Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Magyaroszágon mennyire megengedett/elfogadott a leszbikusság?
Itt még ez elég fura dolognak számít szerintem, és most nem arra gondolok, hogy a társadalom nagy hányada homofób (meg nyomják ezt a négyfalközött dumát, holott, ha egy heteró pár mosolyog egy plakáton, az semmi felhábprodást nem vált ki), hanem ha teszem azt kézen fogva mennél egy azonos neművel az utcán, sokan úgy bámulnának, mint egy ritka állatfajt. Azért, mert nálunk kevesen merik felvállalni magukat, nemcsak a más orientációjuak, hanem pl testi vagy szellemi fogyatékost is keveset látni utcákon. Mikor Olaszországban voltunk nyaralni, nagyon sok tolókocsis embert lehetett látni például.
Szóval egyrészről van egy viszolygás, a másik részről meg talán szorongás.
Van egy meleg alkalmazottam, egy srác. Feltűnt hogy, mindig egy másik srác jött érte kocsival munka után. Kíváncsiságból megkérdeztem ő a barátja-e, azt mondta igen, együtt élnek.
Az égvilágom semmi bajom vele, ő dolga kivel él együtt. Sose kérkedik vele.
Nyáron történt a játszótéren: két rokker csaj nyalta falta egymást a padon, én meg rájuk szóltam: ezt inkább a hálószobában kéne, nem a gyerekek előtt.
"Homofób fszfej" volt a rövid válasz :D
"Ugyanez van a heterokál is ő nekik bezzeg a kutya nem szól mikor buszon egymás szájában puszilkodnak hangosan cuppantásokkal mikor mellettük a 4 éves gyerek, meg dugnak is villamosokon."
Most komolyan? "Bezzeg"? Ne haragudj, de ezekben a dolgokban nem sok "irigyelni való" van. Szerencsére azért a legtöbb pár kulturált, és nem csinál ilyeneket. Az lenne a normális, ha MINDENKI szépen megfogná a kis párja kezét ha akarja, adna neki egy-két puszit, ha akar az utcán, ne adj isten csókot(nem, nem azt amikor bekapcsolják egymás fején a vákuumot, vagy 15 percre), a többit meg elintéznék otthon, vagy a kocsijukban, vagy bánom is én, csak ne az utcán, a tömegközlekedési eszközökön, meg a tömegben. Mert egyrészt néhány fura figurán kívül senki nem kíváncsi rá csak nem szólnak, és amúgy elég proli dolog is ilyen helyeken dugni...
Egyébként a legtöbb esetben az emberek azonosnenű pároknak sem szólnak be. Inkább csak meg nézik őket, mert esetleg nem láttak még ilyesmit(falukban, kisebb városokban gyakoribb ez), vagy ismét előkerül az amit említettem, hogy amúgy zavarja őket, de nem mernek szólni. Persze van aki beszól, de nagyobb valószínűséggel ütnek meg egy meleg férfit, mint egy leszbikus nőt.(Azért ezt sem kell készpénznek venni, egy teljesen kattant embernek mindegy, hogy fiú vagy-e vagy lány.)
Illetve mivel villamost is írtál példának, gondolom nem vidéki városban élsz, így szerintem nem kell azon aggódnod, hogy mennyire elfogadott. Nagy városban többségében a kutyát se érdekli, vagy észre sem veszik a nagy rohanásban, hogy te mit csinálsz, kinek a kezét fogod, vagy kivel vagy.
Egyik biszex barátnőm, pár éve a most már exével kifejezetten Budapestre járt fel randizni, ott semmi negatívat nem tapasztalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!