Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Szerintetek a Code Geass vagy...

Szerintetek a Code Geass vagy a Death Note a jobb anime?

Figyelt kérdés
Eléggé hasonló a kettő szerintem, azért kérdeztem meg. Véleményem szerint a Death Note elég unalmas, a Code Geass meg az egyik all-time favourite animém, szóval szerintem egyértelmű az én válaszom. (Kérlek ne lincseljetek meg, ez csak szubjektív vélemény)

2021. okt. 29. 14:35
A kérdező szavazást indított:
Code Geass
Death Note
29 szavazat
 1/8 A kérdező kommentje:
Mondjuk Yagami az egyik legmenőbb anime MC balaha, azt megadom a Death Note-nak
2021. okt. 29. 14:39
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Nehéz szívvel szavazok Death Note-ra. Code Geass a szívem csücske, rengeteget bőgtem rajta, de nem vagyok képes Death Note fölé rendelni, túl sok lebilincselő jelenet van dn-ben ahhoz hogy ne arra szavazzak D:
2021. okt. 30. 18:19
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
Nekem Code geass rajzolásával van bajom. Csak nekem nem tetszenek ezek a magas nyurga, fura arcvonású karakterek? Emiatt Death note.
2021. okt. 30. 18:28
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
Nekem a Code Geass áll közelebb a szívemhez, de egyébként mindkettőnél láttam már jobb animét
2021. okt. 30. 18:31
 5/8 anonim ***** válasza:
82%
A Death Note a 25. rész után számomra átlagos. Szóval Code Geass.
2021. okt. 30. 22:13
 6/8 anonim ***** válasza:
84%
Mindkettő valamennyire túlértékelt, de a Code Geass sokkal tólértékeltebb. Egy közepesnél kicsit jobb Gundam másolat. A Death Note baja leginkább az, hogy a népszerűsége miatt megnyújtották és emiatt az utolsó harmada kb filler minöség.
2021. okt. 31. 11:57
 7/8 anonim ***** válasza:
79%

A death note rajzolása, története cselekménye sokkal jobb mint a Code Geassé.

A code geassal az a baj hogy sorozat, ennek inkább egy másfél-két órás filmnek kellett volna lennie (nem a három filmre gondolok amit sűrítettek és alternatív folytatást is adott) mert egyszerűen az anime maga úgy ahogy van szar tele van felesleges szálakkal is de a vége kapott egy igazán jó csavart és befejezést

2021. okt. 31. 21:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Most végeztem a code geass-szal. I guess spoileres leszek.

A Death Note engem teljesen letaglózott, de a Code Geass-ban sokkal több minden hatott és mozgatott meg - sajnos azonban ezek talán nem kaptak elég hangsúlyt, vagy éppen elvesztek a körítésben. Megvalósításban én is a Death Note-ra szavazok, a képi világ és a néző felé való kommunikációban is. A Code Geass világépítésében én személy szerint elvesztem, annak ellenére, hogy az alap borzasztóan jó, a világ amelybe ezt bele sikerült építeni nem nyerte el a tetszésem. Jól állt neki a pár slice of life epizód, sok mindent meglépett, ami kellett, nem jó, hogy nem volt minden karakteren plot armor. Death Note ilyen téren biztonságosabb volt, kivéve L karakterét.

Végkifejletet illetően nálam a Code geass jobban teljesített. A DN vége tulajdonképpen valahol kiszámítható volt, hogy N valahogyan kijátsza és elkapja, illetve én úgy érzem, nem kaptuk meg Light-ot illetően sem a feloldozást, sem a bűnhődést, de lehet már túl fakóak az emlékeim. A CG-ben pedig a csavarnak a csavarja. Azt spoilerek miatt tudtam, hogy Lelouch meg fog halni, úgyhogy az utolsó részeket már így néztem, és még is meg tudott lepni. Végső soron pedig ez így nem egy sztori lett, hanem történelem, úgy emlékszem Light munkájának nem volt utóhatása, míg Lelouch-nál szépen levezették a feszkót, és így tulajdonképpen megvolt drámai szempontból a feloldás:

- a főhős elérte a célját

- a bűnös elnyerte büntetését

- a világ megváltozott a főhős cselekedetei miatt

Még a CG-nél egyszerre előny és hátrány: a terjedelem. Baromi jó, hogy egy apró terrorakcióból eljutunk nemzetközi konlfiktusig, majd a világuralomig és ez nem 2 perc alatt történik meg, ilyen szempontból ez egy "reális" ábrázolás volt, hogy kb 1-2 évet igénybe vett a folyamat, és nem hetek leforgása alatt történt mindez, mégis, nekem mint néző sokszor tűnt vontatottnak ez a dolog. Sajnos ez ilyen kétélű kard volt.

2023. jan. 27. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!