Az emberek miért ítélik el ennyire a kpop-ot és az animét?
Részben egyetértek a #1 és #2 válaszával, de még azt is hozzátenném, hogy szerintem sokan nem elég nyitottak más kultúrákra, ezek nagyon távolinak, idegennek tűnnek nekik. Sokan eleve elzárkóznak ezektől, mert jajj ez ilyen "kínai vacak", meg csak a csing-csung-csáng-olás megy benne, nem ismerik.
Még egy ok amit látok, hogy féltékenyek a kpop előadók népszerűségére. Itt a gyk-n is sok pasi szidja a kpop idol-okat mert mennyi lány csorgatja rájuk a nyálukat, és ők meg sok nőnél sikertelenül próbálkoznak, így könnyű ezeket az előadókat utálni, van mire fogni a dolgot.
Jó kérdés, én pár éve nagyon utáltam mind a kettőt de sose tudtam megmondani hogy miért, csak szimplán idegesített. Az animét már nagyon szeretem, kpopot nem hallgatok mert nagyon nem az én stílusom, meg szerintem úgy nincs értelme hallgatni egy zenét ha nem érted a szöveget, de már nem bántok senkit emiatt. Mármint régen se bántottam senkit, de iskolában sokszor beszéltük hogy mennyire gázok a weebek meg a kpop fanok és én nagy szószóló voltam az ilyen beszélgetésekben.
Viszont én is a hármas választ találom a leglehetségesebbnek, szerintem is a kultúra a legnagyobb ok. Rasszista soha nem voltam, de sokáig nem szerettem a keleti kultúrát, féltem tőle, nem értettem, nagyon nagyon idegen volt nekem. Viszont ez egy teljes 180 fokos fordulatot tett nálam, most már sokkal jobban tisztelem a japán kultúrát mint bármelyik másikat. Engem a kpopban az zavart hogy nyálaznak rájuk a lányok csak azért ahogy kinéznek, de ez nem azért zavart mert koreaiak, ha fehérek vagy feketék lennének akkor is zavarna. A One Directiont meg hasonlókat se szerettem soha, engem elszomorít hogy annyival meg lehet nyerni millió fiatal lányt hogy szimplán jól nézel ki, és semmilyen személyiség vagy tehetség nem kell hozzá. És itt is lehet hogy igaza van a hármasnak, talán tényleg a féltékenység beszél belőlem, nem tudom. De a lényeg az hogy mindenki tud változni, szerencsére már én se vagyok ellenszenves ezzel kapcsolatban.
Kpop-ot sokan azért ítélik el, mert sajnos a legtöbb kis fan elég bunkón, és elfajultan viselkedik. Konkrétan, ha megmondod, hogy te nem vagy odáig a kpop-ért, már megy a fenyegetőzés, vagy rosszabb esetben a tettlegesség. Mondoconon elég ilyet látni.
Az animét sokan azért ítélik el, mert gyerekmesének tartják. Meg erőszakosnak. Meg szexistának. Bár hogy az utóbbi kettő hogy függ össze a gyerekmese jelzővel, az számomra is kérdés.
Én mindekettőt szeretem és nagyon nagyon régóta. Sajnos én is sokszor megkaptam, hogy mennyire gáz mindkettő. De ilyenkor érdemes visszakérdezni, h miért. Mert a többég nem fog tudni rá válaszolni, ha meg mégis akkor nevetséges magyarázatokat hallok, amikre könnyű reagálni. De amúgy azzal egyetértek, hogy a nevetséges toxikus fanok miatt alakult ki ez az ellenszenv, ami persze köszönhető annak, hogy az antifanok is aggresszívan reagálnak. Tehát egyikből jön a másik. Ezért érdemes kultúráltan beszélni a dologról. Érdemes mindent kultúráltan megbeszélni, mert harag haragot, erőszak meg erőszakot szül, aminek meg semmi értelme és se vége se hossza.
Sokszor hallottam azt, hogy a kpop fanok mind b*zik. Én férfi létemre inkább a női bandákat preferálom. Férfi létemre nőket nézni és őket tartani szépnek, ebben nem tudom mi az ami egyesek szerint nem stimmel. Mindegy. Erre nem nagyon tudnak mit mondani. De a lényeg, hogy kicsit nekünk is vissza kéne fognunk magunkat és nem toxikus fanokként viselkedni. Azért mert valakinek nem a szíve csücske ez a műfaj, attól még nem a pokolra kívánja az idolokat és hadat akar üzenni nekik, hanem csak szimplán nem tetszik neki. Ennyi. Ezt ha fel tudja mindenki fogni akkor sztem senki nem lesz ennyire ellene a műfajnak.
Ami még eszembe jutott, az az eggresszív terjeszkedés. Azért be kell vallani, hogy az utóbbi pár évben a kpop elég aggresszív terjeszkedésbe kezdett. Gondolok itt a BTS és Blackpink filmekre, BTS menü a mekiben, a samsung reklámban visszatérő Dynamite, vagy a rádióban és zenecsatornákon játszott számok. Ezeket sokan úgy érezhetik, hogy le akarják nyomni a torkukon. Ez a része mondjuk nekem sem annyira szimpi, de különösebben nem lázongok miatta. Ilyen mindig is volt, és volt az a réteg akinek ez sosem volt szimpi, csak most elértünk oda, hogy ez most pont a kpop-ot érinti.
De lényegében sztem minden kommentelőnek igaza van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!