Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Szerintetek Light és Lelouch...

Szerintetek Light és Lelouch "rosszfiúk" voltak?

Figyelt kérdés

Igazából a "villain" kifejezést használnám szívem szerint, csak annak nem tudom, mi lenne a pontos magyar megfelelője.

Indoklást szívesen fogadok.

2020. nov. 10. 05:57
A kérdező szavazást indított:
Mindketten azok voltak.
Light az volt, Lelouch nem.
Lelouch az volt, Light nem.
Egyikük sem igazán volt az.
39 szavazat
1 2
 1/19 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
92%
Erkölcsi hozzáállás kérdése. Részemről igen, a kisebbk rossz/nagyobb jó az én szememben nem mentesít a bűnök alól.
2020. nov. 10. 06:24
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Light szerintem egy kriminálpszichológiai eset, Lelouch viszont csak annyira gonosz, amennyire egy háborúban bármelyik térfél. Pl. mennyire gonosz volt az USA a II. világháborúban? Vagy az Osztrák-Magyar monarchia az elsőben?
2020. nov. 10. 17:23
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Lightnak egyre jobban elborult az elméje, és teljesen hiányzott belőle bármiféle empátia. Lelouch ennek a szöges ellentéte. Light-tal ellentétben ő tudta, mi az a szeretet, neki a húga volt a mindene.
2020. nov. 10. 17:48
 4/19 A kérdező kommentje:

Hát hasonló válaszarányokra számítottam, úgy tűnik, Lelouch 17 emberből 9 szerint nem "gazember", Light meg csupán 2/17 ember szerint nem az. :D

Egyébként a cél szentesíti az eszközt elve tőlem is távol áll, de akitől nem, azt ennyitől önmagában még nem tartom kifejezetten rossz embernek. Light-tal az volt a bajom, hogy számomra úgy tűnt, mintha a valódi célja (hatalomvágy és a felsőbbrendűség érzésének a hajszolása vezérelte) nem lett volna nemes, inkább csak elbújtatta az aljasságát egy jól csengő eszme mögé, miközben egyenesen élvezte (és nem csupán szükséges rossznak érezte) azoknak az embereknek a kiiktatását, akiknek a "bűnük" annyi volt, hogy kézre akarták keríteni őt. Vele ellentétben Lelouch azért megmaradt embernek szerintem, még ha be is csúszott egy-egy elborultabb pillanat nála is. Őt inkább neutrálisnak mondanám erkölcsi szempontból.

Szerintem érdekes téma ez amúgy, főleg azért, mert nem úgy vettem észre, hogy kialakult volna valamiféle egyértelmű konszenzus az olvasók/nézők körében.

2020. nov. 11. 03:46
 5/19 anonim ***** válasza:
81%

Talán az anti-hero kifejezés lehet, hogy jobb lenne.

Light-nak miért lett volna hatalomvágya? Ha hatalmat akar, akkor azt könnyebben, gyorsabban elérhette volna, pl. híres emberek elrablásával (a híres embereknek van pénzük, befolyásuk és az emberek ismerik a nevüket, arcukat).

Ezzel szemben a "világ megváltása" mellett igazából élte a mindennapi életét.

2020. nov. 11. 04:08
 6/19 anonim ***** válasza:
92%
5: Light maga mondja ki, hogy ő akar az új világ istene lenni
2020. nov. 11. 08:55
 7/19 A kérdező kommentje:
Igen, az egész anime erről szól, azt hiszem, már az első részben is elhangzik ez a jelmondat, a későbbiek folyamán meg aztán végképp tartja magát az elképzeléséhez. Pont azért nem akar "egyszerűbben" hatalomhoz jutni, mert akkor nem tudná mivel igazolni saját maga számára a cselekedeteit. Neki az pont megfelel, ha a háttérből mozgathatja a szálakat és istent játszhat.
2020. nov. 11. 10:31
 8/19 anonim ***** válasza:
19%

"Light maga mondja ki, hogy ő akar az új világ istene lenni"

Sosem mondta, hogy az "AKAR" lenni, hanem hogy az lesz, és hatalmas különbség.

Mivel egy egyszerű példával élve, hogy szemléltessem a különbséget. Minden ember éhes lesz, de ettől még nem akar éhes lenni.

2020. nov. 11. 23:52
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

"Sosem mondta, hogy az "AKAR" lenni, hanem hogy az lesz, és hatalmas különbség.

Mivel egy egyszerű példával élve, hogy szemléltessem a különbséget. Minden ember éhes lesz, de ettől még nem akar éhes lenni."

Ez borzasztó rossz analógia. Az ember azért lesz éhes, mert így működik, bele van kódolva a biológiánkba. Enni létszükséglet.

Light pedig azért lesz új világ istene, mert olyan dolgokat tesz, amik ehhez vezetnek.

Na meg, ha jól emlékszem, olyasmit is mond, hogy "nem azért teremtek új világot, hogy én ne élvezhessem azt", vagy valami hasonló.

Ezzel szemben Lelouch az életét adta szánt szándékkal.

És nem, nincs különbség. Ő akar lenni az új világ istene, azért teszi mindazt, amit tesz.

2020. nov. 12. 00:04
 10/19 anonim ***** válasza:
9%

"Ez borzasztó rossz analógia. Az ember azért lesz éhes, mert így működik, bele van kódolva a biológiánkba. Enni létszükséglet."

Nem rossz analógia, mivel Light nem azért "vált" istenné, mert az akart lenni, hanem mert olyan eszköz került a kezébe, ami alapból azzá tette.

Még egyszer le is mond a death note-ról, amiből megint kiderül, hogy neki nem az számít, hogy neki meg legyen ez a hatalma, hanem az, hogy egy új világ jöjjön létre, ahol nincs bünözés.

2020. nov. 12. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!