Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Volt itt valakinek egyházi...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Volt itt valakinek egyházi esküvője?

Figyelt kérdés

Vagy beszélgetett erről lelkésszel? Milyen volt a fogadtatás?

(Felhívnám a figyelmet a kategóriára!)

2017. márc. 2. 19:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Pedig vehetsz. A keresztény egyházak sohasem fogjàk elfogadni az azonos neműek kapcsolatát, hülyeség is ezt elvàrni. Eleve miért akarnád egy olyan felsőbb hatalom elismerését a kapcsolatodra ami bűnnek tartja azt? Nekem nincs bajom az egyneműek kapcsolatával, ne érts félre, de az egyházi házasság lehetőségének elvàrása olyan az azonos neműekkel kapcsolatban mint egy japánautós klubba csatlakozni egy BMW-vel. Esélytelen.
2017. márc. 18. 20:04
 12/16 A kérdező kommentje:
Nem esélytelen. Nagyon nem.
2017. márc. 18. 20:56
 13/16 anonim ***** válasza:
Pedig de, teljesen.
2017. márc. 18. 22:19
 14/16 A kérdező kommentje:

1) Lelkész vagyok, azt adok össze akit akarok. Teljesen hivatalosan.

2) A skandináv egyházakban már lehetséges ilyen hivatalos egyházi szinten is. Idő kérdése, hogy mikor jön ez el a német, osztrák egyházakhoz is.

2017. márc. 19. 09:50
 15/16 anonim ***** válasza:
Ha lelkész vagy akkor mi közöd ahhoz, hogy mit mondott a pápa? Amúgy meg, egy magyar oldalon miért beszélgetünk Németországról/Ausztriáról/ a skandináv államokról? Magyarország római-katolikus, keresztény ország, ahol soha a büdös életben nem lesz elfogadott egyházi szinten az azonos neműek házassága mert szembemegy az említett vallások alaptanításával.
2017. márc. 19. 10:35
 16/16 A kérdező kommentje:

A Pápát nem én emlegettem, de mondom: változnak az idők. A rabszolgatartást se kultiválja a mai keresztény egyház, pedig az is bibliai tanítás. A női egyenjogúság de facto szembemegy Pál tanításaival, és elvileg a keresztény nőknek ugyanúgy hidzsábban kellene járniuk mint a muszlimoknak Pál levelei alapján.

Elvileg tilos az óvszer is katolikuséknál, persze nagyüzemben használnak (szerencsére).

A II. Vatikáni zsinat előtt a protestánsokkal való házasság is tilos volt, ahogyan a maszturbáció és az orális szex is.

Az egyház változik csak lassan.

A protestánsok többnyire befogadóbbak, és a skandinávokat azért emlegettem, mert az adaptáció lassan terjed az elmaradottabb vidékek felé. Németországban már nem számít bűnnek melegnek lenni sem egyházi, sem társadalmi körökben.

Lassan oldódik a jég errefelé is.

2017. márc. 19. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!