Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Az animeaddicts fordít még...

Az animeaddicts fordít még egyáltalán animéket?

Figyelt kérdés

Kb 5-10 évvel ezelőtt rendszeresen jártam fel az oldalra, és bármilyen animét is kerestem, mindig találtam hozzá feliratot (aminek épp akkor jöttek ki a részei, ami már ősöreg volt, amit éppen felkapott volt, vagy amit csak pár ember ismert)

Hosszú szünet után most ismét elkezdtem animézni, de észre vettem, hogy az oldal jelentősen megváltozott; konkrétan egy animéhez sem találtam feliratot, pedig volt vagy egy tucatnyi, ami érdekelt.

Máshova töltik fel a feliratokat, vagy leálltak a fordítással? Mert több új anime fordítása van fenn ncoreon, mint animeaddictson....

2020. szept. 5. 12:01
 1/6 anonim ***** válasza:
82%

Maga az Animeaddicts oldal (vagy az üzemeltetői) nem fordítanak animéket. (De itt változás nem volt)

Az anime/manga fordításokat fordító csapatok, unatkozó emberek, stb csinálják. Az meg hogy mi van lefordítva s mi nincs, függ attól, hogy a fordítók mit ismernek, mire gondolják azt hogy hasznos lenne valakinek, stb.

2020. szept. 5. 13:46
 2/6 A kérdező kommentje:

Igaz, hogy sok kisebb csapat is feltölt az oldalra, de az animeaddictsnak is vannak (voltak) bőven saját projektjei.

De az, hogy ki is fordít, nem változtat a tényen, hogy manapság népszerűbb, és sokkal nagyob körben elterjedt az animenézés, viszont az ország egyik legnagyobb (ha nem "A" legnagyobb) anime videó/felirat letöltő oldalán jóformán nincsenek új feliratok. Senki sem tölt fel; sem az animeaddicts csapata, sem kisebb csapatok, amikből manapság több van, mint egy évtizede.

Csak nekem furcsa ez?

2020. szept. 5. 15:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Kérdező, azért nem töltenek fel, mert a legtöbb fordítócsapatnak van saját oldala, ahová feltölti a fordításait. Vagy feltöltik Indavideóra, Megára, Videára, stb.
2020. szept. 5. 15:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is észrevettem, de nem tudom, mi lehet mögötte.

Nem túl valószínű, de talán valami szerzői jogvédelmi problémájuk lehetett...?

Régebben jó volt, hogy minden felirat ott volt egy helyen, és az is, hogy szinte biztos volt, hogy a fordítások ellenőrzöttek, és nincs bennük sok félrefordítás. Mostmár inkább angolul nézem őket, mert azok az fordítások, amiket az AA csapata, és az általuk ellenőrzött, kisebb, de igényes fordítók küldtek be, már nagyon ritkák. Az igénytelennél meg jobb az angol.

#3 A kisebb csapatoknak is megérné egy nagyobbal társulni, ha másért nem, akkor a nyilvánosság elé kerülésért. Többen találják meg a munkádat, ha az egy nagy gyűjtőhelyen van, mint ha 500 kisebb oldalt kéne végignyálaznia az embernek, hogy megtaláljon pmindent, amit meg akar nézni.

Na mindegy. Szép volt, jó volt, de úgy tűnik, ennyi volt.

Az meg külön undorító, hogy pár éve elkezdtek kirakodni a főoldalra hentai képeket meztelen gyerekekről/tiniányokról. Jóformán már kedvem sincs felnézni.

2020. szept. 5. 16:17
 5/6 anonim ***** válasza:
4-es, a hentai képeket már nem mutatják. Több tag is jelezte, hogy mivel az oldalt kiskorúak is látogatják, azért ilyet ne tegyenek ki a főoldalra tömegesen.
2020. szept. 5. 16:38
 6/6 dorotyN válasza:

Az AnimeAddict döntött úgy, hogy kiszorítja más fordító csapatokat oldalukról, mert több vita is volt belőle, 2014 óta nem lehet feltölteni feliratot.

A korábban feltöltött feliratokat ezen a linken megtalálod:

[link]

Illetve az elmúlt egy évben a saját fordításaikat sem folytatták, mert az oldal tulajdonosai költöztek, gondolom nem volt idejük, most meg Covid van... :D

2020. dec. 7. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!