Szerintetek nézzem tovább a One Piecet úgy, hogy nem szeretem a főszereplők háromnegyedét? Később jobbak lesznek? Ti sokat nem szerettek belőlük? És ha igen, akkor továbbnézitek?
"-Most komolyan több tucat részt várjak addig, amíg jó lesz az anime"
Oda-nak elég egyedi stílusa van, ami miatt igen, nem megszokott módon kezdődik az anime.
Én nem mondtam, hogy neked KELL várnod bármennyi részt. Csak addig nem fogod megérteni, amíg nem nézel meg belőle legalább 50 részt.
"-A YuYu Hakuso 1990-ben kezdett, oszt' mégis teljesen élvezhető a rajzolása."
Ennek a rajzolása nem rossz, nem gyerekes, nem, nem tudnak rajzolni, hanem úgy rajzolják meg, ahogy a karakter kinéz.
Tehát amikor valakinek hosszabb az orra, akkor annak a karakternek tényleg olyan hosszú.
Ez is Oda sajátossága, hogy ilyen goofy stílust használ, ami amúgy teljesen jól áll a One Piece világának, ha megismered.
"-Natsu, Ichigo, Naruto, Inuyasha, Urameshi, Asta, Gon mind teljesen szerethető/ szimpatizálható karakterek, de Luffy egyáltalán nem."
Ez meg csak simán nem igaz.
Naruto és Asta szabályosan irritáló, és a 2011-es HxH elején még Gon-t is nehezen lehet elviselni.
Ezzel szemben Luffy-t az elejétől lehet kedvelni a sajátos logikája miatt.
"-Amúgy sem azt mondtam, hogy a One piece nem jó, hanem azt, hogy nem értem, hogy miért szeretik ennyien."
ÉRtettem, csak én pont erre mondtam el, hogy ahhoz hogy értsd egy 970 részes animéből kicsit többet kell megnézni, mint 4 rész.
IGen, az első 50 rész lassan indul be - már az is átlagon felüli színvonal -, de azután látszik csak meg igazán, hogy miért olyan jó.
Mert tagadhatatlan tény, hogy objektíven a One Piece jelenleg a legjobb never-ending anime.
Az anime rajzolási stílusa akkor sem tetszik, ha ez a manga rajzolási stílusa miatt van.
De igaz: Luffy egy teljesen ellenszenves karakter az első néhány részben.
Az is igaz, hogy Natsu, Naruto és Asta egy ripacs, de ez a ripacsság kell a karakterük által képviselt lendülethez, ám ettől eltekintve teljesen szerethetőek.
50 részt várjak/ várjon bárki is, hogy megragadják a dolgok?? 50 rész még részenként 20 perccel is számolva is 1000 perc, és basszus, nekem van munkám és életem is. Nem fogom kb. legalább 2 hét (vagy még több idő) alatt összegyűlő szabadidőm EGÉSZÉT arra pazarolni, hogy majd utána ESETLEG (tehát koránt sem biztos) jól szórakozom majd a napi max. 1-2 órás szabad időmben. Így csak a dologtalan tizenévesek meg a mamahotelben élő idősebbek tudnak gondolkodni.
"Mert tagadhatatlan tény, hogy objektíven a One Piece jelenleg a legjobb never-ending anime."
Te melyik dimenzióban élsz? Nincs olyan, hogy "objektíven a legjobb". Olyan van, hogy neked ez tetszik a legjobban.
"Az anime rajzolási stílusa akkor sem tetszik, ha ez a manga rajzolási stílusa miatt van."
Nem azt mondtam, hogy tetszeni kell, hanem hogy ez ilyen. Még mondjuk egy Berserk 2016 esetében csak rossz a CGI.
Amúgy az animáció pont az, ami a korral változik.
"De igaz: Luffy egy teljesen ellenszenves karakter az első néhány részben."
Nem, az.
Vagy jó, beszéljünk át. Gondolom az első néhány rész spoiler-es átbeszélése senkit nem zavar.
