Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a bajuk a leszbikusoknak a biszexuálisokkal?
"A legtöbb leszbikus azért leszbikus, mert gyűlöli a férfiakat. Mégpedig olyan szinten, hogy azt is gyűlöli, aki a férfiakat szereti."
Marhaság. Attól hogy nem kefélek valakivel, még nem gyűlölöm, csak nem vonz. A biszexekkel az a gondom, hogy nem tudok a hűségükben bízni, hiszen nem tudok megadni nekik mindent amire vágynak. Ennyi. Nem kezdek veszett ügybe.
Köszönöm szépen mindenkinek az eddigi válaszokat.
#4-es: nem skatulyázom be őket, csak szeretném megérteni azoknak az álláspontját, akik ennyire ellenük vannak.
#7-es: "Én nagyon rosszul érezném magam, ha azt szeretném, hogy a társadalom fogadjon el engem teljesen, ha én egy szexuális orientáció kisebbségébe tartozom és közben "pfujjogok, morcoskodok" egy másik ráadásul hozzám hasonló csoportra.
El nem tudom képzelni miért teszitek ezt egymással és főleg, azt nem tudom elképzelni, hogy mért pont ti."
Köszönöm szépen, pont erre próbáltam rávilágítani :) hiszen nagyjából egy csónakban evezünk.
#8-as: szeretném hinni, hogy ez nem így van. Nyomós okom lenne utálni őket, mégsem teszem, és nem kiábrándultság miatt lettem leszbikus: valaki vagy eleve az, vagy magára próbálja erőltetni, de ez nem egy ajánlott vagy működőképes történet, a körzeti orvos sem ad rá receptet.
Véleményem szerint a fő probléma az, hogy sokan azt sem értik, mi a biszexualitás. Nem 50% heteroszexuális és 50% leszbikus/homoszexuális az illető, ez egy külön szexualitás. Nem fél gombóc vanília és fél gombóc csokifagyi, hanem mondjuk puncs (hú, micsoda hasonlat :D). Ha egy biszex nő kapcsolatban él egy férfivel, attól még nem heteró (maximum a kapcsolatuk lesz konvencionális értelemben az), és ha egy nővel van együtt, attól ő nem leszbikus. Egy biszex bármilyen arányban vonzódhat bármelyik nemhez. És attól hogy két nemhez vonzódik, nem jelenti azt, hogy nem képes egy monogám kapcsolatban élni, ugyanolyan hűségesek, mint bárki más.
Az már más kérdés, ha valaki ez mögé bújik indokként, és jobbra-balra csalja az aktuális párját, mert éppen a másik nemre vágyik. Azt úgy hívjuk, hogy gerinctelen, nem biszexuális. És sajnos úgy látom, ezt sokan nem értik meg.
"Az már más kérdés, ha valaki ez mögé bújik indokként, és jobbra-balra csalja az aktuális párját, mert éppen a másik nemre vágyik. Azt úgy hívjuk, hogy gerinctelen, nem biszexuális. És sajnos úgy látom, ezt sokan nem értik meg."
Ennek a problémának két gyökere van.
Ahogy te is írod a homok és a heterók is azt hiszik, hogy a BI az majd mindig a másik nemre fog vágyni, pedig ahogy te is írod az, hogy valaki monogám vagy sem nem függ össze azzal, hogy valaki hetero, bi vagy homo.
Másrészt viszont sok bi valóban elég khm... kicsapongó életmódot él, és folyton a biszexualitásával magyarázza az életvitelét. Pedig valójában semmivel nincs több köze a dolognak ahhoz, hogy ő bi, mint egy heteronál, aki orrba-szájba csalja a párját fűvel-fával, csak egy biszexuális számára ez kellemes indok lehet, amit lehet folyton lebegtetni, hogy nem egy hűtlen barom vagyok, hanem nekem erre van szükségem.
Én sajnos nem hallottam még olyan biszex csajról, aki
1) a végén nem pasi mellett köt kis és tolja a családosdit, szül, házasodik stb., lássuk be, ez Magyarországon egy leszbikus kapcsolatban elég nehezen oldható meg
2) az aktuális párja mellett összejár a párjával ellentétes neművel is, mert az a fajta intimitás is hiányzik neki. Abból a szempontból érthető, hogy mindkét fajta intimitás más, de akiket az élet valami folytán, közvetve vagy közvetlenül a látókörömbe sodort, azoknak mindig kellett nő a férfi mellett és vica-versa.
Na meg mikor társkeresőn már a sokadik biszex csaj azt írja, hogy ő amúgy csak kalandot akar, csak szexkapcsolatot csak ez csak az, na azok után így inkább többször meggondolom, rizikóztassak-e. Nyilván egy leszbikus csaj is félreléphet, elromolhat a kapcsolat stb., ez mindig benne van a pakliban, de nekem irtó rosszul esne, ha pasi miatt hagynának el, hisz egyértelműen vágyott valamire, amit én nem tudok megadni és nem is fogok tudni, ergó mi a francnak kezdtünk bele az egészbe akkor.
Nyilván van olyan biszex lány is, aki nem ilyen, szerintem ők erős kisebbségben vannak. Félreértés ne essék, nem utálom őket mindezek miatt, csak a párkapcsolati kérdést kezelem igen erős fenntartásokkal.
"os, kiábrándító,rányomja a bélyegét a róla alkotott képemre.Illetve 100%-ig tisztelni is akarom a párom,felnézni rá, de ez sem menne egy olyan iránt aki "egyszer ezt - egyszer azt". Szintén kiábrándító és taszító, hogy pasival is tud és talán már élt is együtt, lehet neki már megadta mind azt az érzelmet amit nekem készül adni, lehet még nagyobb mértékben is.A biszexualitás nem méltóságteljes."
Már ne haragudj, de ha ebben a mondatban a biszexuális szót homoszexuálisra cseréled, akkor máris egy kőkemény, igazi vaskalapos konzervatív dumát kapsz, ami ellen elsőként tiltakoznál (és joggal tennéd).
A toleranciának nem csak addig kell(ene) tartania, amíg téged elfogadnak, hanem neked sem ártana elfogadnod másokat.
(továbbra is tartom, attól, hogy valaki bi,homo,hetero még lehet monogám, vagy poligám. A két dolog két külön tengelyen van, semmi összefüggés nincs közöttük).
Az én véleményem az a válaszoló találta el 99%-ban, aki azt írta, hogy azért, mert szinte lehetetlen normális kapcsolatot kialakítani velük, mert nem vállalják fel magukat. Nagyon sokan tényleg nem. Csak azért, mert most épp barátnője van, nem akarja kimondani, mert utána jöhet még pasi is...
Pár hónapja volt egy biszexuális barátnőm, akivel minden lehetett volna, ha nem lép le, mert nem tudja, mit érez. Azzal a tudattal, hogy biszexuális, akaratlanul is azt gondolom, hogy nem velem volt a baj, hanem azzal, hogy fogalma sincs, hogy kitől mit szeretne. Egy őszinte, normálisan működő kapcsolatba nekem ez nem fér bele, ezért most egy időre jegelem a biszex lányokkal való kapcsolatokat.
NINCS bajom velük, barátnak jók, de nekem ennyi, többet nem esnék abba a hibába, hogy túl sokat várjak el tőlük kapcsolatban, érzelmi szinten.
És biztos van kivétel is, senkit nem szeretnék megbántani, csak még nem találkoztam vele, és a leszbikus barátaim se találkoztak vele még soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!