Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Animesek! Az elmúlt 4-5 évben...

Animesek! Az elmúlt 4-5 évben melyik anime sorozatok voltak a legjobbak szerintetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok !!!

Itt inkább a személyes véleményekre vagyok kíváncsi, nem ilyen statisztikák által kimutatott dolgokra amiket nagyrészt japánok töltenek ki.

Leírom hogy kb mire is gondoltam:

Legjobb animek ( szerintem )

1. Nanatsu no Taizai

2. Boku no Hero Academy

3. Shield Hero

Ha csak egy külön évadot emelnétek ki az animeből mert a többi már gyenge volt az is ér :D

2020. febr. 8. 21:22
1 2 3
 11/21 October15 ***** válasza:

Érdekes ötletei vannak... úgy mint például a...? :D Esetleg a...? Tud "epic" lenni [ami 99%-ban a látványának és a zenéjének köszönhető] de azért a rejtély fogalmától ez igen csak messze van. Inkább azt mondanám hogy iszonyat mód hullámzó a történetvezetés sebessége.

Világépítés? 2,5 évadon keresztül az okozta a feszültséget hogy van egy adott terület amin kívül gyakorlatilag halott vagy majd jött a 3 part 2 és azt mondta hogy ja bocs mégse. :D

Poénkodtunk mi anno haverokkal azon hogy tuti azzal fogják elcseszni az egész hangulatát hogy leraknak még pár hasonló "várost" a térképre de hogy egy komplett világot és az egész egy szájba tekert szigeten játszódott... hát ekkora baromságra tényleg nem számítottunk. :D Na ha valami akkor az tényleg rejtély hogy ekkora szrt hogy lehet írni.

Persze egy Narutohoz képest még mindig istenes a története, hangulata, karakterei stb de könyörgöm ne ez legyen már a mérce. :D A kérdés az hogy mennyire vesszük szigorúan a "shounen" kategóriát. Mert ha mint korosztály megjelölést vesszük akkor szerintem egy 2-3 napig azért tudnék irkálni animeket amik messze jobbak mint a naruto. :D Ha az "action" rész felöl közelítünk akkor előfordulhat hogy csak 1 napig sorolnám. Már ha kikötés hogy nem lehet benne olyan vérengzés mint egy TerraForMars-ban ami gondolom seinen-nek van sorolva.

Goblin Slayer:

Nos amíg nem kezdi el megerőszakolni :P a saját világának szabályait addig minden további nélkül hamarabb fogom ajánlani mint a Shingeki no kyojint.

2020. febr. 13. 08:33
 12/21 anonim ***** válasza:
55%
Igen, konkrétan az első évad óta sejtetve volt, hogy több minden van odakint, mint amit tudunk (pl Annie-n keresztül), nem a seggükből húzták ki félúton. Rengeteg kis részlet van ami mind klappol, a legelső epizódtól kezdve. Mondtam már, hogy lehet mit kritizálni a sorozaton (szerintem majdnem minden animén lehet amúgy), de igen, a relytélyek ahogy összeálnak, az a legerősebb pontja a sorozatnak és ettől nem tágítok. Szerintem is fura, hogy mennyire magától értetődően lehúzzák errefelé, nekem kicsit makacsságnak tűnik szinte. Jajj az első évad de nagyon sikeres volt, "normie anime" bú. Az itt felsorltak közül amiket láttam, simán leszólhatnám a felét ugyanilyen stílusban (pl a sora yori egy kalap hatásvadász szar). De mindegy.
2020. febr. 13. 14:46
 13/21 A kérdező kommentje:

Akik szeretik a Goblin Slayert azoktól elnézést de azaz anime egy visszafogott cenzúrázott hentainak felel meg. Végig néztem, tetszett egyértelmű, de ha hentait akarok nézni akkor máshol keresgélek :)

Már a nevekre nem igen emlékszek de a papnő ( akit fiatal korában megvakítottak és megerőszakoltak ) megjelenése, hozzáállása, viselkedése teljesen megegyezik kb egy fantasy világban játszódó hentai karakterével :D De akkor a kis loli papnőt ne is említsük ugye...

2020. febr. 13. 17:30
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"Az itt felsorltak közül amiket láttam, simán leszólhatnám a felét ugyanilyen stílusban (pl a sora yori egy kalap hatásvadász szar)."

Szerintem ne így érvelj, ha a mainstream piac leghatásvadászabb sorozatát akarod védeni.

2020. febr. 13. 18:56
 15/21 October15 ***** válasza:

A kezdetektől fogva tudjuk hogy van kint VALAMI ami ugye nem azt jelenti hogy a szájba tekert 30-as évekbeli Haramdik Birodalom. :D Azért ne tegyünk már úgy mintha 40 rész óta tudnánk hogy na 1x majd lesznek itt csöppet sem hatásvadász gettók meg léghajók meg brühühühü. :D

Goblin Slayer: Miért egészen pontosan a Shingeki no Kyojinban mely karakterek voltak olyan mocsok mód forradalmiak? :D Amúgy ezt felénk úgy hívják dark fantasy és nem úgy hogy hentai de hát ki min szocializálódott ugye.. :D

Btw az még mindig rejtély.

