Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Csak én nem bírom befogadni...

Kartnyák GáborMartin kérdése:

Csak én nem bírom befogadni az Animéket? Nekem túl "kúltúra idegen". Egyszerűen nem tudom hogy mik a Japán szlengek, szokások és ez nekem ez nagyon "Kúltúra idegen".Ezt a haverjaim sem értik meg. Ti?

Figyelt kérdés

#idegen #anime #Japán #szleng #Kúltúra idegen
2021. ápr. 28. 22:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
11 igen hitler is ":D
2021. ápr. 29. 00:45
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nehéz lenne megmagyarázni hogy miért szeretem az animéket, nagyban valószínűleg az az ok hogy ezzel a médiával nőttem fel kiskorom óta. Meg mondjuk nagyon sok olyan dolgot találsz animékben amit nyugati hollywood filmbekben nem, mivel ez mese és rajz sokkal nagyobb a kreatív szféra amiben lehet dolgozni. Én például a Marvel meg egyéb szuperhős filmeknek a varázsát nem látom, másrészt nem feltétlenül lehet valami rendes okot mondani hogy miért tetszik valakinek valami, csak egyszerűen bejön és semmi több.

Hogyha igaz amit mondasz és adsz valami történelmi animének esélyt akkor mondok 1-2 ajánlatot ami ""kezdőknek"" is könnyen nyelhető (én is nagyon szeretem a történelmet szóval láttam egy párat):

Baccano! - korai 1930-as amerikában játszódik, maffia és gengszterekről szól egy kevés természetfelettivel belekeverve, nagyon akció dús és véres. Ennek a shownak az angol szinkronja is teljesen jó hogyha még nem bírod a japán hangot vagy nem akarsz olvasni

Drifters - Több történelmi személy mindenféle időből (ókori római császárok, 2. világhábórus katonák stb) átkerülnek egy másik fantázia világba egy bizonyos céllal amit nem akarok lespoilerezni, van benne politika, akció és nagyon jó animáció. A rajzstílusa is elég egyedi.

Vinland Saga - Ez a show a vikingekről szól amikor angliával háborúztak, nekem nagyon nem jött be a főszereplő de viszont a mellékszereplők és a történet bőven kiegyenlíti a negatívot, ez is eléggé akció dús és van benne vér meg egy kis politika is.

A következő kettőt nem mondanám teljesen történelminek de mivel európában játszódnak ezért valószínűleg annyira nem lesz a "kultúra idegen" mint ahogy te mondtad.

Monster - Az 1900-as évek vége felé játszódik, egy híres Japán agysebészről szól aki Németországban él és egy bizonyos incidens után a feje tetejére áll az élete, ez a sorozat sokkal lassabb és felnőttesebb, sok pszhiológiai témákat dolgoz fel de inkább akció/krimi/rejtélynek mondanám, valamennyivel hosszabb mint egy átlagos anime a 72 részével de szerintem megéri. Mivel európában játszódott ezért én angol szinkronnal néztem és teljesen jó volt

Gosick - Mivel nem tudom a korosztályodat mondok egy ilyet is, I. világháború utáni európában játszódik egy kitalált országban, Olaszország és Franciaország között az Alpok alatt. Egy híres és régi iskolában egy diákpár különböző rejtélyeket oldanak meg, van benne sok dráma és a történet vége nagyon megható tud lenni (szerelem is van benne)

2021. ápr. 29. 00:47
 13/27 anonim ***** válasza:
előző vagyok, még elfelejtettem mondani a "91 Days" című sorozatot is, hasonlít sokban Baccano!-ra mivel maffia és gengszterekről szól és ha jól emlékszem a "bosszú" egy fő téma benne
2021. ápr. 29. 00:50
 14/27 A kérdező kommentje:
Ohh amikor a kérdést feltettem nem hitten hogy végül lázba jövök az animéktől.
2021. ápr. 29. 01:18
 15/27 A kérdező kommentje:
Megnéztem a Baccano! 1-{ részét hangunlat megvan de a történetet nem tudtam követni.
2021. ápr. 29. 01:48
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
hahaha, hogy megfordult a kocka :D
2021. ápr. 29. 02:18
 17/27 anonim ***** válasza:
78%
Ezzel a "kúltúra idegen" dologgal kezdj valamit,vagyis légy nyitott más kultúrákra.
2021. ápr. 29. 04:42
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyáltalán nem kötelező nyitottnak lenni más kultúrákra. Ha nem tetszik, nem kell erőltetni. Ezer meg egy más műfaj van.
2021. ápr. 29. 06:10
 19/27 anonim ***** válasza:
Az Aoi Bungaku nevű animéből megismerhetsz pár japán irodalmi remekművet.
2021. ápr. 29. 07:22
 20/27 anonim ***** válasza:
86%

91 Days

Yuukoku no Moriarty

(Ezek is ilyen történelmi-szerűek, és nagyon jók)

Egyébként nagyon ritkán látni olyan embert, aki annak ellenére hogy nem jön be neki a dolog, mégis ad egy esélyt az animéknek. Több ilyen nyitott ember kellene a világba... Örülök neked :DD

2021. ápr. 29. 08:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!