Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az úgynevezett művészlelkek között mit gondoltok, miért nagyobb arányú a bi / leszbikus lány?
Egyrészt az amit előttem írtak másrészt a fordított ok-okozat is.
Egy művészi pályára, illetve más alter melóra könnyebben felvesznek egy láthatóan lmbtq személyt, mint mondjuk egy élére vasalt, konzervatívabb helyre.
Szóval előbb-utóbb a melegek bel lesznek kategorizálva ezekre a helyekre, ahol elfogadóbbak.
Vannak még ilyen szakmák, pl a fodrász fiúk, a vendéglátás (pláne a pultozás), ahol szintén sok az lmbtq ember.
Csak tapasztalatból szeretnék beszélni, mert egy képzőművészeti egyetem hallgatója vagyok. Nem tapasztaltam, hogy nagyon sok meleg lenne az egyetemen, de tény, hogy aki felvállalja azt nem fogják emiatt ekézni, mert befogadó a közeg. Én azt látom, hogy nagyon sok a nő. Sokkal több, mint régen. Ez mindig is egy nagyon maszkulin közeg volt és most, hogy nagyobb tere lehet a nőknek az alkotói megmutatkozásra és képzőművészeti karrierre, ki is használják a lehetőséget. (Bár hozzá kell tennem, hogy itt hazánkban az elitben még mindig megfigyelhető a férfi dominancia..)
De visszatérve a melegség témára.. Én bem érzékelem, hogy a sok lány hallgató között olyan sok leszbikus és biszex lenne. Persze vannak, de nem hiszem, hogy többen mint bármelyik másik területen.
Egyébként az viszont elképzelhető, hogy vannak egy páran meleg, biszex srácok az egyetemen. De nehéz megítélni mik az arányok. Sokan sem vállalják és sok esetben nem a melegség témájával foglalkoznak a munkásságukban.
Az egész évvégi kiállításon csak két lánynak láttam olyan munkáját, ami lmbtq témát ölelt fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!