26 évesen nem ciki újra animéket nézni?
Igazából a felnőttség előrelátást, felelőségtudatot, felelősségvállalást, önállóságot, empátiát, együttműködőkészséget, bizonyos gondolkodási fejlettséget és sok ilyesmit jelent. Nem pedig azt, hogy milyen ártalmatlan dolgot csinálsz szórakozásból vagy hobbiból.
Aki szerint meséket nézni gyerekes, az sokszor azt próbálja kompenzálni (sokszor csak tudat alatt), hogy a felnőttség egy vagy több kritériuma (pl. azok közül, amiket fentebb felsoroltam) nála sérült vagy hiányos.
Az én eddigi megfigyeléseim szerint, azonban annyi igaz, hogy az animekedvelők körében (egyetemben még az egyéb sorozatozókkal, sci-fi, fantasy rajongókkal, szerepjátékkedvelőkkel, ilyeskikkel) több a sérült "mesetudatú" ember, azaz, akiknél kisebb vagy nagyobb problémát okoz a képzelet és a valóság megkülönböztetése vagy épp a gyakorlatiatlan gondolkodású ember, mint a nem animekedvelők körében.
Én pl. nem igazán zavartatom magam amiatt, ki mit gondol arról, hogy 25 évesen szoktam animéket nézni. Mondjuk nekem szerencsém van, mert idáig soha nem ért semmi rossz engem emiatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!