Narutohoz hasonlo animet mondanátok?
En neztem mar fairy tailt, bleachet, one piecet, meg tarsait, de a naruto volt a leg osszetettebb, es a legjobb felepitesu, es egymas utan hullottak le a nagyobbnal nagyobb leplek.
Nem kell hogy olyan hosszzu legyen, csak annyira kitalalt es osszetett uj vilag.
Azt szerettem a narutoban hogy mindenre meg volt a valasz, minden ki volt talalva,nem az van benne hogy van chakra es kesz,mint a legtobb hasonlo animeben, hanem az is hogy hogy es miert es hogy mukodik, igy értem hogy osszetett.
#9 Nem akarok beszállni a "Melyik a logikusabb anime?" vitába, szóval abból hagyjatok ki! Én csak a kérdéseidre adott válaszokat pontosítom:
-Mi alapján kísérletezett Orochimaru?
Hát elég sok dolog alapján, de neki is voltak véletlen felfedezései. A legtöbb kísérlete tiltott, mert embereken végezte, így volt lehetősége bőven. Néha önkényesen, kihalófélben lévő klánok elfogott utolsó tagjain, néha pedig befolyásosabb embereken közös megegyezéssel végezte a kísérleteit.
-Jutsu öröklődés:
Sasuke a Sharingant örökölte csak. Semmi mást! A Goukakyuu egy alap (oké, magas szintű, de nem örökséghez kötött) technika, amit bárki elsajátíthat kellő gyakorlással. Annyi a különbség, hogy az Uchihák "hagyományához" tartozik, hogy többnyire tűz elemű jutsukat használnak.
-Hiraishin és társai:
Sok magas szintű technika azért tiltott, mert nagyon durván felborítana mindent a világban. Csak hogy egy FMA-s példával éljek: Nem azért tiltott az arany készítése, mert lehetetlen (ellentétben a humán transzmutációval), hanem mert a gazdaságot hazavágná. A Naruto esetében a Kage Bunshin és a Hiraishin mind magas szintű technikák, és kb. tiltottak, mert mindkettővel be lehet hatolni kb. bárhova, és kiszökni onnan anélkül, hogy bármit kockáztatnál. Tehát nagyon erős bizalom szükséges ahhoz, hogy ezeket bárki bárkinek továbbadja. Minato és Naruto is lelkesen tanult, és így jutottak ezekhez a technikákhoz, Naruto meg ugyebár lenyúlta azt a bizonyos tekercset (erről is vitatkozhatnánk, hogy hogy tudta egy 12-13 éves gyerek lenyúlni, szóval én sem azt mondom, hogy minden tökéletes), ezért tudta megtanulni.
-Kézjelek:
A kézjelek SEGÍTIK a koncentrációt és a chakra áramlását. Azaz nem feltételei. Legalábbis nem minden esetben. Már a sorozat elején láthattuk, ahogy Haku egykezes jeleket használ, ami már jounin szint feletti, és azóta se nagyon láttunk mást Sasukén kívül, aki meg ugyebár rá is kényszerült, mivel elvesztette a bal karját. Láthattuk, ahogy Sasuke még az elején 7 kézjelet formál a Chidorihoz, a Shippuudenben már csak 3-mat, végül pedig kézjel nélkül is képes használni. Ugyanígy a Goukakyuuhoz is elég volt később 1 jel a 6 helyett. Na de visszatérve akkor az öröklődéshez: Az öröklődő technikáknak 2 fajtája van. A genetikailag öröklődők (Sharingan, Byakugan, Aburame klán rovar szimbiózisa, stb), és a hagyomány szerint öröklődők (Nara, Yamanaka képességek). Utóbbi technikák például továbbadhatók szerintem akárkinek, csak a hagyomány kedvéért tartja meg magának az adott klán.
Sziasztok!
Szerintem a kérdező nem monda hogy jobb lenne a naruto alapból, hanem hogy masban jobb. Nyilván nem ugyan az a kettő anime es másban jók.
