Melyik az az anime, amit szinte senki se ismer vagy látott szerinted a magyar animések közül, pedig érdemes lenne megnéznie az embereknek?
Le leszek pontozva, de magasból teszek rá.
- Bunny Girl Senpai (romantikus, dráma, thriller, 13 epizód+movie, egyik személyes kedvencem)
- Clannad (ezért leszek lepontozva, de ez meg a másik személyes kedvencem. Fentivel együtt a top 2. Perelj be, ha nem tetszik! Romantikus, dráma, élettörténet, csipetnyi misztikummal. 44 rész. Vígjátéknak indul, és folyamatosan komolyodik.)
- Angel Beats (túlvilág, vígjáték, dráma, akció, de szó szerint az az anime, amiről a legtöbbet tudnék filozofálni. Sokan utálják... megértem, személyes preferencia. Én imádom. 13 epizód)
- Charlotte (szuperképességek, thriller, seinen, dráma. 13 epizód. Kissé össze lett csapva, de ettől még jól megírt, és piszok egyedi anime, főleg úgy, hogy rohadt sablonosan indult)
Mindegyik benne van a 10 kedvencemben.
Kimi ga Nozomu Eien
Kyou Kara Maou
Jubei-chan: Lovely Gantai no Himitsu
Ayashi no Ceres
Fushigi no Umi no Nadja
Ashita no Nadja
Juuni Kokuki
Makiba no Shoujo Katri
X Tv
Weiss Kreuz
#1:
Én egy feles pipát adtam neked. Nem azért lettél lepontozva a többiek által (szerintem), mert nem jó animéket írtál volna, hanem mert a kérdésben szereplő egyetlen feltételnek pont nem felelnek meg.
Mind a négy elég ismert itt Magyarországon is.
#Kérdező:
Ma és holnap éjjel dolgozom, nappal alszom. Hétvégén megkeresem a listámból azokat amik nem lettek itthon népszerűek.
Leginkább régebbi sorozatok és/vagy rétegműfajba tartozók.
Uchuu Senkan Yamato 2199 - Ennek még MAL-on is meglehetősen alacsony a nézettsége kb 38 ezer.
Seikai no Monshou - Feleannyi, mint az előzőnek, kb. 20 ezer.
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu - Amikor ez nagy szám volt nyugaton, a magyar animés internetkultúra még csak alig kezdett el formálódni.
Ima, Soko ni Iru Boku - Az egyik ős isekai, amit az előző évtized isekai robbanása sem hozott be/vissza a köztudatba.
Koukyoushihen Eureka Seven - Egy nyugaton szintén ismert és elismert sorozat VOLT, de mecha, úgyhogy eléggé a radarok alá került, nálunk meg sosem volt felette.
Slam Dunk - Szimplán a kora miatt.
Gyakkyou Burai Kaiji - Talán egyedül csak én szoktam ajánlani. Pedig tematikusan a jelenlegi gazdasági válság miatt megint kezd aktuálissá válni.
Seihou Bukyou Outlaw Star - Szintén a kora miatt, plusz az űrwestern sem annyira népszerű téma.
TEXHNOLYZE - Régi és eléggé a művész vonalra feküdt rá. Kicsit hasonló, mint a jóval ismertebb Serial Experiments Lain. Nem "onícsan, ugye nem láttad a bugyimat" anime, az biztos.
Soukou Kihei Votoms - Mecha, ráadásul real robot, ráadásul majdnem 40 éves. Ezt még a legtöbb animefaló sem nézi meg, pedig érdemes volna. A spin-offjával együtt (Kikou Ryouhei Mellowlink). De nem is ismerik, mert nem lett olyan nagy franchise, mint a Gundam és a Macross.
Mugen no Ryvius - Megint csak régi, űrutazós és elég súlyos történtet feldolgozó sorozat.
Zankyou no terror, amit nem biztos hogy jól írtam.
És nem tudom mekkora ismerettségnek örvendenek, őszintén; de Parasyte és Ajin.
Valaha mikor megnéztem biztos ilyen kategóriába soroltam a Busou Renkint is, de nem emlékszem mi volt benne. Nagyjából semmire.
07 Ghost
Pandora Hearts
Guilty Crown
Tegami Bachi
Ezek asszem kevésbé ismertek és mindben találtam valamit, ami rávett a mangára.
Ismertetőket nemírok, akinek megtetszik úgyis rákeres.
Bartender
Glass no Kamen
Mouryou no Hako
Aku no Hana
Jinrui wa Suitai Shimashita
Hi no Tori (2004)
Boogiepop Phantom
Kaze no Shoujo Emily
Kaiba
Casshern Sins
Kemono no Sou-ja Erin
Oniisama e...
Kuuchuu Buranko
Bounen no Xamdou
Touch
Bokura no
Fantastic Children
Seraphim Call
Yuki no Joou
Köszönöm! Rengeteg érdekesnek tűnőt írtatok, amit még nem láttam vagy nem is ismertem eddig.
9, a Kara no Kyokai filmeket milyen sorrendben érdemes nézni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!