Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejönnél egy depressziós lánnyal?
Mármint a depressziót a lányból vagy a lányt a depresszióból? :D
A kérdésre: elég kényes dolog ez, ha a józan észre hallgatok akkor azt mondom hogy nem, viszont ha már kialakultak érzelmek akkor igen.
Azt hittem, sorra negatív válaszok érkeznek majd, de kellemeset csalódtam :) A valóságban azért nem olyan egyszerű ez szerintem...
#4: ezen én is elgondolkoztam :D
Én igen.
Igazából sok a tévhit a depresszióval kapcsolatban, általában nem örjöngő "őrültek" vagy teljesen magukba zárkózottak az ilyen problémával küzdő emberek. A legtöbben tudatában vannak a problémának és tudják kontrollálni. Volt màr olyan párom,akit depresszióval diagnosztizáltak, és nem éreztem sok hátrányát, nem viselte meg a kapcsolatunkat. Több támogatásra és sok hosszú,őszinte beszélgetésre volt szüksége,de ez nem jelentett terhet nekem, szívesen törődtem vele. Rendesen szedte az antidepresszánsokat, használtak neki, ezeknek sem éreztem hátrányát, csak nem ivott alkoholt amìg szedte őket,de ez nem is igazi hátrány. Fél év után szépen kilábalt belőle.
Tehát én azt tapasztalom, hogy ha a beteg már az elején felismeri hogy segítségre van szüksége és el is fogadja,időben szakemberhez fordul, rendesen betartja a kezeléseket és ha van,aki megérti, elfogadja, szereti őket,"tartja bennük a lelket", akkor jól kordában tartható és gyógyítható a depresszió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!