A One Piece karakterek nagy része miért olyan irritáló és idegesítő?
Az a baj, hogy nagyon próbáljátok a két végletre tolni, amikor mindkettő igaz rá.
Szokott gyerekes lenni? Igen és nagyon jól tálalja a humort.
Szokott komoly lenni? Igen, ha komoly akkor azt is remekül adja elő, bőven felülmúlva sok olyan történetet, ami ténylegesen csak komoly akar lenni.
Shounen?Igen, de shounen és shounen között is van különbség. Ahogy a my hero academia, úgy az Attack on titan is shounen, mégis erős különbség van a kettő között.
Az Attack on Titan nem shounen. Legalábbis a 3. évadtól kezdve biztos.
Mindenki félreérti, nem a témák, vagy a történet, vagy a karakterek miatt gyerekes. Hanem a rajzolási stílus és a koncepciók miatt. Ez tagadhatatlan. Most komolyan? Olyan elnagyoltan vannak rajzolva a karakterek, mint egy karikatúrában. Usopp a Pinoccio orrával, a női karakterek a kézfej átmérőjű derekukkal, az erős karakterek akkora felsőtesttel, mint egy családi kocsi és akkora lábakkal, mint egy ötödikesnek van. Az egész rajzolás karikatúra stílusú. Amivel nincs baj, mert ez egy jellegzetesség, de ne próbáljuk már meg úgy beállítani, mintha ezek a designok ne lennének direkt komolytalanok. Ott vannak a koncepciók, Chopper egy beszélő rénszarvas, az egyik első ellenség egy konkrét bohóc, egy másik meg egy zsiráf, aztán ott vannak a halemberek. A flamingóruhás, rózsaszín paliról már ne is beszéljünk. Emellett persze vannak komoly koncepciók is, Crocodile, Ace, Zoro, Hawkeye, a Marines, de ettől függetlenül ezek is ott vannak és sokan a kettő hangulatát nem tudják összeegyeztetni. Egyik arcban egy beszélő zsiráffal harcolnak, a másikban meg szamurájokkal. A One Peace egyszerre akar goofy és epic lenni, ami nem kevés embernek megfekszi a gyomrát. Mégegyszer, ez a sajátos stílusa és megvan a maga varázsa, de ne tagadjuk már le, hogy ezeket használja. Amikor a gyerekességet említik, akkor a felszínes elemekről beszélnek, nem a témákról, amikkel foglalkozik.
"Az Attack on Titan nem shounen. Legalábbis a 3. évadtól kezdve biztos."
Mivel abba van besorolva, így az, bármiről is szól.
"beszélő rénszarvas, az egyik első ellenség egy konkrét bohóc, egy másik meg egy zsiráf, aztán ott vannak a halemberek. A flamingóruhás, rózsaszín paliról már ne is beszéljünk...."
33-as ebbe belekötsz de ennyi erővel az aot-ban emberevő óriások vannak, a fairy tail-ben beszélő macskák és sárkányok, a Kimetsu no Yaiba-ban pedig démonok. Szóval hagyjuk már, ez az egyediség a One Piece-ben hogy több különböző karakterei vannak.
akkor már mondhatnám hogy bezzeg a narutoban mindenki ugyanolyan és mindenkinek az az álma hogy erős legyen és ennyi és erre megy el +720 rész. de ez nem baj mivel nem éri meg összehasonlítani a kettőt mivel mindkettőnek más az alapja és másra épít.
attól hogy vkinek a naruto tetszik jobban nem kell fikázni a one piece-t és fordítva. mindkettőben más a fontos és máson van a hangsúly!
"33-as ebbe belekötsz de ennyi erővel az aot-ban emberevő óriások vannak, a fairy tail-ben beszélő macskák és sárkányok, a Kimetsu no Yaiba-ban pedig démonok. Szóval hagyjuk már, ez az egyediség a One Piece-ben hogy több különböző karakterei vannak."
Nem ugyanaz. Azért ne hasonlítsuk már ezt: [link]
ehhez: [link]
vagy ehhez: [link]
Te melyiket mutatnád meg a gyerekednek? Mert ha neked ezek mind egy kategória, akkor bajok vannak. És igen, a Fairy Tail ugyanúgy gyerekes koncepciókat is tartalmaz, de ezzel hatalmas öngólt rúgtál, mert a Fairy Tail éppen hogy azt jelenti, hogy tündérmese. Ez is direkt erre a stílusra megy.
