Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Volt itt valakinek egyházi esküvője?
Vagy beszélgetett erről lelkésszel? Milyen volt a fogadtatás?
(Felhívnám a figyelmet a kategóriára!)
1) Lelkész vagyok, azt adok össze akit akarok. Teljesen hivatalosan.
2) A skandináv egyházakban már lehetséges ilyen hivatalos egyházi szinten is. Idő kérdése, hogy mikor jön ez el a német, osztrák egyházakhoz is.
A Pápát nem én emlegettem, de mondom: változnak az idők. A rabszolgatartást se kultiválja a mai keresztény egyház, pedig az is bibliai tanítás. A női egyenjogúság de facto szembemegy Pál tanításaival, és elvileg a keresztény nőknek ugyanúgy hidzsábban kellene járniuk mint a muszlimoknak Pál levelei alapján.
Elvileg tilos az óvszer is katolikuséknál, persze nagyüzemben használnak (szerencsére).
A II. Vatikáni zsinat előtt a protestánsokkal való házasság is tilos volt, ahogyan a maszturbáció és az orális szex is.
Az egyház változik csak lassan.
A protestánsok többnyire befogadóbbak, és a skandinávokat azért emlegettem, mert az adaptáció lassan terjed az elmaradottabb vidékek felé. Németországban már nem számít bűnnek melegnek lenni sem egyházi, sem társadalmi körökben.
Lassan oldódik a jég errefelé is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!