Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Akció, fantasy, horror,...

Akció, fantasy, horror, sci-fi (1-2) évados animéket ajánlanátok nekem?

Figyelt kérdés

Ha van hosszabb ami nagyon izgi azt is nyugodtan leírhatjátok! Kérlek ha tudtok mellé epizód számot írni annak nagyon örülnék! Előre is köszönöm a válaszokat🥰

2. Még nem nagyon olvastam mangákat, de szeretnék. Szerintetek hülyeség lenne megvenni a "Chainsaw man " mangát? Vannak benne kifogásolható jelenetek? Pl itt most a zegzuális jelenetek miatt mert akkor nem szeretném. Ha van ebből ajánlásotok akkor azt is elfogadom!

2021. aug. 21. 13:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
60%

Elfen Lied

Parasyte

Fate/ Kaleid liner prisma Illya

Tensei shitara Slime Datta Ken

Higurashi no naku koro ni

Inuyashiki

Island

Kanata no Astra

2021. aug. 21. 13:16
 2/13 anonim ***** válasza:
78%

Higurashi no Naku Koro Ni (Horror anime, 2 évad, 50 rész, szvsz a legjobb horroranime)

Code Geass (háborús sci-fi dráma, 2 évad, 50 rész, egyik legkedvencebb animém)

Steins;Gate (időutazós thriller, 1 évad, 24 rész, a kedvenc időutazós sztorim. Van egy folytatása is, a Steins;Gate 0, de nem nevezném második évadnak, mindenképpen külön kezelendők. De mind a két anime nagyszerű. A 0 az 23 részes)

Fullmetal Alchemist (fantasy, kaland, dráma. Két változata is van, egy 2003-ból - ez 51 részes - egy pedig 2009-ből - ez 64 részes, és a Brotherhood alcímet viseli. Mind a kettő kiváló anime. A fandom a Brotherhoodot szereti jobban, én a sima FMA-t... dönts te, szerintem nézd meg mind a kettőt. Szerintem a simából jobban átjön az üzenet, de a Brotherhoodnak mérföldekkel jobb lezárása van.)

Ezek jutottak most eszembe. :D

2021. aug. 21. 13:31
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

"Van egy folytatása is, a Steins;Gate 0, de nem nevezném második évadnak, mindenképpen külön kezelendők. De mind a két anime nagyszerű. A 0 az 23 részes"

Igazából folytatásnak se nagyon kéne hívni, a legjobb szó rá a spin-off, vagy a "midquel". Az eredeti történet egy fontos cselekménypontját egészíti ki és mélyíti el - ami a spin-off szó szerinti definíciója :) Illetve azt is hozzátenném, hogy a 0 anime a 0 visual novel (mivelhogy a Steins;Gate egy visual novel, pontosabban egy hosszabb visual novel sorozat második része) kiegészítése, mintsem adaptációja, így ha a kérdező csak animére kíváncsi, akkor én lehet inkább csak a sima Steins;Gate-nél maradnék. A 0 anime csak a VN-nel együtt működik igazán jól.

Ettől függetlenül +1 a Steins;Gate-re meg a Code Geass-ra :)

Ha viszont a kérdező nemcsak animékre kíváncsi, és hozzá mer nyúlni visual novelekhez, akkor bátran ajánlom a teljes Science Adventure franchise-t (aminek a S;G a második része), közülük is elsősorban a Chaos;Head-et és Chaos;Child-ot, amelyek a horrort is hozzácsapják a SciFi-hez ;) csak az anime adaptációikat kerüld el, mert azok a S;G-n kívül borzalmasak.

2021. aug. 21. 14:08
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
TUdom, csak jobb híján hívtam folytatásnak. (SPOILER főleg, hogy gyakorlatilag előzmény)
2021. aug. 21. 14:38
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Jaja :) jó látni, hogy más is érti, nemcsak én :D
2021. aug. 21. 14:42
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Juu Ou Sei - 11 rész

Tenkuu no Escaflowne - 26 rész

Terra e... - 24 rész

Wolf's Rain - 26 rész

Seirei no Moribito - 26 rész

Juuni Kokuki - 45 rész

Fantastic Children - 26 rész

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu - 24 rész

2021. aug. 21. 15:32
 7/13 A kérdező kommentje:

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!!!🥰🥰🥰

Ha esetleg valaki olvasta a Chainsaw man-t akkor arra a kérdésemre is tudna válaszolni, nagyon örülnék neki!❤

2021. aug. 21. 17:24
 8/13 anonim ***** válasza:

Akció + fantasy: Shingeki no Bahamut (mindkét évad), Juuni Kokuki, Kemono no Sou-ja Erin

Horror: +1 Higurashi no naku koro ni, Yakusoku no Neverland, Kiseijuu: Sei no Kakuritsu,

Sci-fi: Ghost in the Shell, Steins Gate, Psycho Pass, Texhnolyze, Terra e..., Eve no Jikan,

2021. aug. 21. 17:39
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem vagy benne biztos, akkor kezd el olvasni online a mangát és majd meglátod. Sajnos véleményt nem tudok mondani,mert még nem olvastam
2021. aug. 21. 18:12
 10/13 anonim ***** válasza:

Kekkai sensen + Kekkai sensen & Beyond

Charlotte

2021. aug. 21. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!