Melyik az ellenszenves benne? Hogy ki áll egy kutyáért? A szemétláda.... :D
"Az is igaz, hogy Natsu, Naruto és Asta egy ripacs, de ez a ripacsság kell a karakterük által képviselt lendülethez, ám ettől eltekintve teljesen szerethetőek."
Nem a ripacsságról beszélek, ezért nem hoztam ide Natsu-t, hanem hogy teljesen ellenszenves és idegesítő Naruto és Asta is.
Egyáltalán nem szerethető egyik se, és ezen később se változtatnak annak ellenére ,hogy volt rá lehetőség.
Mindkét animét a főszereplő rontja el a legjobban, mert baromira irritáló és idegesítő, pedig mindkettőben vannak nagyon jól eltalált dolgok.
"50 rész még részenként 20 perccel is számolva is 1000 perc, és basszus, nekem van munkám és életem is."
Ja, csak a jelenlegi részek számához képest még mindig csak 5%-nyi rész.
Engem nem zavar, ha nem érdekel, vagy az eleje nem tetszik, csak ha nem mész bele, akkor sosem fogod megérteni, hogy miért jó.
Én nem szeretem a Naruto-t, se a Black Clover-t, de mindkettőt láttam az elejétől a végéig (a Boruto-t nem számolom ide), és meg tudom benne mondani, hogy mit csináltak jól, akkor is ha nekem nem jött be.
Most az egyszerűség kedvéért, ilyen lehet, hogy a beszélgetések logikusan vannak-e felépítve, és nem össze-visszabeszélnek a karakterek. Ez egy objektíven eldönthető kérdés.
Azt teljesen máshova sorolom, hogy nekem mennyire tetszik valami, mivel az én szubjektív véleményen torzítja az anime objektív értékeit.
Ezért én ha értékelek egy művet, kritikát alkotok róla, pontozom vagy másnak ajánlom, akkor nem arról beszélek, hogy nekem milyen, mivel akinek mondom az lehet ,hogy teljesen más szeret, így tényeket mondok az animéről, amik tőlem teljesen függetlenek, így objektívek.
tisztázzunk pár dolgot!
natsu nem indult ripacs karakternek a fairy tail karakterek olyanok mint a one piece-é azaz nagyon minimálisat változnak szinte semmit sem! (usopp kivétel)
asta és az egész black clover sem változik vagy csak minimálisan de itt is az egy role (személyiség jegy) a meghatározó - luck folyton harcolni akar, gosh siscon, asta üvöltözik, noel nagyképű 100x elmondja hogy nemes de még a királynőnek is...
a narutoban egy nagyon erős személyiség fejlődésben mennek át a karakterek ilyen téren a naruto mindent visz! (személyiség építés! a sorozat elején naruto egy konok ripacs és egy szomorú bohóc a last movieben egy nagyon erős jelenet volt erről az elején amikor kidobja azt a lapot repülőként amire rá kellene írni hogy kivel töltené el az utolsó napját arra hivatkozva hogy ez úgy sem történik meg és hülyeség azaz bohockodik miközben az igazság egy eléggé szomorú dolog ha meg is halna akkor sem tudna eltölteni 1 percet sem senkivel sem
és a one piece-ben a világ építés az ami mindent visz hozzá téve nem gyerekes rajzolása van neki hanrm tényleg egyedi ha ott valakinek hosszú az orra vagy szuper nagy a feje az tényleg így van mert genetikai mutációk vannak benne jobban mondva nagyon sok fajta emberi faj és igen emberi fajok! (a mi világunkban 1van ami összeolvadt pár ősember fajjal... de ott nagyon sok van)
és igen itt qurvára ne legyen senki se abba a téveszmébe hogy nincs objektív vélemény! mert van főleg a művészetnél! (legyen az künnyű irodalmi mű avagy képregény) magának a művészetnek egy nagy része objektív a kis része pedig szubjektív!
a one piece objektívan jó!
a beszélgetések
a cselekmények
a történetek
a kreativitás
mind objektívan jók!
