Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » A sok animézéstől előfordult...

A sok animézéstől előfordult már veled, hogy véletlen, akaratlanul is japánul szóltál ismerősödhöz családtaghoz?

Figyelt kérdés

2021. aug. 19. 07:52
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Véletlen még sose.
2021. aug. 19. 08:25
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

Miért hiszi itt mindenki azt, hogy csak mert valaki animéket néz, csak úgy keni vágja a japánt? Konkrétan 3 szavat tudok, az egyiket meg nem is animéből.

Attól, hogy hallgatsz valami beszédet egy idegen nyelven, s olvasod a fordítását, nem fogsz nyelvet tanulni.

2021. aug. 19. 08:29
 3/28 A kérdező kommentje:
2, nyílván nem, de ne mondd már, hogy 1- 2 kifejwzés nem ragadt rád, akaratlanul is vagy csak néhány szó.
2021. aug. 19. 08:50
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem. De mivel mindent angol felirattal nézek és mindent angolul olvasok, ezért sokszor a szavak angol megfelelője előbb jut eszembe, mint magyarul.

Illetve a "szeretlek" szó helyett néha a koreai "szeretlek" (salanghae) jön a számra :D

2021. aug. 19. 09:18
 5/28 anonim ***** válasza:
77%

Nem volt, ahogy angolul sem szólalok meg "véletlenül". Olyan van, hogy pl. egy kifejezés előbb jut eszembe angulol, mint magyarul, de ettől még nem mondom ki.

Ez amúgy pont téves. Ha figyelsz arra, amit mondanak, akkor ragad rád.

Nem tanultam japánt soha, viszont az angol mellett nekem tanítottak egy másik nyelvet is 4 évig gimiben.

Nos, jelenleg több dolgot értek japánul az animék miatt. Az is elég gyakori, amikor már félrefordításokat veszek észre a feliratban, illetve olyan is van, hogy hétköznapi beszélgetéseknél nem igazán kell olvasnom a feliratot, mert értem nagyjából, amit beszélnek.

2021. aug. 19. 09:20
 6/28 anonim ***** válasza:
40%

Nézzétek el, de néha szoktam úgymond hangosan beszélni persze csak akkor amikor egyedül vagyok és már jó párszor volt hogy angolul vagy japánul szólaltam meg, de még közösségben hála égnek nem fordult elő, szerintem hülyének néznének mivel a japánt egyáltalán nem vágják én se vagyok hú de nagy profi de azért mégis tudok valamennyit.

2#nem tudom ki hogy van vele, de szerintem meg lehet tanúlni valamennyit úgy hogy olvasod a szöveget és közben hallgatod az eredeti hangot. Én pl angolt így tanúltam meg persze nem 100%-osan de ez is nagyon sokat segített.

2021. aug. 19. 09:28
 7/28 anonim ***** válasza:
36%
Véletlenül sem.
2021. aug. 19. 09:36
 8/28 anonim válasza:
89%
velem már megtörtént. hirtelen szóltak hozzám én meg valamit néztem és véletlen japaánul szólaltam meg. nem tudok japánul csak 1-2 szó rám ragadt animéből
2021. aug. 19. 09:39
 9/28 anonim ***** válasza:
35%
a függőség első jele.
2021. aug. 19. 09:52
 10/28 anonim ***** válasza:
70%
6-os vagyok most komolyan mi olyat mondtam ami miatt le kell pontozni?Teljesen értelmes választ adtam, nekem ez volt a tapasztalatom semmi olyat nem mondtam amivel bárkinek is megbántottam volna a lelki világát akkor miért kell lepontozni, nem értem
2021. aug. 19. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!