Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Animékben miért nem figyelnek...

Animékben miért nem figyelnek a szemanimécióra mint pl egy cgi-ben?

Figyelt kérdés
Nézz meg egy Talkig Tomot pl csak a szereplők szemét nézd mozog rendesen a pupilla jobbra balra is akár. Az aimék többségében a pislogás is nagy szó sajnos, de a valós idejű szemmozgásokról csak álmodhat az ember. pedig elvileg az animáció csúcsa , simán meg tudnák oldani ha odafigyelnének.

2021. okt. 25. 23:21
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
94%

Nem az hogy nem figyelnek rá, egyszerűen nem szükséges. Az animének megvannak a technikai sajátságai is, hogy hogy készítik, mi a megszokott és mi nem.

[link]

Itt felsorolnak jó pár olyan animét, aminek úgy általánosságban egyedi és gyönyörű az animációja, mégis kb egyikben sem pislognak a szereplők. Egyszerűen nem ezen van a hangsúly, szerintem fura is lenne, ha hirtelen pislogni kezdenének a szereplők egy animében.

Egyébként a Talkint Tomot megnéztem, az teljes egészében animálva van, 3D-s, míg az animék rajzokból készülnek, nem pedig teljes animáció az egész. Persze, biztos így is meg lehetne oldani, hogy pislogjanak a szereplők, de szerintem felesleges macera lenne vele.

2021. okt. 26. 08:33
 2/24 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező ugyan ezt kérdezd meg akkor más rajzolt művekről is, mind magyar, mind amerikai szálon. :D

A rajzolt művekben felesleges idő és pénz pocsékolás energiát fordítani a pislogásra ha nincs fontos szerepe történetileg. :)

2021. okt. 26. 08:50
 3/24 anonim ***** válasza:
75%

Animáció csúcsa? El vagy tevedve nem?!

2d azaz rajzolt animációval te tudod mekkora qurva nagy munka ez? + még felesleges is ha csak nem a mangában vagy pedig egy olyan jelenet van ahol becsukja a szemet majd kinyitja!

A cgi az más ott meg tudjak csinálni nagyon könnyen de még ott sem csinálják meg mert felesleges mert elvonja a történetről és a párbeszédről a figyelmet!

A pislogas egyértelműen nem az animációk csúcsa! Nem tom hol kepzelted ezt de az animáció csúcsa 2-is van

Folyekony 2d rajznál a részletesség azaz sokkal több kép kocka valamint kiemelési stílusok

Cgi-nál azaz a 3D tárgy animációnál pedig az amit a játékok is használnak hogy embereket tesznek érzékelő ruhák alá még az arcukat is ezzel mimikálják a teljesen természetes és pontos emberi mozgást beszédet stb-it valamint ezt utána ők úgy tudjak módosítani ahogy akarjak! Jó példa az új god of war játék ahol az átvezető videok és még az animációk is így készültek!

2021. okt. 26. 09:04
 4/24 A kérdező kommentje:
jó , azonban nekem számít, de akkor sok vele a munka. megpróbálok animékbem szemet hunyni felette akkor animéknél.
2021. okt. 26. 09:30
 5/24 A kérdező kommentje:
ben
2021. okt. 26. 09:30
 6/24 A kérdező kommentje:

2-es nem értek egyet nekem számít ez is, meg az arcmimika, ha nézek egy animéciüs sorozatot (nemcsak animét), de a 3-asra utalva inkább hagyom zt animéknél és a sztorira figyelek inkább

Egyébként kösz 3-as, a tied a leghasznosabb válasz.

2021. okt. 26. 09:32
 7/24 anonim ***** válasza:
87%

"2-es nem értek egyet nekem számít ez is, meg az arcmimika, ha nézek egy animéciüs sorozatot (nemcsak animét), de a 3-asra utalva inkább hagyom zt animéknél és a sztorira figyelek inkább"

Bocs ha bunkók fogalmaznék, de ha neked fontos a pislogás akkor nézz filmeket. :)

Mert tudtommal nem létezik olyan 2D-s animált mű amiben pislognának, se keleten se nyugaton. Talán CGi-ban nyugaton van 1-2 pislogós animációs mű, de ennyi. :)

2021. okt. 26. 09:35
 8/24 A kérdező kommentje:
nem apislogásról beszélek amúgy hanem a pupilla jobbra és balra mozgásáról főleg..
2021. okt. 26. 09:37
 9/24 anonim ***** válasza:
89%
Általában magát a szemgolyót csak akkor mozgatják az animátorok ha arra tényleg szükség is van. Furán is nézne ki, ha indokolatlanul vándorolna.
2021. okt. 26. 09:44
 10/24 A kérdező kommentje:

de nem erről szólt a kérdés.

és mivel mér kaptam HASZNOS választ így nem kérek többet.

2021. okt. 26. 09:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!