Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Lenne egy kacifántos kérdésem!...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lenne egy kacifántos kérdésem! Ha én külföldön összeházasodok egy nővel?

Figyelt kérdés
Ha én külföldön ahol legális a melegházasság, összeházasodom egy másik nővel, akkor ki veszi fel kinek a nevét? És ha lesz közös gyerekünk, ő kinek a vezetéknevét kapja?

2019. márc. 13. 21:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
10%
Az apáét.
2019. márc. 13. 22:05
 2/13 A kérdező kommentje:

És ha nem akarjuk tudni ki az apa?

És ettől függetlenül nem válaszoltál rá hogy a másik nő kinek a nevét vegye fel....

2019. márc. 13. 22:15
 3/13 anonim ***** válasza:
5%
Ő is az apáét.
2019. márc. 13. 22:18
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszi a rendkívül értelmes és hasznos választ :D

Esetleg olyan aki tudja mit jelent a melegházasság?

2019. márc. 13. 22:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy szeretnétek. Hallottam olyanról akik mindketten felvették a másik nevét, de olyanról is akik nem. Amúgy már itthon is kezd elavult szokássá válni szerencsére. Sosem értettem egyet azokkal akik pl felveszik a férjük teljes nevét... Nekem totál olyan beütésem van egy Kispistanétől, hogy ő a férje tulajdona... max akkor mennék bele ha párom is felvenné az én nevemet.
2019. márc. 13. 22:20
 6/13 A kérdező kommentje:
Ezzel egyetértek viszont nekem borzalmas vezetéknevem van, ezért én mindenképpen megfogom változtatni a nevemet, de jó lenne ezt csak akkor elintézni ha megházasodom. :)
2019. márc. 13. 22:21
 7/13 anonim ***** válasza:
77%
Nem tudok olyan országról, ahol kötelező lenne felvenni a másik nevét. A gyerek szerintem az anya nevét kapja.
2019. márc. 13. 22:37
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Mindkettőtök neve Jenőke lesz, ha összeházasodtok.
2019. márc. 13. 22:39
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

A névfelvétel a ti döntésetek. Úgy veszitek fel, ahogy nektek tetszik. Ha később hazajöttök, a magyar törvények előtt nem fogtok házasnak számítani, mivel Magyarországon nem ismerik el a melegházasságot. A kint kötött házasságot itthon bejegyzett élettársi kapcsolatként tudjátok honosítani.

A külföldi gyerekvállalásról nem tudok, de nyilván függ az országtól. Magyarországon bármilyen módon vállaltok gyereket hivatalosan csak egy anyja és egy apja lehet. Apának lehet képzeltet bejegyezni, tehát az anya jogilag egyedülálló szülő lesz, élettárssal. A gyerek a hivatalos anya nevét kapja, és csak ő lesz jogosult intézni a hivatalos ügyeit, de a mindennapi dolgokat (pl. oviból elhozni) a másik szülő is intézheti.

2019. márc. 13. 22:57
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a hetero házasságról tudok beszélni, akkor is megkérdezik mi legyen a hazzaság utáni név. Már lehet bármilyen kombináció, az is hogy a férj veszi fel a feleség vezetéknevét, vagy hogy senki sem változtat nevet, vagy hogy kotőjellel mindketten a másikét. Gondolom, melegházasság esetén is így van.

Házasságon kívül született gyerek esetén (sajnos itthon ez annak számít) pedig alapból a gyerek az anyja vezetéknevét kapja, kivéve ha az apa születés előtt elismeri apaságát, és anyjával közösen kérik hogy az ő vezetéknevét kapja. (Ilyet is csináltam már.)

2019. márc. 13. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!