Én is láttam a narutót és a one piecet, az egyik jobban ráhangolódik az érzelmek kifejezésére, míg a másik jobban odafigyel a reszletessegre. En bevallom a onepiecen nem egyszer koonnyeztem be vagy sírtam, de a naruton talan 1 szer konnyeztem, megis jobban szeretem egy kicsit.
A kérdező nyilván jobban preferálná az olyan felépítesű animet mint a narutót, nem mint a one piecet, két külön anime, nem értem miert kell akkor ilyeneken osszekapni.
Én is a fullmetal alchemistet javasolnám egyébként hogy nezd meg.:)
"Hát elég sok dolog alapján, de neki is voltak véletlen felfedezései."
Láthatóan nem érted. Mi az a logika, ami alapjén kísérletezni kezdett, nem az érdekel, hogy mit csinált, hanem hogy mi alapján.
Mi az a naruto univerzumon belül működő tudományos háttér, ami teret enged annak, hogy a kutatásai ne alaptalanok legyenek?
"Sasuke a Sharingant örökölte csak. Semmi mást! A Goukakyuu egy alap (oké, magas szintű, de nem örökséghez kötött) technika, amit bárki elsajátíthat kellő gyakorlással"
Hiruzen az egyik legerősebb shinobi volt, ezért lett hokage és még neki is nagyon nehéz volt elsajátítani a goukakyuu-t. Ne mond nekem azt, hogy egy 6-8 éves gyerek egy olyan szintű technikát elsajátít, amit egy hokage is csak nehezen.
Ha ez tényleg nem számít örökölt technikának, akkor ez még egy plothole.
"Sok magas szintű technika azért tiltott, mert nagyon durván felborítana mindent a világban."
Csak ez a háború idejére nem igazán volt igaz, és pont ezért hivatkoztam arra. A háború alatt elég sok mindent megtettek a felek, hogy nyerjenek.
Vagyis pont az lett volna a logikus, hogy ekkor elterjed sok magas szintű technika a világban, és adott esetben később tiltják be, de nem ez történt, mivel nem logikus a történet.
"A kézjelek SEGÍTIK a koncentrációt és a chakra áramlását. Azaz nem feltételei. Legalábbis nem minden esetben."
Csak, ahogy direkt kiemeltem, egy már régi technikáról beszélek.
Ha nem használnak kézjelet, akkor oké, értem, hogy már jobban tudják használni. Csak a jelen esetben pont arról van szó, hogy két különböző kézjellel is szerepelt ugyanaz a technika, ami logikátlan.
Egy új, fejlesztés alatt álló technika esetén elhiszem, hoyg változik, mivel lehet, hogy effektívebb lesz, viszont ott egy sok éves hagyományos technikáról van szó.
Ha egy rész alatt mindent elmondanának, akkor nem lenne meglepetés, nem lenne fordulatos. Lásd pl. AoT, ahol első pár rész alapján sem gondoltad volna, hogy az lesz, ahol most tartunk.
#14 Miért gondolod azt, hogy egy kísérletnek van tudományos alapja? Pont ezért kísérlet. Ha tudnád, hogy mi fog történni, már nem hívnák kísérletnek. Nem kell semmilyen tudományos alap egy kísérlethez. Ha egy 4 éves kisgyerek talál egy szeget a földön, és bedugja a konnektorba, hogy lássa, mi történik, az is egy kísérlet. Persze semmi újat nem fog vele felfedezni, de ez is megtörténhet. Millió meg egy feltaláló semmivel nem volt okosabb, mint a többi ember, csak az egyiknek szerencséje volt, és felfedezett valamit, a másik pedig kíváncsi, és bár sokan hülyének nézték, próbálkozott mindenfélével. Tudományos alap nélkül! Orochimaru is ritkán keresett konkrét dolgot, többnyire vakon kísérletezett. Azt pedig nyilván tudta, hogy ha egy képesség csak egy bizonyos klánban van jelen, és köztudott, hogy annak tagjai csak egymás között házasodnak, akkor a génállományukban van valami. Ehhez nem kell sok ész, és már meg is van az alapja a kísérleteknek.