Én ilyen esetekben dobtam már animét, épp emiatt, mert nem volt egy karakter se szimpi. Pl. Naruto egy ostoba, idegesítő kis taknyos kölyök az anime elején (később nem tudom, fejlődik- e, mert elvette a kedvem a folytatástól). Pozitív példa és kivétel Asta, pedig sokat ordibál és van olyan buta, mint Naruto, ha nem jobban az (emiatt sokan dobták is), viszont szép elvei vannak, becsülendőek és jó példa bárki számára. Szimpatikus karakter számomra. Másik kedvencem Rimuru, nagyon viszi az animét a karaktere, személyisége a nevetséges, eltúlzott hárem ellenére is. Bár szerintem ebben az animében a hárem meg istenítés jelenség szàndékosan lett felnagyítva mint humorforrás, de valaki számára ez is lehet irritáló és elrettentő az animétől. Számomra humor kategória és itt szerintem jól csinálták nagyon is.
Szóval, ha számodra ennyire irritálóak a karakterek a One piece esetében én keresnék inkàbb olyat, ahol megtalálod te is a kedvenc karaktered, karaktereid, mert mindenki más emberileg, nem vagyunk egyformák. Ahogy a való életben is valakinek egy adott ember szimpi, másnak ugyanaz a személy irritáló, utálatos.
Jó, tisztázzunk.
"natsu nem indult ripacs karakternek a fairy tail karakterek olyanok mint a one piece-é azaz nagyon minimálisat változnak szinte semmit sem"
Na, ez nem igaz.
Minden karakternek van személyiség fejlődése. Az anime elején ez pont Nami esetében érezhető a ledurvábban és nagyon jól meg is van csinálva.
De ezenkívül mindenki fejlődik, legtöbbször, amikor szembenéznek a múltjukkal.
"a narutoban egy nagyon erős személyiség fejlődésben mennek át a karakterek ilyen téren a naruto mindent visz"
A Black Clover még nem ért véget, viszont ha azt nézzük, hogy most hol tart, akkor összehasonlítva a Naruto-val, akkor kb. ugyanannyit fejlődött Naruto is, mint Asta ennyi idő alatt.
És a Naruto-ban tényleg van PÁR karakterfejlődés (ahogy pár a Black Clover-ben is, pl. a boszi arc egész jó lett ilyen szempontból), viszont Naruto pont, hogy minimálisan változik, és ez ugyanolyan jellemvonás miatt történik, amit fentebb leírtál a Black Clover karakterei kapcsán, csak a Naruto-nál még ellenmondásos is a személyiség, és ahogy fejlődik.
Mind Asta, mint Naruto az anime elején nem simán ripacsok. Mindkettő esetében arról van szó, hogy naív, feltűnési viszketegségük van, és rettentő ostobák a párbeszédek, megszólalások alapján (Naruto az elméleti teszten az utolsóként is végez). Csak Naruto esetében az anime azt próbálja beadni a nézőnek, hogy harcban Naruto okos (erre többször is mutatnak példát, mivel pont a harcok kreatív megoldása az, amit a Naruto jól csinált), viszont akkor összeegyeztethetetlen azzal a Naruto-val, aki nem harcol, és később sem lesz okosabb.
Astánál legalább nem próbálják azt beadni, hogy a harcban okos, mert a beszélgetései alapján sem az.
Ez egy nagyon durva hiba a személyiségében, ami miatt a Naruto, mint anime veszít az értékéből, mivel pont a főszereplő esetén van ilyen hiba.
Egy Shikamaruval a főszerepben sokkal többet is elérhetett volna.
Utolso bocs hülyeségeket beszélsz!
Én nézem mind a három animet mind három jó shounen de nézzünk szembe a valósággal!
Amit te hivsz karakter fejlődésnek az op esetében az nem karakter fejlődés hanem story indulás! Az nem karakter fejlődés hogy Nami feltűnik kb 8-12.részben és a 20.ban megváltozik ÉSSSSSSS utána 900 részig semmi!!! Nagyon nincs jogod a narutohoz hasonlítani ilyen téren (mindkettő másra gyúr rá! Op a világra a naruto pedig a személyekre)
A naruto-ban nagyon sok karakter fejlődés van ez tény! Ha mást mondasz akkor hazudsz! Meg kell nézni a legtöbb karaktert az első feltűnésekor és a későbbiekben hogy hova fejlődtek!
