Animékben miért nem figyelnek a szemanimécióra mint pl egy cgi-ben?
Nem az hogy nem figyelnek rá, egyszerűen nem szükséges. Az animének megvannak a technikai sajátságai is, hogy hogy készítik, mi a megszokott és mi nem.
Itt felsorolnak jó pár olyan animét, aminek úgy általánosságban egyedi és gyönyörű az animációja, mégis kb egyikben sem pislognak a szereplők. Egyszerűen nem ezen van a hangsúly, szerintem fura is lenne, ha hirtelen pislogni kezdenének a szereplők egy animében.
Egyébként a Talkint Tomot megnéztem, az teljes egészében animálva van, 3D-s, míg az animék rajzokból készülnek, nem pedig teljes animáció az egész. Persze, biztos így is meg lehetne oldani, hogy pislogjanak a szereplők, de szerintem felesleges macera lenne vele.
Kérdező ugyan ezt kérdezd meg akkor más rajzolt művekről is, mind magyar, mind amerikai szálon. :D
A rajzolt művekben felesleges idő és pénz pocsékolás energiát fordítani a pislogásra ha nincs fontos szerepe történetileg. :)
Animáció csúcsa? El vagy tevedve nem?!
2d azaz rajzolt animációval te tudod mekkora qurva nagy munka ez? + még felesleges is ha csak nem a mangában vagy pedig egy olyan jelenet van ahol becsukja a szemet majd kinyitja!
A cgi az más ott meg tudjak csinálni nagyon könnyen de még ott sem csinálják meg mert felesleges mert elvonja a történetről és a párbeszédről a figyelmet!
A pislogas egyértelműen nem az animációk csúcsa! Nem tom hol kepzelted ezt de az animáció csúcsa 2-is van
Folyekony 2d rajznál a részletesség azaz sokkal több kép kocka valamint kiemelési stílusok
Cgi-nál azaz a 3D tárgy animációnál pedig az amit a játékok is használnak hogy embereket tesznek érzékelő ruhák alá még az arcukat is ezzel mimikálják a teljesen természetes és pontos emberi mozgást beszédet stb-it valamint ezt utána ők úgy tudjak módosítani ahogy akarjak! Jó példa az új god of war játék ahol az átvezető videok és még az animációk is így készültek!
2-es nem értek egyet nekem számít ez is, meg az arcmimika, ha nézek egy animéciüs sorozatot (nemcsak animét), de a 3-asra utalva inkább hagyom zt animéknél és a sztorira figyelek inkább
Egyébként kösz 3-as, a tied a leghasznosabb válasz.
"2-es nem értek egyet nekem számít ez is, meg az arcmimika, ha nézek egy animéciüs sorozatot (nemcsak animét), de a 3-asra utalva inkább hagyom zt animéknél és a sztorira figyelek inkább"
Bocs ha bunkók fogalmaznék, de ha neked fontos a pislogás akkor nézz filmeket. :)
Mert tudtommal nem létezik olyan 2D-s animált mű amiben pislognának, se keleten se nyugaton. Talán CGi-ban nyugaton van 1-2 pislogós animációs mű, de ennyi. :)
de nem erről szólt a kérdés.
és mivel mér kaptam HASZNOS választ így nem kérek többet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!