Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki a fiú és a lány egy kapcsolatban?
Konkrét kapcsolatban még nem voltam nővel, ezért valaki leírná nekem, hogy kell érteni, hogy az egyik nő a férfi szerepet játsza a kapcsolatban?
Úgy képzeljem el, hogy ő a domináló fél vagy szex közben is van valami szerepe?
Tizenhetes vagyok. Nem értem egyébként, hogy miért probléma, ha valaki, valamilyen szempontból a nagy többséghez tartozik. Én is nő vagyok, mindkét oldalt látom, tapasztalatom és szeretem. Ha valaki egyszer arra vágyik hogy irányítsák/irányítson, nem értem miért kéne eltávolodnia ettől a vágyától csupán azért, mert egyesek úgy gondolják, hogy ez heteronormatív sztereotípia. Egyébként nem egészen értem azt sem, hogy miért lettek leértékelve a válaszaim, mikor az értékelés funkció arra hivatott, hogy mennyire stimmel a válaszod a feltett kérdéshez, felvetett témához.
Ha hiszitek, ha nem, vannak olyan nők, akik nagyon szeretnek irányítani. Olyanok is vannak, akik szeretnek irányítva lenni, adaptálódni a másikhoz. Olyanok is vannak (mint én), akik mindkét szerepben jól tudják érezni magukat és mindkettőre szükségük van ahhoz, hogy teljesnek érezzék magukat. Lehet, hogy sokaknak érzékeny ez a téma, de szerintem mindenkinek meg kellene tanulnia megértően hozzáállni a másik igényeihez és vágyaihoz. A párkapcsolat nem egy harc, nem egy küzdelem, ahol jobbnak kell lenned a másiknál és csak akkor lehetsz értékes ember, ha te irányítasz. A dominancia pedig véleményem szerint nem teljes elnyomást jelent, csupán lényegesen gyakrabban hozol döntéseket (az ő igényeit figyelembevéve), kezdeményezőbb szellemű vagy, mint a partnered. Az egy másik tészta, hogy az ágyban mi történik, ahhoz aztán tényleg senkinek semmi köze, hogy mi miért van úgy, amíg mindketten (vagy mindannyian) beleegyeztünk és jól érezzük magunkat illetve kiteljesedünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!