A bc-ban nincs személyiség fejlődés vagy csak minimálisan! Amigy egy nagy naruto koppintás! Oke jól használja de attól még naruto koppintas…
Asta eszmei teljesen naruto eszméiből lettek át emelve
Naruto meg miért nem lesz okosabb? Te valószínűleg nem nezted meg! Naruto mentálisan is nagyon sokat fejlődik és nem akarják be mesélni van ilyen hogy valaki bizonyos dolgokban emelkedik ki (valamint naruto sosem volt okos a harcban hanem azzá vált a tapasztalatok által sőt a sorozat legelején konkrétan le fagy és nem tud csinálni semmit sem! Ennek ellenére asta már harc kész miközben sosem tartott még kardot sem a kezében!
És mi az a fejlődés a boszi arc-ban? Áruld el? Hogy vanessa ugyan úgy fehernemuben le issza magat még 100 részt követően? Ez nem karakter fejlődés de ha már érvelni akarsz akkor noellevel aki ténylegesen fejlődött! Ne pedig olyannal aki semmit sem!
És milyen ellentmondásos fejlődés van?! Ebben is nagyot tévedsz!
Bocs de full hülyeségeket akarsz össze hordani és hordol is tudom nehezen veszed észre de nézz szembe a dolgokkal
Naruto személyiség fejlődés:
Naruto már a sima sorozatban is legalább 2x változott meg!
A shippuudenben meg már 3x!
Sasuke 2x utána meg 3-4x fejlődött
Hinata
Gaara
Neji
Orochimaru
Nagato
Obito
Kakashi
Onoki Tsuchikage
Kurama és a bijuuk
Sakura
Sai
És még lehet sorolni
De a bc fele ennyit sem és fele akkora mértékben sem
A karakterek többsége 1-2 epizód erejéig változnak utána visszatérnek ugyan van 1-2 kivétel pl noele akit már mondtam de a többiek nem!
És nem hinném hogy a naruto hiba! Ezt jelenti a karakter fejlődés és a történet! Tudom ez nálatok ritka fogalom mert nem terjed ki többre a “igény”
Ha a történet tetszik, és a főszereplőt kedveled, szerintem érdemes továbbnézned, mert csak egyre jobb és jobb lesz a sztori. Nekem sem a kedvencem az összes főszereplő, de ennek ellenére 15 éve töretlenül rajongója vagyok a mangának. A csapat elég nagy lesz ahhoz, hogy te is találj köztük olyanokat, akik szimpatikusak, illetve lesz több olyan mellékszereplő is, akik hosszabb-rövidebb ideig együtt dolgoznak a csapattal. Illetve a One Piece tipikusan olyan anime, amit szokni kell, ahhoz hogy megkedveld. Usopp eleinte nekem se volt szimpatikus, de később megkedveltem annak ellenére, hogy milyen szerencsétlen néha. Őt pont azért nem szokták szeretni, mert ő testesíti meg a történetben az átlagembert, amilyenek mi is vagyunk. Ki ne akarna menekülni, ha ott áll előtte egy halember, aki a puszta kezével képes lerombolni egy házat? :D De pont azért kell ő a történetbe, hogy érezzük, hogy amit Luffy és a többiek csinálnak, az mennyire nem átlagos. És tiszteletre méltó, hogy annak ellenére, hogy ő elég gyenge, képes néha összeszedni magát, és olyan őrültségeket csinálni, mint a többiek.
Ha nagyon bizonytalan vagy, hogy érdemes-e időt szánni rá, esetleg olvass bele a mangába, az sokkal kevésbé időigényes. De tényleg érdemes egy próbát tenni vele, kevés ilyen hosszú shounen sztori van, ami végig annyira következetes és összeszedett lenne, mint a One Piece.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!