2020. febr. 13. 19:31
 16/21 anonim ***** válasza:
55%
Ha 40 rész óta pontosan tudnánk, hogy mi lesz a nagy csavar, az nem lenne többé rejtély (köszöntem). Konkrétan az a lényege egy ilyen sztorinak, hogy úgy legyen meglepő, hogy közben ne legyen túl egyértelmű, ugyanakkor mégis legyen megalapozott, utólag össze lehessen kötni a dolgokat. Ez megvan az Attack on Titanban. Nem nagyon láttam még olyan animét, aminek EZ az aspektusa ennyire meg lett volna tervezve, és az, hogy a pacing ingadozott, az már más kérdés. Huszadjára is elmondom, hogy én sem tartom tökéletes alkotásnak, de az egész onnan indult, hogy szerinted semmi más nincs benne, mint a látvány meg a zene.
2020. febr. 13. 20:38
 17/21 October15 ***** válasza:
59%

Nem, az egész onnan indult hogy az utóbbi 4-5 év LEGJOBB anime-it keressük. :D És nem az utóbbi 4-5 év legkevésbé szar shounenjeit. :D

Egyedül ebben a 2 aspektusban van bármi sansza egy ilyen listára.

Nope, egy rejtély akkor jó ha folyamatos theory craftingra késztet és a végén miután megkapod a megoldást azt érzed hogy te nem vettél észre valamit de amúgy tényleg következhet ez is az eddigiekből.

Nem ma láttam [szerencsére] a AoT-t de nem rémlik hogy valaha is utaltak volna arra pl hogy a kinti emberek egy laza 350 évves technológiai előnyt élveznek, abszolúte nem köztudomású ez az egész óriás sztori, ilyen méretű civilizációról van szó stb stb stb.

Nem arról van szó hogy hát picit mellé lőttünk hogy mégis miféle emberek vannak kint hanem arról hogy egy erős 350 évvel, egy komplett civilizációval tévedtünk el. :D Nem beszélve arról hogy mégis mi itt a valódi fenyegetés. Óriások? Ugyan kérlek... mutass egy fegyvert a falon belülről amivel bármit is kezdhetnének egy léghajó ellen.

Ekkora technológiai, adminisztrációs, információs, emberanyag fölénnyel komolyan az a legésszerűbb döntés hogy random csávókat beküldünk hogy fogják el azt a szerencsétlent? :D Azért ehhez a tervhez nagyon GYP-snek kell lenni.

2020. febr. 13. 21:37
 18/21 anonim ***** válasza:
59%

Én olvasom az AoT mangáját, láttam is az eddigi évadokat. Annyit megadok a kérdezőnek, hogy az alaprejtély, hogy van valami a falon kívül, kétségtelenül jól fel van vezetve, ha a 3. évad után újranézi az animét valaki, akkor ezt látnia kell. De könyörgöm, ne csináljunk úgy, hogy ez olyan egyedi lenne. Az FMA:B-nak full ugyenez a sémája, hasonló a történet komplexitása, ennek ellenére nem kellett neki közel 60 epizód, hogy kibontakozzon a történet. Az AoT-ban iszonyúan sok az üresjárat, a feleslegesen elnyújtott, olykor 5-6 epizód hosszúságú csata, ezért is ilyen hosszú. Se a mangakának, se a rendezőnek lövése sincs a pacingről. A rendező ráadásul valamiért meg van arról győződve, hogy ha kockáról kockára adaptálja a mangát, akkor az jó lesz, pedig ez nem így van. Attól még hogy egy jelenet rajzolt formában jól működik, még nem feltétlen lesz jó mozgásban, hangokkal együtt. Az animáció se olyan hű de olyan jó, vannak jelenetek, amelyek iszonyúan jól néznek ki, meg vannak ahol nagyon látszik, hogy spórolni akartak. A produkciós érték, a rendezés egyenesen középszerű a legjobb esetben is. A manga rajzolása meg egy veretes fos imho, rengetegszer nem is lehet kivenni mi történik (csatajelenetekben főleg), van jópár szereplő, akik a mangában totál ugyanúgy néznek ki, nem lehet őket megkülönböztetni. A mangaka nem tud érzelmeket és mimikát rajzolni.

A karakterek full középszerűek és unalmasak Erwin Smith-t és Reinert leszámítva. Eren Yeager hírből sem ismeri a jellemfejlődést, ami ilyen hosszúságú történetnél gáz. A fordulatok többsége pedig olcsó hatásvadászat, asspull. Vannak persze üde kivételek, mint a fentebb említett, de a legtöbbre ez a helyzet.

Jelenleg olyan 6/10-re értékelném az AoT-ot, meglátjuk hogy a befejezése után lesz-e belőle 7-es...

2020. febr. 14. 22:50
 19/21 anonim ***** válasza:
Ja, azt ráadásul ki is hagytam, hogy morálisan eléggé megkérdőjelezhetóek a mangaka szándékai, aki mintha a japán háborús bűnöket akarná igazolni.
2020. febr. 14. 22:52
 20/21 anonim ***** válasza:
44%

kedves kérdező! azokat én is láttam és szerintem is jók voltak, amúgy amik nekem tetszettek még pl:hunter x hunter (2011), kuroshitsuji, assassination classroom

talán ezek lennének a top 3-ban, de nagyon nehéz választani mert láttam több mint 100-at

2020. ápr. 26. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!