Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Mit jelent a látens leszbikus?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit jelent a látens leszbikus?

Figyelt kérdés
Kik azok a látens leszbikusok? Nem értem azt a szót hogy látens. Sosem hallottam még ilyet? Illetve csak leszbikusok lehetnek látensek vagy más szexuális irányultságúak is? Bocsi de tényleg semmi cikket nem találtam ahogy be írtam hogy látens.
2022. aug. 11. 01:29
 1/3 anonim ***** válasza:
93%
Én meg csak látens melegről hallottam. A látens, az a nem látható, rejtett dolgot jelöli. Tehát titkolja, tagadja, akár még maga előtt is a nemi identitását.
2022. aug. 11. 05:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A látens latin szó, szó szerint azt jelenti: rejtett. Magyarul olyan dolgokra értjük, amik léteznek, de meg nem láthatóak, nem fejlődtek ki. Péládul a bategség lappangási ideje alatt, tehát amikor már elkaptad és fejlődik benned, de még nem alakultak ki a látható tünetek.

Régebben gyakrabban használták akár általánosabb szövegkörnyezetben is (látens tehetség: olyan ember, akiben bár ott lakozik a tehetség, de még dolgoznia kell azon hogy ez teljes formában kibontakozzon, magyarul: ha még gyakorol egy kicsit, zseniális zenész lesz).

A látens meleg/leszbikus tehát olyan meleg személy, aki talán még maga sincs tisztában a nemi orientációjával.

2022. aug. 11. 08:39
 3/3 A kérdező kommentje:
Így már értem. Köszönöm a segítségeteket.
2022. aug. 11. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!