Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátság extrákkal, vagy inkább párkapcsolat?
Mind a kettőnek megvan a maga előnye és hátránya is.Azonban úgy gondolom a barátság extrákkal is lehet mély viszony ,azt leszámítva ,hogy valakinek valamiféle elszámolással tartoznál,ugyanúgy aggódhat érted és ugyanúgy szerethetitek egymást mint ket barát csak néha lefekszetek.Világos ha az egyik beleszeret a másikba onnantól vége van ennek a dolognak.A párkapcsolat hasonló töltetű ,de ott az adott illetőt jobban szeretjük és persze ő is minket,erőssebb lehet a kapocs,azonban ha megszakad akkorlehet ,hogy utána semmi sem marad.
Tudom jönnek olyanokkal ,hogy eszükbe nen jutna egy barátnőjével /barátjával ,nem erre vagyok kiváncsi.Normális válaszokat szeretnék .
Őszintén szólva szerintem ez egy baromság, hogy ha lefekszel valakivel, attól még barátok vagytok.
- Ha barátok vagytok, akkor nem fekszetek le (mint ahogy azonos nemű barátaiddal sem fekszel le ha hetero vagy), mert a barátság elsősorban lelki kapcsolat.
- Ha lefekszetek, akkor már nem vagytok barátok. Ha érzelmekkel együtt teszitek ezt, akkor az már párkapcsolat. Ha érzelmek nélkül, akkor meg nem tisztelitek egymást annyira, hogy barátnak lehetne titeket nevezni.
Lehet szövegelni, hogy nem így van, de a barátság és a párkapcsolat valójában jóval többet jelent "testi szolgáltatásoknál", és az ember ösztönei akkor is beindítanak bizonyos érzelmi-pszichológiai folyamatokat, amiket hosszú távon nem lehet kimagyarázni vagy figyelmen kívül hagyni. Tehát tulajdonképpen csak a fent vázolt esetek fordulhatnak elő. Aki ezzel nem néz szembe, az nem él a valóságban.
Az a te bajod, kérdező, hogy félsz a kudarctól. Félsz a csalódástól és a bánattól. A legmesszebbmenőkig megértem ezt, hiszen mi tehetünk erről, az idősebb generáció. Agyonóvtuk gyerekeinket, s így nem tanulták meg mi a bánat, a gyötrelem. Ismeretlen terület ez nekik, és az ember semmitől sem fél jobban, mint az ismeretlentől.
Barátság extrákkal? Tekintsünk most el attól, hogy a világból ki lehet kergetni ezzel a kifejezéssel, mert néhány éve a csapból is ez folyt. Mindenki azt hitte, hogy juj, de nagyon eredeti, közben meg már a könyökén jött ki a hallgatóságnak. Mostanában megint kezd divatba jönni, pedig az elmúlt másfél évben örvendetes csökkenés volt tapasztalható.
Tehát tekintsünk el ettől ás térjünk a kérdés lényegi részére.
Először is jó lenne tisztán látni, SEMMI kényelmes dolog sincs az ember életében, ami hosszú távon ne okozna aránytalanul nagy veszteséget, vagy amiért ne kéne aránytalanul magas árat fizetni. Az érzelmek nélküli szex pedig kényelmes dolog.
Folytassuk ott, hogy a sikeres párkapcsolathoz tanulni kell. Meg kell tanulni kezelni az érzelmeket, meg kell tanulni a másik nem lelkivilágát, gondolkodásmódját. A sikerhez csak tanuláson, gyakorláson és kudarcokon át vezet út. Csak ezekből tanulhatunk, és legfőképpen pontosan a kudarcokból, a csalódásokból, a fájdalomból. Később, felnőttként sokkal nehezebb, majdhogynem lehetetlen lesz ezeket megtanulni, és szinte mindenki fel is adja. Magányos marad.
Miquel köszönöm a válaszod.Van ráció abban amit mondasz mármint a kapcsolatos rész.
Nem félek a kudarctól ,sem a bánattól.van egy sajátos meglátásom.Ha van egy olyan személy aki a barátomként szeretek ,sőt talán szexuálisan is lázba hoz ,talán fordítva is így van akkor miért ne használnánk ezt ki.Tudjuk azt ,hogy egy pár nem tudnánk lenni mert megőrítenénk egymást pl: az együttélés nem menne.Vagy tudom valakiről azt,hogy nem menne ,de a szex működne.Sokat tanultam már ,igaz még fiatal vagyok (21) ,de nem volt egyszerű sorom .Azonban úgy gondolom ha csak bizonyos dologok működnek ,de kapcsolat nem ,akkor ne legyen ráerőltetve mert az csak rosszabb.
De köszönöm a válaszod nagyon gondolkodtató!:)
Ezerszer inkább vágyom egy normális párkapcsolatra mint egy extrás barátságra. Viszont pótlásra tökéletes az utóbbi és megkönnyíti a szingli létet. Helyén kezelve a kapcsolatot igencsak működőképes lehet ez is, semmi ciki dolog nincs benne szerintem ha egy ilyen exxel összefutunk (mint azt egy előttem válaszoló említette).
Amit még hozzátennék, hogy fiúbarátommal nem tudnék ilyet megtenni, az ilyen csak újonnan megismert sráccal lehetséges számomra /pl randizgatás után rájövünk, hogy nem lesz tuti a dolog stb/ viszont ez így egy speciális változata a barátságnak.
Kérdező: ha valakivel lefekszem úgy, hogy tudom, a párkapcsolat nem működne, akkor az nem a barátom, hanem az ágyasom (hogy szépen fogalmazzak). Lehet kedvenc ágyasomnak nevezni, de akkor is az ágyasom. Kell a teste, de annyira nem tisztelem őt, hogy a szerelmemnek nevezzem. Vagy ha a kutya az ember legjobb barátja, akkor már a kutyával is dugni kell, ha megkívánom? Tisztázzuk, mit értünk "barát" fogalmán. Az extra a barátságon valójában a barát megalázása (ha feltámad az ösztönöm, jó lesz ő is azt kielégíteni, de nem akarok vele meghittebb kapcsolatot).
Egyébként én házas vagyok, de van két álomszép nőnemű barátom is. De nem fekszem le velük, képzeld, egy fejlett ember tud magán uralkodni. És ők is. Nem vagyok vak, látom én is, hogy tök vonzók, de ez pusztán egy dimenziójuk, én az egész személyiségük miatt kedvelem őket. teljes embernek tekintem őket, így is nézek rájuk, nem pusztán egy guminőnek, akivel kielégíthetem magam. A barátság abban is megmutatkozik, hogy adott esetben abban is segítek nekik, hogy saját barátjukkal legyen jó kapcsolatuk. Mert velem úgyse lesz párkapcsolatuk, nem azért, mert nem bírjuk egymást, hanem azért, mert házas vagyok. De mivel kedvelem őket, ezért szeretném, ha boldogok lennének - saját párjukkal! A barátság ezt jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!