seiyuu színészek ami konkrétan csak animékre specializálodtak
ez egy szakma iskolában tanítják és bőven akad munka belőle és a tehetségeket keresik!
amúgy a magyar filmes szinkron is nagyon jó az miért? mert megint csak megfizetik őket és tehetségesek is...
2021. szept. 11. 22:24
2/10 anonim válasza:
Egy egész iparág van erre építve. A seiyuuk iskolában tanulják a mesterséget + nem a mennyiségre, hanem a minőségre mennek a stúdiók. Ráadásul meg is vannak fizetve, így persze, hogy lelkesen dolgoznak és meg is tudnak élni ebből a fizetésből.
1-es: A magyar szinkron azért annyira nem jó, és a szinkronhangok sincsenek megfizetve. Van ismerősöm, aki szinkronszínészként dolgozik és mellette van másodállása, hogy meg tudjon élni. Itthon brutál alacsony fizetést kap egy szinkronszínész. Alig a minimálbért.
2021. szept. 12. 09:34
3/10 anonim válasza:
2-es igen… nem a másod gárdára gondolok hanem az elsőre! Akik a filmekben szerepelnek pl a mozis filmekben vagy a nagyobb színészek hangjai
2021. szept. 12. 12:28
4/10 anonim válasza:
Az animéket úgy rajzolják, hogy a hangok egyezzenek a képkockákkal, hogy ne csússzon el a beszéd és szájmozgás. Ez is rátehet egy adagot, hogy miért is élvezhetőbb, de pl egy japán hangalámondás az animékhez, teljesen profikkal történik, teljesen profi, minőségi eszközökkel, amik rátesznek a hangzásra magyarországon sokan hobbiból készítenek szinkronhamgokat, (pl BNHA is az, a hangzasbol itelve) és ezeken látszik is, hogy nem minőségi eszközökkel lett felvéve a hang..
2021. szept. 12. 12:50
5/10 anonim válasza:
3-mas, ők sincsenek agyonfizetve, hiába nagy nevek. Nekik is van mellette más foglalkozásuk. Sokuk színész, színházban, filmekben, sorozatokban játszik, hogy legyen miből megélniük.
2021. szept. 12. 12:58
6/10 anonim válasza:
5 igen ettől függetlenül jobban keresnek és igen nyilván ebben az országban kell csinálni mindent is de ne keverd ossze az elso gárdát a másodikkal mert a minőségük ég és föld!
Nyilván Japánban sokkal többet kapnak az anime seiyuu-k mint a szinkronszinészek az összes masik országban!
2021. szept. 12. 14:00
7/10 anonim válasza:
6-os, sok országban nincs is szinkronizálás. Maximum felirat, még a gyerekműsoroknál is.
2021. szept. 12. 15:20
8/10 anonim válasza:
Attól, hogy ők is érzik, nem csak a néző. Átélik a történetet, és ismerik is a karaktert, akit alakítanak. Nem úgy, mint sok országban, ahol nem is látták azt a szájbak.rt filmet, amit szinkronizálnak. Ezért van az, hogy rengeteg rádióműsor és színpadi fellépés van, ahol a szinkronszínészek konkrét jeleneteket adnak elő, illetve kibeszélnek konkrét karaktereket és szituációkat az adott animéből, mert élvezik is, amit csinálnak, és nem csak egy munkaként tekintenek rá.
2021. szept. 13. 19:11
9/10 anonim válasza:
Ami szintén hozzájárulhat a magas színvonalhoz az az hogy ott benne vannak a levesben. Ismerik a karaktert amit játszanak, tudják mi megy a fejükben, és úgy adják elő magukat mint egy színész a kamera előtt. Angol szinkronnál meg megkapják a fordítást, valószínűleg fingjuk sincs arról, hogy mi folyik az animében, és csak utánozni próbálják a japán szinkron színészt. Legalább is nekem ez a megfigyelésem a kevés angol szinkronos animén amit néztem :>
2021. szept. 21. 19:08
10/10 anonim válasza:
Igazából ezen én is gondolkoztam, és azon kívül, amit az előttem lévők már leírtak:a japánoknak szerintem alapból is kellemes hangjuk van, ha meg képzik is, akkor nyilván rohadt jó lesz :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!