Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Az emberek miért ítélik el...

Az emberek miért ítélik el ennyire a kpop-ot és az animét?

Figyelt kérdés
Mármint ha nem szereted a műfajt akkor nem szereted ez van. De miért kell belekötni az emberbe azért mert ő szereti?

2021. aug. 12. 14:17
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Hallod te nagyon elvagy tévedve. Vagy életedben még nem láttál sztriptíz bárt vagy azt sem tudod mi az, de a kpop nagyon nagyon messze áll tőle. Mutass kérlek egy videórészletet vagy képet ami szted sztiptízbárba illő, te agyatlan majom. Már bocsánat de más nem jutott eszembe. Nem veszed észre magad? Folyamatosan törlik a kommentjeidet, mert sértő és zavar másokat. Remélem egyszer téged is törölnek nemcsak az idegesítő kommentjeidet.

A Disney dologról annyit, mégeszer miszter mindent tudó, hogy olvasd el. Nem én találtam ki. Engem hiába győzködsz h a tények nem tények.

A magánéletemmel meg nem neked kéne foglakoznod. Nem én szoktam egyébként kiakadni a személyeskedéseken, hanem elsősorban te, úgyhogy te se személyeskedj.

2021. aug. 14. 19:08
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
A korábbi kommentjeidet azért nem találod, mert a moderátorok leszedték. Csak úgy halkan megsúgom XD
2021. aug. 14. 19:09
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

1. A szinte már beteges fantábora miatt.

2. Írják a hírportálok, hogy ezt-azt az animét betiltották, mert többen öngyilkosok lettek. Stb.

3. Mert keletről származik. A nyugaton elterjedt dolgokat jobban elfogadják, az ázsiai népeket meg lenézik.

4. Hát...azért animésként elismerem, van egy-két beteg anime klisé, amit nehéz tolerálni...

2021. aug. 14. 19:56
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

#23 egyet kell értsek veled, viszont az ne már az aniék hibája legyen, hogy emberek hülyék és emiatt öngyilkosok lesznek.

De egyébként én nem is nagyon éreztem olyan durva anime elleszenvet. Max annyit mondanak rá, hogy nem szeretik, de nem csinálnak belőle ügyet. A kpop-nál már más a helyzet. Van egy réteg aki kifejezetten lenézi azokat akik kpop-ot hallgatnak. De ennek az oka nem a beteges fandomok, hanem leginkább a feminim boy groupok, amik sokaknak szemet szúrnak és azért nálunk ezt kevéssé tolerálják. Senki ne értsen félre, nekem semmi bajom velük, régóta kpop fan vagyok (egyébként az animéket is szeretem).

Valamint az is igaz, hogy sokan viszolyognak tőle, mert keleti, de leginkább azért mert téves információk alapján ítélik meg.

A kpop-ot sem nehéz elfogadtatni, esetleg megszerettetni olyanokkal akik korábban hallani sem akartak a műfajról. Csak hát kell tudni, hogy mit érdemes megmutatni. Nem olyanra gondoltam, amit 1000szer hallottak vagy olyanokat amik miatt pont h ellenszenves nekik a műfaj. Hanem olyanokat, amiket nem valószínű h hallottak eddig. Sokan voltak így vele, hogy "Ez is kpop?" Sőt utólag olyan haverom is volt, aki a kocsiban folyton kpop-ot hallgatott, pedig korábban szídta a műfajt, mint a bokrot.

Egy tipp. Ha valakivel el akarod fogadtani a műfajt, akkor ne Blackpinket vagy BTS-t mutass neki. Nem azért mert bármi baj lenne ezekkel a bandákkal, de ha valaki kifejezetten nem szereti a kpop-ot akkor nagy esély van rá, hogy pont miattuk nem szereti, mivel őket tuti hallotta. Inkább kevésbé ismert, egyedibb hangzású számokat, előadókat érdemes megmutatni, és ha az tetszik neki, akkor a BTS-t és a Blackpinket is jobban el fogja fogadni. De sokan tudom, hogy azt csinálják, hogy a BTS-t akarák mások orra alá tolni, pedig azt valószínű, hogy ismeri. És ha kijelenti, hogy ő nem szereti a kpop-ot akkor valójában a BTS és a többi ismertebb banda miatt.

Persze azzal nem tudsz mit kezdeni aki alapból nem szimpatizál az ázsiai kultúrákkal. Azt el kell engedni. Nem kell ráerőltetni.

Ezt csak azért mondom, mert sok embernek fingja nincs, hogy mi a kpop. Azt hiszik, h a kpop egyenlő a BTS-el. Ettől függetlenül megvan az esély arra, hogy a többi sem fog neki tetszeni, de olyan sokrétű a műfaj, h egy-két szám/banda ismeretében kijelenti, hogy nem szereti az egész műfajt az furi.

Aki meg kpop fan létére nem ismer mást a BTS-en kívül, azok ne is várják, hogy meg fogják érteni őket. (mmint itt most azokra gondolok, akik a kpop-ot nem szeretik)

2021. aug. 15. 05:28
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

24-es

Amit nem tolerál az ember azt támadni szokták. Ezért vannak ezek a hírek.

A Kpop-nál érthető a dolog. Mindig is megvolt ez, hogy az aktuál trend zenét szidni kell.

pl.:,,Bezzeg a mi időnkben! Nem Mozart és Haydn volt! Fúvósok a zenekarban? VONÓSNÉGYES???? FELHÁBORÍTÓ!!! BEZZEG A BAROKK! BACH A KIRÁLY!!!! ROHADJON MEG BEETHOVRN!! MOST MEGYEK HALLGATOK EGY MISÉT, NEM PEDIG VONÓSNÉGYEST!"

2021. aug. 15. 16:42
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez igaz.
2021. aug. 15. 17:34
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Én magyarországon a kpopról a rasszizmusból kifolyólagos utálkozást tapasztaltam, illetve a homofób undort.

Folyton ilyen megjegyzéseket kapok "jaj azokat a kutyazabáló kínaiakat hallgatod", "az most nő vagy férfi", "ez biztosan b.zi", "macskákat is megeszik vajon?" és a többi...

Nagyon unalmas, de ahogy észrevettem, Magyarország nagy százaléka (akikkel eddig sajnos volt szerencsém találkozni) kulturálatlan, rasszista és homofób, mély tisztelet a kivételnek.

2021. aug. 16. 10:06
 28/28 anonim ***** válasza:
42%

A K-pop dolog szerintem annyira kultúridegen itthon, hogy sokan nem értik, hogy lehet rajongani érte. Én sem. Szerintem csak a "cuki" fiúcskák miatt szeretik a tinilányok.

Az anime-fanokkal meg az a probléma, hogy rettenetesen el vannak szállva maguktól, mert ők animét néznek, ami szerintük a filmművészet csimborasszója. Ha egy szóval kéne őket jellemezni: sznobok.

Roppant idegesítő még ahogy felhúzzák magukat azon, ha lemangázod, illetve rajzfilmnek, vagy urambocsá mesének nevezed az animét. Mert összedől a világ ugyebár...

2022. jún. 17. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!