Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Milyen mangákra lenne igény?

Milyen mangákra lenne igény?

Figyelt kérdés
Gondolkodtam, hogy elkezdek fordítani, gyakorlásnak jó lenne, de én nem vagyok túl mangas ember így amiket ismertem es szerettem azokat már viszik magyarul, szóval tudtok olyat, amiből semmit nem fordítottak le, vagy az elején dobták? Bármi jöhet igazából, most nem saját kedvemre olvasgatnám, bár ha nagyon nem fog meg nem ígérem, hogy szórakozok vele.

2021. júl. 20. 19:20
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

10-es. Lehet számodra igénytelen. De azért te sem várhatod el, hogy egy ember újra rajzoljon majdnem mindent, ugye? A legtöbb japán felirat szépem kitakarja a rajz elég nagy részét. Én meg nemtudok rajzolni. Hat ezért adnék ki felkélsz munkát.

A berserket megnézem. :)

2021. júl. 20. 21:10
 12/20 anonim ***** válasza:
A Berserket énis ajánlom, viszont elég hosszú. Nem tudom, milyen hosszúakat vállalnál be. Rövidebbek közül pedig ezeket: Oyasumi Punpun, Holyland, Homunculus
2021. júl. 20. 21:38
 13/20 anonim ***** válasza:

11: Pedig az igényes mangafordítók konkrétan mindent visszarajzolnak, amit csak lehet – kivéve persze, ha van a csapatukban külön rajzoló, aki ezt megteszi helyettük. Mert hiába takarja ki a szöveg a képet, a magyar fordítás nem pont olyan formájú lesz, mint a japán vagy az angol volt. Hidd el, tudom, miről beszélek.

Kiszúrás az olvasóiddal, ha rusnya, fehér foltos munkát tolsz az orruk elé.

Esetleg nézz körül ebben a fórumtopikban, és csatlakozz egy már létező csapathoz. Úgy csak a szöveggel kéne foglalkoznod.

[link]

2021. júl. 20. 22:22
 14/20 A kérdező kommentje:
Még az angol mangákból amikkel tele van a net sem szedik ki a japánt. Külön tisztelet azoknak, akik megteszik, tényleg. De ennyi erővel mindenki igénytelen. A linket mindenesetre köszi.
2021. júl. 20. 23:17
 15/20 anonim ***** válasza:
51%

"Ha mások beleugranak a kútba, én is bele fogok."

Amúgy nem tudom, te hol olvasol angolul mangákat, de az én tapasztalatom szerint nem jellemző az igénytelen munka, manapság meg főleg. Esetleg a 2005-ben fordították őket, akkor megértem.

2021. júl. 21. 00:25
 16/20 anonim ***** válasza:
Én az javaslom, kezdésnek indulj 1-3 kötetesekkel és one-shotokkal. Hosszabb darabnak akkor állj neki, ha már "ráált a kezed" és egyenletes minőségben tudod csinálni az átrajzolást és a fordítást is.
2021. júl. 22. 21:34
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszi a javaslatoat, rövidebbel tényleg jobb kezdeni. Csinom hátha valakot érdekel nem profi minőségben is, de átrajzolni nemfogom, mert nem tudok rajzolni.
2021. júl. 23. 00:15
 18/20 anonim ***** válasza:

Wait, most komolyan magyarra tervezel forditanai angolbol?

Eh, gyakorlasnak rendben van, de igazabol akkor csak vigyel egyet, amit szeretsz, es kesz. Nem hiszem, hogy tul nagy igeny van ra, mivel akit erdekel a manga, az ugyis tud angolul. Ha japanbol forditasz magyarra (vagy angolra), akkor is csak olyat csinalj, amit szeretsz, illetve ha nincs neki angol forditasa, az a legjobb valasztas.

2021. júl. 23. 19:04
 19/20 A kérdező kommentje:

Jó, csaj japánul meg én se tudok. :'D

De azért jutott eszembe ez, mert elég sok embert látok, aki igazából szeretei-szereti, de nem érti a nyelvet. Ha én talalkoztam már jónéhánnyal, csak vannak még.

2021. júl. 23. 21:45
 20/20 anonim ***** válasza:
Ja ertem, akkor tenyleg valassz olyat, amit szeretsz, es szeretnel masokkal is megismertetni. Ez egy jo gyakorlasi lehetoseg, es csak nyerhetsz vele, ha meg nepszerusited a mangat mint mediumot, az mar onmagaban jo
2021. júl. 23. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!