Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » A sok animézéstől előfordult...

A sok animézéstől előfordult már veled, hogy véletlen, akaratlanul is japánul szóltál ismerősödhöz családtaghoz?

Figyelt kérdés

2021. aug. 19. 07:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
92%
nem , de azt sugallod hogy, így lehet nyelvet tanulni úgy is h nincsene meg az alapok. Japánban sokkal nagyobb szerepe van a hanglejtésnek is, nem elég csak tudni magát a szót. Nem sokra mész azzal hogy animét halgatsz és esetleg tudsz pár alapszót otthon el vagy vele , de nem mennél vele sokra külföldön.
2021. aug. 19. 10:10
 12/28 anonim ***** válasza:
26%

A hanglejtést felhozni pont ostobaság, azt az alapján tanulod meg, ha hallgatod az adott nyelvet.

Ha nyelvtanárhoz mész, akkor nála is csak úgy tanulod a hanglejtést, ha ő kimondja. Mondjuk semmi garancia nincs arra, hogy a nyelvtanárod pl. jó hanglejtéssel rendelkezik és nem neki is rosszul adták át, míg animében pont, hogy anyanyelvű japánokat hallasz.

Az tényleges különbség a nyelvtan és írás, illetve illemszabályok, kit, mikor és hogyan szólíthatsz meg.

Mellesleg senki nem azt állította, hogy elég animét nézni, hogy megtanulj. Végig arról volt szó, hogy lehet-e belőle valamennyit tanulni. Ami igaz.

2021. aug. 19. 10:36
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
12/ az átlag animenéző nincs azzal tisztában , hogy van szerepe a hanglejtésnek. Pár embernek talán bejön és ragad rá valami ,d e a többségre inkább csak pár szó.
2021. aug. 19. 10:41
 14/28 A kérdező kommentje:
13, én úgy tzdtam a kínainál számít hanglejtes, mert otf például igyanaz a szó más tónusban ejtve teljesen mást jelent. Japánnál nem tudok ilyenről, de animékben tényleg olyan dallamosan beszélnek.
2021. aug. 19. 11:02
 15/28 anonim ***** válasza:
66%

Amikor filmből, sorozatból tanulsz, akkor a hanglejtés is megmarad, mivel nem a szót tanulod meg vagy mondatot, hanem a kontextust.

Hogyan és mit kell mondani, ha egy bizonyos jelentést el akarsz érni. Ezért tanul máshogy az ember a filmektől, mint az órákon.

Amúgy jó pár helyen már így tanítanak, hogy beszéltetnek, nem pedig nyelvtan szabályokat magoltatnak.

2021. aug. 19. 11:49
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

már akinél.

De legjobb esetben is kiegészítő módszer lehet.

2021. aug. 19. 11:51
 17/28 anonim ***** válasza:
64%

Tekintve, hogy a magyarok nem beszélnek nyelveket és nyugaton ahol ez működik, ott többet is.

Így elég egyértelmű, hogy melyik a hatásosabb.

2021. aug. 19. 13:52
 18/28 anonim ***** válasza:
74%

Nekem ez a sok nyelvtanulástól történik meg. :D

Volt amikor "jó reggelt" helyett majdnem azt mondtam, hogy "ohayou" de sikerült "oh, jó reggelt"-el menteni. Bár azt bevallom, hogy ilyenek velem csak nagyon álmosan/fáradtan vagy figyelmetlenségből történnek meg. Mivel Japánul illetve Oroszul hamarabb ugranak be dolgok mint magyar, de csak mert az internet miatt többet használom őket mint a magyart.

De csak animézéstől kétlem, hogy ilyen történhetne.

2021. aug. 20. 02:57
 19/28 anonim ***** válasza:
67%
Persze...
2021. aug. 20. 06:02
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen nem, de olyan már volt, hogy 2 hónapig Németországban dolgoztam (vendéglátó), és mikor haza jöttem közvetlen másnap már mentem dolgozni, "köszönöm" helyett "danke" - t mondtam mikor kitették a borravalót. De észbe is kaptam, megköszöntem magyarul is. :)
2021. aug. 20. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!