Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hisztek a Kinsey-skála hitelességében, illetve nektek kihozza a saját szexuális identitásokat?
Aki nem tudná röviden a Kinsey-skála egy kalkulátor ami a kérdésekre adott válaszok alapján megmondja hogy bi- , hetero-, vagy homoszexuális vagy e.
Itt egy teszt: [link]
Köszönöm a válaszokat.
Az angolt már korábban kitöltöttem, de hogy releváns választ tudjak adni, ismét kitöltöttem az angolt is és a magyart is.
A magyaron az jött ki, hogy pont középen elhelyezkedő biszex vagyok. Az angolon az, hogy homoszexuális.
Az igazság az, hogy leszbikusként szoktam identifikálni magam, ha olyan helyzetbe kerülök, hogy kell skatulya, egyébként nem tartozom azok közé, akik a skatulyázást szeretik.
A Kinsey-skála pedig nem holmi netes teszt. Ezt azért ne mossátok össze. A Kinsey-skála maga a számozás, amihez Kinsey is csinált egy tesztet, ha jól tudom, de az biztos nem egyezik meg a magyarral, az angollal már nem tudom, hogy megegyezik-e.
Alapból olyanok a kérdések, hogy hiába eldöntendőek, nem mindig lehet pusztán igen-nemmel válaszolni.
Másrészt szerintem túlságosan csak a szexre van kihegyezve. És ha az orientációt nem bontjuk külön szexualitásra és romantikusságra (mivel a homo-, hetero-, bi-,...szexualitás szavak mindkét jelentést hordozzák), akkor szintén nem elég pontos a teszt. Én például erősebben érzem magam homoromantikusnak, mint amennyire homoszexuális vagyok, pedig egyáltalán nem vonzanak a férfiak szexuálisan, de érzelmileg még ennél is jobban taszítanak.
Egyébként úgy tudom, hogy sok dologban megdöntötték már/árnyalták a Kinsey-skálát. Én személy szerint abban hiszek, hogy inkább Kinsey spektrum van. Szerintem még a Kinsey skála is túl mesterséges, a spektrumon viszont bárki bárhol elhelyezkedhet és nincsenek határok vagy pontos definíciók a spektrum adott pontjára.
Ha már itt tartunk én gender téren is a spektrumban hiszek. De természetesen, ha binárisan kell besorolni magam, akkor cisz nőnek tartom magam, a spektrumon viszont valahol a közepe és a nők között vagyok és szerintem ez térben, időben csúszkál is ide-oda. Ez utóbbi a Kinsey spektrumra is érvényes (az én meglátásom szerint).
Hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak, részben hiszek a skálában, de szerintem nem eléggé reprezentatív és a magyar egyáltalán nem hozza ki a saját orientációmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!