Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Szerintetek mi az összefüggés...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi az összefüggés a művészetek és a homoszexualitás között?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, hogy nem minden művész meleg és nem minden meleg művész. De! Elég sok esetben egybeesik a két dolog, és ha már kisebb városokban, közösségekben, akár a médiában észre lehet venni a melegség és a művészi érzék találkozását, akkor azt hiszem, beszélhetünk létező jelenségről. Magamból kiindulva megfogalmazódott bennem egy vélemény. Több éve festek, amihez ugye nem árt egy kis szépérzék. Általánosságban a női nemet tartják a szebbik nemnek és talán a melegségem is összefüggésben lehet azzal, hogy nem tudok csak úgy átsiklani a szépség, a női test formássága felett, megérint lelkileg és talán ebből adódóan vonzódok is hozzá. Ez az elmélet kicsit hülyeségnek tűnhet, legalább is annyiban biztos sántít, hogy nem lehet azonosítani a többi művészeti ággal, valamint a meleg férfi festőkre sem lenne igaz.

A másik elméletem szerint, a melegség a szabadszelleműséggel van kapcsolatban. Ahhoz, hogy az ember alkotni tudjon valami újat, el kell vonatkoztatnia a valóságtól, befogadónak, kíváncsinak kell lennie, néha félre kell dobnia azt ami megszokott, mivel a szokatlan sem biztos, hogy helytelen..és ez a szabadelvűség jelen lehet a szexualitásában is. Egyszerűen azt teszi, amit a szíve diktál, olyan szerelmet keres, ami neki megfelel. Ha ezt egy azonos nemű ember személyében találja meg, akkor azonos nemű ember lesz a társa.

Persze, ettől még a művészet szeretete és a melegség is veleszületett tulajdonság, egyiket sem választjuk. Szerintetek lehet benne valami igazság? Vagy gondolkodtatok már ezen?

2018. júl. 3. 14:15
 1/8 anonim ***** válasza:
59%
Állítólag mindkettő a jobb agyfélteke feljettségéhez köthető
2018. júl. 3. 14:20
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nincs semmi összefüggés. Nem a szexuális beállítottság miatt lesz valaki művész lélek.
2018. júl. 3. 14:46
 3/8 anonim ***** válasza:
89%

Nincs összefüggés.

Statisztikai alapon is akadhat a művészek között meleg IS. Frédi merkúri pont az volt, akkor mi van, sok más híres zenész meg nem.

2018. júl. 3. 14:54
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nalam is ugyanez van, es amig művészeti ag is volt abba a suliba ahova jartam, ott joval tobb meleg volt mint a tobbi osztalyba. Bar ez lehet hogy csak igy jott ki.
2018. júl. 3. 18:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom. Én is meleg művész vagyok és a művész ismerôseim 80-90%-a lgbt+. 🤔
2018. júl. 3. 18:38
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Egyetértek az utolsó kettővel. Összesen 7 meleg ismerősöm van, akik közül ketten művészetire járnak, egy slam-el, egy hobbiból rajzol, egy pedig zenész. Persze, ilyen kis minta alapján ne állítsunk fel statisztikát, de hétből öt azért elég jó arány. És másoktól is sokszor hallottam már, úgyhogy szerintem valamilyen összefüggés van a kettő között.
2018. júl. 3. 22:17
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Leszbikus vagyok és írok,úgyhogy nem tudom:D
2018. júl. 4. 08:59
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem minden homoszexualis ember, akit ismerek muvesz, vagy nagyon szereti a muveszeteket. Kell, hogy legyen osszefugges :)
2018. júl. 4. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!