Mely nem-folytatás animéket ajánlanátok a jelenlegi szezonból?
Nem láttam, hogy valakinek sikerült volna leírni, szóval.
A Mushoku Tensei azt hozta be pluszban, amit én még nem igazán láttam, legalábbis ilyen szinten, hogy tényleg van hatása az előző életének a mostanira, pl. magával hozta a problémáit, gátlásait, ami miatt nem azt látjuk, hogy egy korához képest okos gyerek a főszereplő, hanem vannak pozitívumai és negatívumai is.
Illetve amiket tényleg megéri megnézni, mert olyan jók:
Horimiya
Mushoku Tensei
Wonder Egg Priority
SK8
Ez a top 4 mindenképp, ha még akarsz ,akkor a Kemono Jihen nem rossz.
Illetve még az Ex-Arm, ami olyan rossz, hogy nevetséges. A többit hagyd a francba, elég sok középkategóriás van, azok közt, amiket mondtak.
"A Tomozaki-kunt láttad? Azok között amik meg voltak, nekem ez tetszett a legjobban"
Ha ez nekem (#11-esnek) szólt, akkor igen, láttam, de szerintem gyenge lett.
Nekem a karakterek sem igazán szerethetőek. Tomozaki az eléggé cringe, ami nekem sosem szokott bejönni.
Pl. az OreGairu-ben megcsinálták, hogy Hachiman ne legyen cringe, mégis látszódjon, hogy aszociális.
Aoi meg simán nem tetszik a személyisége miatt, mivel egy manipulatív csaj (, ami amúgy egy jó főszereplő mellett elég jó story lett volna).
És amikor főbb karaktereket nem sikerül túlságosan szerethetővé tenni, akkor nem igazán lehet túl sokat kihozni belőle.
Mondjuk annak örülök, hogy nem az lett a sorozat tanulsága, hogy próbálj meg mindenkit manipulálni, hanem Tomozaki találkozott egy emberrel, akinek ez nem jön be, de ő is csak ezért jött rá, nem pedig azért, mert alapvetően ez gerinctelen dolog.
Nekem mondjuk az alap koncepcióval is van bajom. Nagyon szép, hogy azt mondjuk, hogy az élet egy játék, de akkor érvelhetett volna mellette, mivel reset, restart, egyéb funkciók hiányoznak belőle. És ha ezt nem tisztázza, hogy pontosan miért annyira jó játék az élet, akkor nekem az fog következni, hogy egyrészt, nem lett átgondolva az alap ötlet, másrészt, a main protagonist gondolkodás nélkül elhiszi azt, amit Aoi mond, mivel nem kéri, hogy jobban érveljen az állítása mellett.
Az utóbbival nem lenne baj, de pont azt mutatja be később a sorozat, hogy Tomozaki annyira nem hülye.
Kifejezetten nincs bajom a sorozattal, de hogy kiemelkedőnek hívjam az túlzás. Nekem egy gyenge OreGairu másolat.
Valószínűleg 7 pontot fogok rá adni. Általában azt adok annak, ami hoz egy minimum szintet, de nem emelkedik nagyon ki semmiben.
Az általam említett top 4 ,az legalább egy 8-ast fog kapni. A Kemono Jihen-en még nem döntöttem, hogy 7-est vagy 8-ast kapjon,jelenleg a 8 felé hajlok, de érdekel az utolsó rész. (Mellesleg a Kemono Jihen szintén megcsinálta, hogy a főszereplőnek gyenge szociális képességei legyenek, mégse legyen cringe.)
Az Ex-Arm esetében, pedig az 1, illetve 2 között gondolkodom.
Wonder Egg Priority
Szezonosak közül nekem ez nyerte el leginkább a tetszésemet. Az ismertetőjét lusta voltam elolvasni, és abban a hitben éltem mindaddig míg meg nem néztem az első epizódját, hogy ez bizonyára valami kis aranyos, slice of life anime lesz. Hát tévedtem xd.
Őszintén szólva bennem eléggé fura érzést keltett (remélem, nem vagyok ezzel egyedül). Komoly témákat vetnek fel benne, elvont, és az egésznek olyan megfoghatatlan, különleges a hangulata. Az animében elég nagy szerepet játszik mellesleg a dolgok (színek, virágok, állatok stb. ) szimbolikus jelentése, ha erre odafigyel az ember, könnyebben megérti a történéseket.
Amik még tetszettek:
-SK8 the Infinity
-Horimiya
A Mushoku Tensei-t nem néztem, az isekai művekért egyébként se vagyok odáig, de lehet majd ránézek, ha lesz időm.
A Tomozaki-kun pedig egy átlagos anime, legalábbis szerintem. Egyszer meg lehet nézni, de nem életem mesterműve, az biztos. A felvetés alapvetően jó, a kivitelezés viszont kevésbé.
Nem mondod :D
(Megsúgom: A TPN az egyik legnépszerűbb anime)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!