Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az IQ vagy az EQ fontosabb számodra?
Figyelt kérdés
Sokat hallani, hogy az intelligencia vonzó és nyilván a többségnek alapvető igénye van rá, hogy fellelje a másikban (tegyük fel, magában már felfedezni vélte-jogosan). Mégis, az életben való boldoguláshoz, főképp egy jól működő párkapcsolathoz elengedhetetlen a magas érzelmi intelligencia. Melyiket tartod fontosabbnak egy partnerjelölt esetében?2018. okt. 3. 21:32
1/12 anonim válasza:
Csak azért válaszolok mert a kategóriák közt megjelölted a "biszexualitást" is.
Számomra az IQ a fontosabb, de egyik sem lehet végletekig alacsony.
Hiába lenne egy magas EQ-val rendelkező társam akivel nem tudnék jókat beszélgetni mert az intelligenciánkból adódóan annyira más síkon volnánk.
2/12 anonim válasza:
Elnézést az OFFért, de az IQ nem az általános intelligenciát, hanem az illető matematikához való veleszületett képességeit méri.
Erről bővebb információ ebben a videóban:
3/12 anonim válasza:
Annyit lehagytam, hogy nekem 135+ os eredményem van ami alapján felső 1%-ba sorolnak. Talán ezért is fontos, hogy olyan társam legyen akivel könnyen szót értünk és akinek nem kell 2* elmagyarázni valamit, hogy megértse miről van szó.
(1-es voltam)
4/12 A kérdező kommentje:
#2: ha valóban ez a helyzet, akkor nekem és valószínűleg még nagyon sokaknak rohadt alacsony az IQ-nk! :D
2018. okt. 3. 21:41
5/12 anonim válasza:
Számomra az érzelmi intelligencia sokkal fontosabb.
6/12 anonim válasza:
Nálam az EQ sok, így egy IQ-s nő jobb lenne, mert legalább kiegészítenénk egymást (bár 100, hogy nem lennénk nyerő párosok, mert az IQ-s nőknek nem kell egy érzelmes <EQ-s> hapsi).
7/12 anonim válasza:
Nem az IQ, EQ és egyéb mérőszámok vonzóak. Ha van valami gógyid, tehát a felszínes mindennapos bulvár és politikai témákon kívül más is érdekel és van igényed ezek hasonló érdeklődésű emberrel való megvitatásra. Szerintem nincs annál jobb, mikor napfelkeltéig tudtok beszélgetni ilyen témákban és egyikőtök sem fáradt.
8/12 anonim válasza:
Is-is de vonzóbb ha nagyon érzelmes,de emellé esetleg nem annyira kiemelkedően intelligens,mint egy olyan,aki nagyon okos,de érzelmileg a béka segge alatt van
9/12 anonim válasza:
Nos..nyilván az az optimális, ha mindkettő elég magas, vagy legalábbis megüti az átlagot, vagy minnél kisebb a különbség. Volt már dolgom olyannal akinek alacsonyabb volt az IQ-ja, az EQ-ja viszont magasabb, meg a fordítottja is. De mégis..engem valahogy idegesített az, aki nem az a gondolkodó fajta volt. Mert egyrészt nem tudtam rá felnézni ebben a tekintetben, másrészt meg ugye nem is volt nagyon ilyen filozófiai témánk, ami engem zavart. A másikkal viszont ugye voltak ilyenek, és az pedig hogy alacsonyabb volt az EQ-ja az meg inkább kihívást adott nekem (hogy segítsek fejleszteni ezt a képességét). Lehet azért mert nekem is magasabb az EQ-m, mint az IQ-m.
10/12 anonim válasza:
Számomra az IQ, mert nekem is elég magas, és nálam fontosabb, hogy elméleti síkon megértsük egymást, és értelmes eszmecseréket tudjunk folytatni, előrébb tudjuk vinni a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!