Egyedi? Igen, de attól még ezt azzal éri el, hogy mixeli a gyerekes stílust a mélyebb témákkal.
"akkor már mondhatnám hogy bezzeg a narutoban mindenki ugyanolyan és mindenkinek az az álma hogy erős legyen és ennyi és erre megy el +720 rész."
Ennek semmi köze ahhoz, amiről beszéltem. Mi köze a karakterek céljainak a koncepciókhoz és a rajzoláshoz? Amúgy tévedsz is. Sasuke például eleinte a bosszú miatt harcolt, majd később azért, hogy biztonságban tudja a falut, amiért a családja annyi áldozatot hozott. Nagato háborúban nőtt fel és azért akart erőre szert tenni, hogy egy olyan fenyegetést hozzon létre, ami félelem útján megakadályozza a háborúkat. Obito a valóság elől akart menekülni egy fájdalom nélküli illúzió világba. Orochimaru a halhatatlanságot kereste. Kakashi vezekelni akart az apja és a saját vétkeiért. Deidara csak ki akarja élni a "művészetét", Konan pedig Nagato miatt csinálta amit. Csak néhány példa. Amúgy meg nem tudom, hogy az elnyújtottság hogyan érv, miközben a One Peace hosszabb.
Nem fikázom a One Peacet, tényeket mondtam. Te viszont rajongsz érte, szóval minden véleményt támadásnak vélsz, ami nem ajnároz. Az hogy gyerekes a stílusa és néhány koncepciója nem negatívum, hanem tény. Van akinek bejön ez a kontraszt, van aki nem rajong érte.
37-es én nem a rajzolást mondtam, hanem a karaktereket
"beszélő rénszarvas, az egyik első ellenség egy konkrét bohóc, egy másik meg egy zsiráf, aztán ott vannak a halemberek. A flamingóruhás, rózsaszín paliról már ne is beszéljünk...."
lehet neked nem jött át de én arra céloztam, hogy különböző karakterek vannak ahogy pl fairy tail-ben is vannak különböző karakterek mint pl a beszélő macskák.
rendben, igazad van és nem szeretnék tovább veszekedni.
elfogadom a véleményedet
legyen további jó estéd
Kedves kérdező. Tudom hogy nem mostani a kérdés, de nekem is el kellene mondanom a véleményemet. Nekem személyszerint mind a kettő anime tetszett, de a One Piece jobban. A sima Naruto-t végignéztem a fillerekkel együtt. A Shippudennél 45 résznél tovább nem bírtam nézni. A One Piecenek nagyon jó a világépítése, karakterfejlődése. Nincs olyan mint a Fairy Tailben, hogy a főszereplő kap egy hirtelen power up-ot és legyőz mindenkit. Luffy például 2 évet edzett a társai miatt. Nincs stratégia a harcokban?
!!SPOILER!!!
Law és Luffy Punk Hazardon összefogtak hogy kiiktassák a Yonko egyik tagját, Kaido-t. Ha azt hiszed nincs stratégia, ezt figyeld. Law elmondja Luffynak, hogy Kaido démongyümölcs használó sereget csinál a mesterséges démongyümölcsökből, a SMILE-okból amit Donquixote Doflamingo készít. Nem agyatlanul egyből Onigashimára mentek leverni Kaido-t, hanem először Punk Hazardon Law elpusztította az SAD-t amivel elő lehet állítani a SMILE-T. Utána elmentek Dressrosára elpusztítani a SMILE gyárat és leverni Doflamingót. Punk Hazardon szereztek két szövetségest, Kinemont és Momonosukét akik Wano országból származnak és összefogtak Luffyékkal hogy leverjék Kaidot. Dressrosán találkoztak Kanjuurou-val Kinemonék társával, Zou-n pedig Raizou-val és a Mink törzzsel és összefogtak velük hogy legyőzzék Kaido-t. Míg Luffy-ék egy teljesen másik szigeten voltak Law-ék elmentek Wano-ba, hogy legyőzzék a Shogunt és beépüljenek Kaido legyőzésére. Találkozott mindenki aztán két héttel a találkozás után elmentek Onigashimára, Kaidohoz és megkezdődött a harc.
Egy fontos szereplő nem hal meg? Ace és Fehérbajusz igenis fontos szereplő volt a One Piece-ben és igenis tragikus haláluk volt. Pedro is mondhatni fontos volt. Sok fontos szereplő meghalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!