Miért nem mese egy anime? Komolyan érdekel.
Tényleg leszögezném, hogy a kérdésemmel nem provokálni akarok senkit, hanem egy kultúrált eszmecserét szeretnék a témában. Mert azt azzal már sokszor találkoztam hogy az anime rajongók nagyon tudnak harapni erre a kifejezésre, de nem értem, miért.
Nekem laikusként ez úgy tűnik mintha a DiCaprio féle Nagy Gatsbyre mondaná valaki hogy az nem film hanem dráma.
"Napi troll kérdés. -.-"
Mivel senki részéről nem történt trollkodás, érdekelne, hogy ezt mire alapozod.
Ne keverd és ne akard összekeverni a fantasy elemet a mesével! Vajon az odusszeius és az iliaszra is rá tudnád mondani hogy mese?!? Na? Hát még jó hogy nem mert a világ történelem legkiemelkedőbb irodalmi művei pedig aztán akhileusz sebezhetetlensége és fél isteni eredete....
a mese ott kezdődik hogy a fiatala kisgyerekeknek készítik! Pl lehet egy full valóság alapú mese is mese pl a bob burger falódája ami teljesen megfelel a valóságnak de még is mese! A mese akkor nem mese ha már nem a kisgyerekeket célozza meg hanem kamaszokat tiniket fiatal felnőtteket! Az anime nagyja kb ilyen! Az mióta mese ha egy animeben meg eroszakolnak valakit? Az mióta mese ha egy animeben le vágják valaki fejét?!? Na itt határolódik el a mese és a rajzfilm! Azaz a célcsoport életkora!
Tessék itt egy jó példa ez egy anime De még sem mese (amugy olyan bonyolult és összetett története van ami vetekszik a tronok harcával a fiatalabb közönség meg sem érti a történetet szinte)
Az anime a berserk
"a mese ott kezdődik hogy a fiatala kisgyerekeknek készítik!"
De ezt ki határozza meg? Mert korábban be lett linkelve a magyar értelmező kéziszótár cikke a mese szóról, és ugyan több jelentése is van a szónak, egyik jelentésének sem kritériuma a célközönség életkora.
Tudsz erre valami hivatalos definíciót mutatni ami alapján az szempont, hogy egy mese gyerekeknek kell hogy szóljon?
18 ezt ki hangsúlyoztam hogy a mese nem ott kezdődik hogy realitás hanem a célközönség pl a star wars sem mese ahogy a penge vámpir film sem meg a gyűrűk ura sem hanem fantasy és vagy sci fi
Kérdező nem tudok semmi forrást adni ezeket fel kellene kutatni de az fix hogy a mese ott kezdődik amikor kisgyerekeknek adunk elő egy rajzolt történetet ugyan ugy van gyerekeknek szánt filmek is pl a Disney csatorna sorozatai valamint a Disney elő szereplős filmjei is inkabb a gyerekeket célozzák meg (persze ez jobban mondva a családokat mert pl az aladdin nagyon jó volt még felnőtt szemmel is) de meg nezted a linket amit küldtem? Na arra rá tudnád mondani hogy mese?
Pl a narutot sem lehetne mesének mondani igaz sokszor főleg a eleje gyerekes de ez nem a sorozat miatt hanem az akkori naruto szemével mutassa be a világot aztán rá pár résszel kesobb kiderül hogy a masik főszereplő meg akarja ölni a saját bátyját mert a bátyja mindenkit lemészárolt a klánban beleértve a saját szüleit és rokonait és még őt is majdnem meg ölte... aztán pár száz résszel kesobb megbosszulja a klánját avagy megöli a saját bátyját...
"Az anime rajongók azért harapnak erre, mert egyszerűen nem igaz"
Igen, erre gyakorlatilag már az első kommentelő is rámutatott, így már értem. De köszönöm neked is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!