A Goukakyuu egy alap tűztechnika. Nem könnyű, de akkor is alapvető. És Sasukének sem ment könnyen, ezt senki nem mondta.
Ami a kézjelek változatait illeti, az lehet animátori baki is. A Goukakyuu pl. mindig ugyanabból a 6 kézjelből áll. Legalábbis egy kezdő számára. Ha ennél kevesebb van, akkor egyszerűen a használó már ügyesebb, ha pedig több, vagy nem ugyanaz a 6, akkor ott baki van. Ez nem a történet vagy a világ hibája.
Egyébként nem tudom, hogy mennyire beszélhetünk tényleges "plothole"-okról. Elvégre nem arról van szó, hogy nem létezik logikus magyarázat ezekre a kérdésekre, csak egyszerűen nem mondták el egyértelműen, mert igazából csak az emberek kis százalékát érdekli. Az is nagy hibája a sorozatnak, hogy tele van fillerrel (ez sem jó viszonyítási alap, mert ugyebár ez sem a történet hibája), és a fillerekben vagy movie-kban rengeteg nem odaillő, tudomány terén túlfejlett dolog van, mint a repülő, mozi, telefon. De itt egy fantasy világról beszélünk, ahol a chakra az alapja mindennek, és a megfelelő chakra irányítás helyettesít több orvosi műszert is, illetve a szervezet több létfontosságú részét is. Ne érts félre, nem állítom, hogy a Naruto jobb. Nem ismerem a One Piece-t, nem is szeretem annyira, tehát nem is alkotok róla véleményt. De itt most egy fantasy történetről és világról beszélünk, aminek bizonyos törvényeit nem ismerjük, talán még maga a szerző sem. De semmi okunk nincs megkérdőjelezni azok alapján, amiket már elfogadtunk, mert nem térnek el túlságosan a dolgok. Most kérdezhetném én is, hogy milyen mechanizmusok alapján hatnak az emberre azok a gyümölcsök. Fantasy sztori, szóval ha megtenném, az csak szőrszálhasogatás és még inkább hülyeség lenne.
Fullmetal Alchemist
Yuyu Hakusho
Dragon Ball
Shaman King
Itt van pár shounenszerűség, nem annyira hosszúak mint az említettek:
Code Geass: Hangyaku no Lelouch
Death Note
Dr. Stone
Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Goblin Slayer
Log Horizon
Made in Abyss
Magi: The Labyrinth of Magic
Mob Psycho 100
Mononoke
Noragami
One Punch Man
Overlord
Psycho-Pass
Radiant
Rokudenashi Majutsu Koushi to Akashic Records
Shinchou Yuusha: Kono Yuusha ga Ore Tsueee Kuse ni Shinchou Sugiru
Slayers
Yuu Yuu Hakusho
Gintama
Dragon Ball
Katekyo Hitman Reborn
D.Gray-man
"Miért gondolod azt, hogy egy kísérletnek van tudományos alapja? Pont ezért kísérlet."
Mert pont azért kísérlet, mert van valamilyen alapja. Láttál tudóst azzal kapcsolatban kísérletet végezni, hogy a tudátával átváltoztassa magát egy medvévé? Nem, mivel alaptalan.
Akkor kezdenek kutatni a tudósok - és nagyjából ilyen irányba van beállítva orochimaru is -, ha annak van valami alapja, előzménye stb.
Azért voltak kutatások a gracitációval, mert érezték az emberek a hatását, csak hogy egy példát mondják.
"Ha egy 4 éves kisgyerek talál egy szeget a földön, és bedugja a konnektorba, hogy lássa, mi történik, az is egy kísérlet."
Egyrészt, nem, ez klasszikus értelemben nem kísérlet.
