Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Csak én nem bírom befogadni...

Kartnyák GáborMartin kérdése:

Csak én nem bírom befogadni az Animéket? Nekem túl "kúltúra idegen". Egyszerűen nem tudom hogy mik a Japán szlengek, szokások és ez nekem ez nagyon "Kúltúra idegen".Ezt a haverjaim sem értik meg. Ti?

Figyelt kérdés

#idegen #anime #Japán #szleng #Kúltúra idegen
2021. ápr. 28. 22:15
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell szeretned. Egyébként nagyon rosszul mutatják be a japán kultúrát. Ha kimegy az ember hamar rájön hogy közel sem olyan mint azt ahogy a mangák és animék eladják nekünk
2021. ápr. 29. 09:16
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
21 vannak itt is kivételek direkt erre hajazó animék ahol nem a klisék és sablonokat mutatják ezek rendszerint drámai animék nem pedig com-rom
2021. ápr. 29. 14:48
 23/27 anonim ***** válasza:
84%

Nem vagyunk egyformák. Én pl. nagyon szeretem az animéket, de a hárem, ecchi, hentai, idol (tudod, amiben tinik énekelgetnek és válnak sztárokká) animéket nem szeretem. Az isekai-t pedig válogatom, hogy melyiket nézem. Régi motoros vagyok az animések között, sok mindent láttam mindenféle műfajból, de ma már nagyon megválogatom, mit nézek meg.

Ha szereted a történelmi animéket, akkor az Angolmois - Genko Kassenki animét ajánlom. Nagyon rövid, csak 12 epizód és valós történelmi eseményekről szól. Engem meggyőzött, pedig nem vagyok egy történelem-fan sem, de van, ami tetszik a műfajból.

2021. ápr. 29. 16:03
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
23-mas vagyok. Vagy ott van a jó öreg Versailles no Bara, ami XVI. Lajos uralkodása alatt játszódik. Valós történelmi eseményekről szól, de vannak benne fiktív személyek is.
2021. ápr. 30. 06:18
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Áh igen. A Versailles no Bara a legjobb történelmi anime, amit láttam.
2021. ápr. 30. 07:04
 26/27 Tevenyereggyarto ***** válasza:
52%

Nem tudom mennyire számít ,hogy valós vagy “fantasy” történelem legyen de inkább utóbbira hajazóként ajánlom az Attack on Titan-t. A saját világában nagyon nagy szerepet kapnak a régmúlt (s a nem is annyira régen történt) eseményei, majdhogynem egy 2000 éves történelmet foglal magába, bár igaz ennek a 2000 évnek a nagyja inkább visszaemlékezésekből meg elmesélésekből derül ki s maga a történet aktívan nagyjából 10 évet foglal magába. Nem igazán vannak benne időhúzó “töltelék részek”, baromi jól fel van építve az egész világa s néha olyan izgalmas csavarok vannak benne mikor mondjuk egy első évados jelenetnek csak az utolsóban lesz igazán értelme s “összeérnek a szálak” stb.

Ez az anime úgy áll ,hogy jelenleg fut az utolsó (4.) évad, az első fele nemrég ért véget, a part 2 meg a téli szezonban érkezik. A manga már áprilisban befejeződött a 139. chapter-el.

Azt még tudnám tanácsolni ,hogy egyik animét se az első 1-2 rész alapján ítélj meg mert vannak amik lassan indulnak be. Ilyen pl: My Hero Academia aminek az első 3-4 része kissé vontatott, nyögvenyelős de utána nagyon jó anime bontakozik ki.

2021. ápr. 30. 11:36
 27/27 anonim ***** válasza:
53%
Én egy éve kezdtem el animézni, azóta teljesen magába szippantottak az animék, a grafikájuk és Japán is. Előtte nekem se tetszettek, de pár barátom ajánlotta a Narutot, ami az első animéim egyike volt. Ne aggódj, ha nem "fogadod" be az animéket, nem tetszhetnek mindenkinek. Könnyen befogadható animének én a Boku no Hero Academia-t ajánlom, mert nem hosszú, nagyon jó a sztorija és a karakterek is, és a szuperképességektől eltérően viszonylag valósághű. <3
2021. ápr. 30. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!