Az Inuyasha manga/anime rajongóinak mi a véleménye a Yashahime-ről?
Nem akarok senkit megbántani, mert én is nézem, és szerintem sem rossz folytatás, de olyan mintha az Inuyasha-t nézném végig mégegyszer :/
Plusz elég nagy csalódás volt a számomra, hogy Inuyasha és Kagome nem tudta felnevelni Moroha-t, mert a sors megint megszivatta őket.
#11:
Rin, Kagome még érthető is, mivel az egyik a fába, a másik pedig egy sírba volt bezárva, ahol lehet, hogy nem telik olyan gyorsan az idő. Ami a legérdekesebb, hogy a vénasszony és a nagypapa is élnek még, pedig már akkor nem voltak fiatalok, amikor még az Inuyasha ment. Ezen szerintem nem kell meglepődni, valószínűleg csak egy ügyes fogás, hogy az emberek azokat a karaktereket lássák viszont, akiket már megismertek. Kohakut és Sotát meg kellett öregíteni, hiszen ők töltötték be a lányok mellett a felnőtt szerepet.
Ezzel kapcs. nekem is lenne egy kérdésem:
Szerintetek Sesshinek vége? (nem részletezem, de nézzétek meg az utolsónak feltett Yashahime epizódot)
Nem értem a fikázást.
Az Inuyasha nekem a best ever. Sokszor végignéztem már és még mindig nem unom.
A Yashahiméről pár hete értesültem, hogy egyáltalán létezik. Vagyis 3 éve mikor sokadjára végignéztem az Inuyashát, kérdeztem itt róla dolgokat. Akkor valaki emlegetett valami új sorozatot. De mikor rákérdeztem, hogy miről van szó, nem jött válasz.
Na, de a lényeg, elolvastam itt a véleményeket és valami borzalomra készültem. Ehhez képest nagyon kellemes csalódásban lett vészem. Nekem nagyon bejön a Yashahime. Más mint az Inuyasha, de ez miért baj?! Annyiban meg hasonló, hogy valóban előkerülnek a régi szereplők, akik itt most csak mellékszerepekben tűnnek fel. De ez engem szintén nem zavar. Igen, vannak furcsaságok, pl bizonyos szereplők ránézésre semmit nem öregedtek. Meg az is párhuzam, hogy van egy főgonosz, akivel és akinek a csatlósaival részről részre meg kell küzdeni.
Az első egy-két rész után nem vonnék le a teljes szériáról messzemenő következtetéseket. Az Inuyasha folyamatosan építkezett, az új információkra épített. Itt meg elkezdődik valahogy, az ember nem nagyon ért az elején semmit és menet közben csepegtetik az információkat. Így sok rész után kezd összeállni a kép. Az elején kicsit valóban zavaró, de meg kell nézni a többi részt és minden világos lesz.
A félszellem hercegnők is szerintem nagyon jól eltalált karakterek. Mindegyiknek más a személyisége, de mindegyik szimpatikus. Nem tudnám eldönteni, hogy melyikük jön be legjobban. Pont ez a jó.
Szóval nekem nagyon tetszik a Yashahime. Szerintem nagyon jó lett.
Hát megmondom őszintén. Nekem az Inuyasha örök kedvenc. És számomra nem baj, hogy az új sorozat nem róluk szól, mert nem is kell róluk szólnia. Pusztán, szerintem a megvalósítása a sorozatnak lett gagyi. Oké más.... De azért gondoljunk már vissza, mennyire minőségibb volt az eredeti Inuyasha, történet és bármilyen szempontból.....
Az első évad vége az tetszett. És talán egy két jó jelent volt benne, bár a legtöbb dolog, felesleges eltulzása a dolgoknak. Pl ott van a 4 nagy veszedelem... A történet 99%-a az első évadban, olyan mintha ott helyben találták volna ki, és nincs súlya a dolgoknak. Míg Inuyashaban látunk valós küzdelmet, és izgulunk, itt öregebb tapasztalt szellem lényeket, pár lány röhögve legyőz....
Jó, az igaz, hogy mikor először láttam az Inuyashát és Roikucuszei-jel küzdött, akkor sokkal jobban izgultam. Sokszor nem lehetett biztosan tudni, hogy mi lesz a végkimenet.
A Himénél, meg ha jött a három csaj, Moroha átváltozott Beniyashává, Setsuna jött a forgószelével (soha nem értettem mit üvölt közben), Towa meg hozta a csodakardjait, akkor nem volt kétség, hogy mindenkit pillanatok alatt legyőznek. Ezt valóban lehetett volna kicsit izgalmasabbra csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!