Másrészt, ha így kísérletezett volna Orochimaru, hogy random, akkor már egy hét alatt megölte volna magát.
"Tudományos alap nélkül! Orochimaru is ritkán keresett konkrét dolgot, többnyire vakon kísérletezett."
Nem, a történetben Orochimaru kifejezetten racionális személyként volt beállítva, aki kizárólag, akkor kísérletezett, ha látott lehetőségeket egy területen.
Erre jó példa az Uchihák felé fordított figyelme.
"A Goukakyuu egy alap tűztechnika. Nem könnyű, de akkor is alapvető. És Sasukének sem ment könnyen, ezt senki nem mondta."
Ja, Sasuke-nak nagyon nehezen ment, végülis "csak" 1 hét alatt tanulta meg.
Arról megint nem is beszélve, ahogy mondtam, hogy én a hokage-hoz hasonlítottam, nem egy jött-ment senkihez.
"Legalábbis egy kezdő számára. Ha ennél kevesebb van, akkor egyszerűen a használó már ügyesebb, ha pedig több, vagy nem ugyanaz a 6, akkor ott baki van. Ez nem a történet vagy a világ hibája."
Alavpetően de, mivel nincs elmagyarázva, hogy mi alapján hagyható ki melyik kézjel és annak mi a hatása.
Egy univerzumban, ahol "varázslatos" dolgok történhetnek ott nagyon nehéz stabil magyarázatot adni ezeknek, mivel ennyire nem gondolják végig sokan. A naruto-ban sem volt végiggondolva.
Hogy mondjak ellenpéldát. Pl. ott van a RokuAka, ami akármennyire középszerű anime lett, kifejezetten jól elmagyarázta, hogy mi az értelme a varázslatok szövegének, és különböző olvasatokban mi történik. Ez egy olyan magyarázat, ami kifejezetten ritka az ilyen típusú animékben.
"Egyébként nem tudom, hogy mennyire beszélhetünk tényleges "plothole"-okról. Elvégre nem arról van szó, hogy nem létezik logikus magyarázat ezekre a kérdésekre, csak egyszerűen nem mondták el egyértelműen, mert igazából csak az emberek kis százalékát érdekli."
A kérdező kifejezetten a világ logikáját hozta fel, ezért mentem ezekbe bele, de ha visszaolvasod az egyik válaszom, akkor láthatod, hogy linkeltem is, ahol 15 plothole-t említenek meg, amik kifejezetten nagy befolyással voltak a történetre.
"De itt most egy fantasy történetről és világról beszélünk, aminek bizonyos törvényeit nem ismerjük, talán még maga a szerző sem."
Csak amikor arról beszélünk, hogy mennyire logikus a világ, akkor ezeket is figyelembe kell venni.
Pl. a 2. világháborúban miért volt logikus kifejleszteni az atombombát? Mert olyan előnyt jelentett, ami megfordíthatta a háborút végét.
Akkor ezen logika mentén, ha léteznek erős technikák, akkor azok a korábbi shinobi háborúkban miért nem terjedtek el? Ez lett volna a logikus.
"Most kérdezhetném én is, hogy milyen mechanizmusok alapján hatnak az emberre azok a gyümölcsök."
Ez egyrészt, arányaiban nem ugyanaz a kérdés. Én alapul vettem, hogy létezik a chakra és azt elfogadtam. Elfogadtam, hogy léteznek technikák, viszont ezek kifejlesztesére lennék pl. kíváncsi. Ott van naruto, már gyerekként az egész testét tudja klónozni, miért nem tudja csak testrészeit?
Másrészt, a one piece még fut, még barmire választ kaphatunk. Pl. több száz rész múlva kapunk választ arra, hogy az első 50 rész konfliktusa miért alakult ki. Ez egy kifejezetten átgondolt írás. Ami amúgy nem is véletlen, mivel Oda már tizen évesen elkezdte tervezgetni a one piece-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!