, vagy "csak úgy" hogy semmilyen előzmény médium nincsen.
(ha megfeszülök sem tudok adatot mondani, hogy melyikből van több e két kategória között :)
A legismertebb originál animék szerintem:
Cowboy Bebop
Samurai Champloo
Neon Genesis Evangelion
Puella Magi Madoka
Gurren Lagann
Kill La Kill
FLCL
Psycho-Pass
Death Parade
Eureka Seven
Eden Of The East
Ergo Proxy
Space Dandy
Fèlrevezető valóban, de nem, az Evangelion sorozat már kèszült/kèsz volt, amikor a műsorba kerülèse előtt kb 10 hónappal elkezdtèk a sztorit manga formában kiadni, affèle támogató kedvcsinálónak a sztorihoz.
Azt mondjuk nem tudom, hogy ment a manga 2013-ig, ha elmèletben ugyanaz a sztori, de elolvasni nem fogom, kifejezettem nem bìrom ezt a sorozatot :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!