Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Lehetséges depresszió olyan...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehetséges depresszió olyan személynél aki rá jön arra, hogy leszbikus, de nem tudná elfogadni?

Figyelt kérdés
Pár hónapja gyötör a gondokat, de egy két napja már biztos vagyok benne. A depresszió minden tünetét érzem magamon, bár még csak pár napja, viszont ez megrémiszt. Kiválthatja-e a depressziót ez?

2018. ápr. 22. 20:24
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
Lehetséges, bár véleményem szerint a depressziót nem az a gondolat okozza, hogy leszbikus vagy, hanem attól rettegsz, hogy a környezeted hogyan reagál rá, illetve hogy kiközösítenek, megaláznak téged emiatt. Esetleg az, hogy félsz az ismerkedés nehézségeitől és kétled, hogy szerető párt találsz magadnak.
2018. ápr. 22. 20:39
 2/5 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem ne vedd túl komolyra a dolgot, rengeteg dolog van még a szexualitásodon kívül a világon.
2018. ápr. 22. 21:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges,és akár maga a gondolat is okozhatja,hogy nem heteró vagy. Én is így voltam,lesújtott mikor szembesültem vele.Kívül szándékosan nyomtam a homofób propagandát,hurrogatam a leszbikusokra,belül meg meg voltam semmisülve,gyülöltem és szégyeltem magam,eszemben sem volt nő közelébe menni, mély depresszióba zuhantam. Sok-sok önismeretre és türelemre van szükséged,adj időt magadnak és ha úgy érzed készen állsz rá,hogy szembe nézz vele, keress fel egy pszichológust. Tényleg nagyon sokat segít.
2018. ápr. 22. 22:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem az is, hogy félsz mások, illetve a társadalom reakciójától, az elutasítástól, de az is, hogy nem vagy kibékülve magaddal emiatt.
2018. ápr. 22. 23:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Melegként annak idején én is depressziós voltam, mert úgy éreztem nem lehetek boldog. Szóval igen, lehetséges, hogy depressziós vagy. De ezt nem mi és nem itt fogjuk eldönteni.

Akár depressziós vagy, akár nem, jót tehet egy bizalmas beszélgetés egy szakemberrel.

2018. ápr. 24. 04:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!