Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lehet a helyzet? Kérlek olvassátok el, kéne egy kis segitség ⬇️
Szoval az a helyzet hogy nemrég furcsa erzetem tamadt... sokszor gondolkozom azon, milyen lenne egy lánnyal lenni vagy megcsokolni egy lányt. Ez már szerintem 10 éves korom ota a fejemben járkált, de vegul mindig azt gondoltam “á biztos nem”. Most pedig ugy erzem már mivel végulis nem vagyok már egy 9 éves, komolyabbak a dolgok. Nemtudom eldönteni hogy tényleg szeretem e a lányokat is.. vagyis talan nem tudom elhinni. Ketto legjobb baratommal beszeltem errol es nagyon megertoek voltak. Ugy erzem, lehet hogy leszbikus vagyok. Viszont bármennyit töröm rajta a fejemet, nem tudom mi tévö legyek. Most valojaban tenyleg leszbikus vagyok, vagy csak biszex... biszex vagyok akkor vagy csak kepzelem..? Nagyon örülnék tanácsnak töletek, föleg ha mar volt tapasztalatotok ebben a helyzetben.
Elöre is nagyon, nagyon köszi a válaszokat!
Egyrészt kérdéses hogy voltál-e már szerelmes, vonzódtál-e már valakihez és ha igen milyen nemű volt az illető?
Márészt gondolom még fiatal vagy így ez még alakulhat, tisztulhat a fejedben. Ne ezen ragódj. Éld az életed és nézd meg aki tetszik. Esetleg figyeld meg hogy a fiúkat és/vagy a lányokat nézed meg. Ebből kiderülhet hogy leszbi, biszex vagy heteró vagy.
Én azt vallom hogy címkézés nélkül is boldog életet lehet élni.
Próbáld ki, és akkor kiderül :)
L
Szerintem ez nem teljesen így működik. Ez inkább egy lineáris skála mondjuk a full heterótól a teljesen leszbiig, pont középen a biszexxel.
De maga a skála folyamatos. Lehetsz te az egyik vagy másik végéhez közelebb és 70%ban mondjuk hetero és 30%ban csak a lányok vagy éppen fordítva.
A szexualitás egyébként változhat is ahogy felfedezel magadban és a világban új dolgokat, ahogyan megismered magad.
Nem kell megfelelned feltétlen annak ma, amit már egyszer meghatároztál magadnak régebben.
Az is kérdés, hogy romantikus vagy vágy jellegű érzéseket táplálsz egyik és másik nem iránt, mert ez sem mindegy. Ez valójában két külön skála.
Lehet, hogy szerelmes mondjuk csak fiúba tudnál lenni, de a szexuális fantáziádat izgatja, hogy milyen lehet lánnyal.
Ismerd meg magad minél jobban, mert annál boldogabb és teljesebb életet tudsz majd élni. Ne félj feltenni a jó kérdéseket, hogy kielégítő válaszokat kaphass. :)
Egy enyhe biszex érdeklődésed az biztos hogy van. Hogy mennyire erős azt csak te tudod "kideríteni", ill. kialakítja majd az élet. Ne görcsölj rá, ha a lányokat is kedveled, kívánod akkor próbáld meg velük is és kialakul majd idővel melyik nemhez vonzódsz. Lehet mindkettőhöz és akkor mi van? Van még pár millió biszex nő a földön.
Fogadd el önmagad, ne harcolj magaddal, inkább ismerd meg és élezd az életet!
A társadalmi elvárások sokakban elfojtást eredményeznek.
Nem kevesen lehetnek, akik leszbik, vagy melegek, de nem tudják magukról, mert simán elfojtják az érzéseiket, megfelelve ezzel a társadalom elvárásainak.
Nyilván nem véletlen, hogy benned ezek az érzések kavarognak, felszínre törnek, ahogy az sem, hogy éppen ide jöttél a kérdéseddel.
Az a legfontosabb, legalábbis szerintem, hogy fogadd el magad és ne törődj a társadalmi elvárásokkal. Így élhetsz teljes és boldog életet.
Pont ugyanez a helyzet velem is 😂
Ne félj megélni a vágyaidat, csak egyszer élünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!