Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Szerintetek Light és Lelouch...

Szerintetek Light és Lelouch "rosszfiúk" voltak?

Figyelt kérdés

Igazából a "villain" kifejezést használnám szívem szerint, csak annak nem tudom, mi lenne a pontos magyar megfelelője.

Indoklást szívesen fogadok.

2020. nov. 10. 05:57
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
És a diadalittas kuncogásait minek tudod be?
2020. nov. 12. 00:36
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"Még egyszer le is mond a death note-ról, amiből megint kiderül, hogy neki nem az számít, hogy neki meg legyen ez a hatalma, hanem az, hogy egy új világ jöjjön létre, ahol nincs bünözés."

Ne haragudj, de te hova tetted a szemed a sorozat nézése közben? Nem azért mondott le a listáról, mert ő ilyen nagylelkű lenne, hanem alaposan kitervelte, hogy az majd visszakerül hozzá. Gyakorlatilag egész sorozatban ez volt a legzseniálisabb húzása, amivel L-t kb. le is győzte.

2020. nov. 12. 01:16
 13/19 A kérdező kommentje:
Gondolom, arra célzott a hozzászóló, hogy az "amnéziás", Death Note nélküli Light is szimpatizált az új, bűnözéstől mentes világ ideájával, és ez azt mutatja, hogy akkor a Death Note-tal gyilkolászó Lightot is végig nemes szándék vezérelte. (Nem, nem értek egyet magával az állásponttal, csak fordítok.)
2020. nov. 12. 02:14
 14/19 anonim ***** válasza:
26%

Bocs, én fogalmaztam rosszul. Arra gondoltam, amikor egy másik csávónak odaadja, hogy ő írja a neveket, amikor Light megfigyelés alatt van.

Természetesen szerepe volt annak, hgoy elterelje magáról a gyanút, viszont ha nem az lett volna a cél, hogy bűnözőket öljenek és így tisztítsák meg a világot, akkor nem adta volna át, hanem megtartotta volna a hatalmat.

Azon emberek, akik hatalomra vágynak nem mondanak le a hatalomról ily módon sem.

"És a diadalittas kuncogásait minek tudod be?"

Isten komplexa van, de ezt eddig is lehetett tudni, csak ez nem egyenlő a hatalomvággyal.

Az isten komplexus pont abban nyilvánul meg, hogy a logikáját, elveit, céljait hibátlannak találja.

Mellesleg visszahallgattam most a komolyabb monológjait. Egyikből sem az derül ki, hogy hatalomvágya van. Isten komplexusa az van, és azzal amgyarázható, hogy racionálisan jut arra az álláspontra, hogy isten lesz.

Az a logikája, hogy az ő tudja a legtökéletesebben megítélni az embereket, mivel isten komplexusa van, ezért ebből következik, hogy más alkalmatlan lenne rá - ahogy ezt el is mondja -, és ennek következtében olyan lesz, mint egy isten abban az új világban, amit teremteni szeretne.

2020. nov. 12. 05:10
 15/19 A kérdező kommentje:

"Arra gondoltam, amikor egy másik csávónak odaadja, hogy ő írja a neveket, amikor Light megfigyelés alatt van."

Mármint Mikaminak, aki istenként tekintett rá és akit éppen ezért úgy csicskáztathatott, ahogy akart? Szerinted mire eljutottunk odáig a cselekményben, komolyan azon múlt Light hatalma (értsd: lehetősége/képessége az irányításra), hogy nála van-e a füzet fizikai formájában? Azért adta oda másnak, mert biztos volt benne, hogy az illető nem fog szabad akaratából cselekedni, csak utasításokat követ majd, mintha egy láthatatlan, harmadik kéz lenne, amely arra való, hogy írogassa a neveket, nehogy gyanús legyen, hogy hirtelen megszűntek a halálesetek. Esze ágában sem volt ezt úgy megélni, mint a hatalomról való lemondást.

De tudod mit, hagyjuk ezt a kifejezést akkor. Ha úgy fogalmazok, hogy több örömmel töltötte el az a tudat, hogy ő a faszagyerek, aki az ellenfelei fölé tud kerekedni, mint a tény, hogy csökken a bűnözés a világban az általa végzett "tisztogatás" következményeképpen, az úgy már rendben van? Ebben ki lehet egyezni?

2020. nov. 12. 19:08
 16/19 anonim ***** válasza:
73%

Lelouch esetében ugyan az van mint Hitlernél stb. A nagyobb jó érdekében ürüggyel csinálták a legdurvább dolgokat a való világban.

A death note Lightnál egy teljesen más, sokkal komplexxebb témát boncolgat az emberek énjét. Ugye amiket csinált az gonosz dolog. De mit tenne más ha ilyen hatalom lenne a kezében? De vegyük például a politikát amiben remek példa a korrupció.Bárki akit megkérdezel mit tenne ha miniszterelnök lenne mondana mindent csak azt nem hogy lopna és vissza élne vele. De ahogy az ember oda kerül máris ugyan azt csinálja.

Vagy például gyilkosságnak ha megkérdezik ölnél-e 99% hogy nemet mondanál annak törvényi következményei miatt.De ha ez nem volna és következmények nélkül lehetne gyilkolni akkor valószínű nekiállnál a Death noteban ez egy kitalált erő de a valóságban is van ilyen helyzet( például egy háborúban)

2020. nov. 13. 01:21
 17/19 anonim ***** válasza:
34%

"Mármint Mikaminak, aki istenként tekintett rá és akit éppen ezért úgy csicskáztathatott, ahogy akart?"

És pontosan miért nézett fel rá? A hatalma miatt? Nem, a célja miatt.

"komolyan azon múlt Light hatalma (értsd: lehetősége/képessége az irányításra), hogy nála van-e a füzet fizikai formájában?"

Mindig ezen múlt, mivel a füzet biztosította a hatalmát.

"Esze ágában sem volt ezt úgy megélni, mint a hatalomról való lemondást."

Csak egy hatalommániás nem megéli, hogy lemondásnak számít-e vagy sem egy cselekedet. Tisztában volt vele, hogy a füzet miatt tart ott ahol, ha hatalommániás, akkor még a kezéből sem adta ki.

A hatalommánia egy pszichológiai állapot, ami arra értendő, aki hatalmat akar szerezni, illetve a megszerzett hatalomról nem akar lemondani.

"Ha úgy fogalmazok, hogy több örömmel töltötte el az a tudat, hogy ő a faszagyerek, aki az ellenfelei fölé tud kerekedni, mint a tény, hogy csökken a bűnözés a világban az általa végzett "tisztogatás" következményeképpen, az úgy már rendben van?"

Ez rendben van, csak ez nem hatalommánia. Ha résztveszel mondjuk egy jótékonysági sport eseményen, akkor is több örömmel tölt el, ha legyőzöl egy erős ellenfelet, mint maga a jótékonyság.

Ez nem hatalommánia, az ember működik így.

2020. nov. 13. 01:52
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Hat. En nem mondom, hogy Light, jo ember, de roosznak sem mondanam. De az fix, hogy elegge psziho..De ezert imadtam, es valamiert egesz vegig neki tudtam szurkolni. Es en is inakbb egy "anti hero" cimkevel tudnam megjelolni.
2020. nov. 24. 00:50
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen, pontosan miattuk nem szerettem meg a CG-t és a DN-t. Nárcisztikus, idióta karakterek, akik istennek hiszik magukat, és azt képzelik, bármit megtehetnek.
2020. nov. 30. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!