Kezdőoldal » Szexualitás » Homoszexualitás » Meleg fiúk, miért van olyan...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meleg fiúk, miért van olyan sok dohányzó közöttetek?

Figyelt kérdés
A különféle belső feszültségeitek, idegességetek oldása miatt szoktatok rá? Vagy miért?
2019. ápr. 22. 20:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
Nem csak a meleg fiúk, hanem általánosságban a fiatalok nagy része dohányzik.
2019. ápr. 22. 20:42
 2/11 ZoltanAnglia ***** válasza:
91%
Megvagyok rola gyozodve, hogy a hetero ferfiak kozott tobb a dohanyos.
2019. ápr. 22. 21:03
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

Arra van statisztika, hogy a melegek valamivel nagyobb eséllyel kezdenek el egészségre veszélyes tevékenységeket űzni, értsd pl. dohányzás, alkoholfogyasztás, gyakori partnerváltás. Ennek a legelterjedtebb nézet szerint az az oka, hogy a folyamat, amely során az egyén tudomásul veszi és elfogadja, hogy meleg, érzelmileg nagyon megterhelő. Ennek során pedig kialakulhatnak olyan hibás gondolkodási sémák, amik kedveznek az ilyen magatartásnak.

Én például két okokból szívom el a napi 2 doboz cigimet:

1) Mert szinten tart. Én nagyon érzékenyen reagálok a teljesítményem legapróbb csökkenésére is, a cigi segít. Én alkatilag szórakozottabb típus vagyok, egészséges keretek között. Erre viszont tudom jól, hogy rosszul reagálok, ezért cigizem, hogy összeszedettebb legyek.

2) Biztonságérzetet ad. Miközben cigizem, úgy érzem, nem bánthat senki és nem történhet semmi rossz.

3) Legalább addig a 10 percig, míg bagózom, nem érzem magam magányosnak. Akkor sem, ha egyedül bagózom. Olyankor átgondolom a napom, ha társaságban vagyok, akkor elbeszélgetek stb.

4) Mert szeretem.

Mármost én pontosan tudom azt, hogy nem a világ hibája, hogy állandóan ideges vagyok, hogy magányosnak érzem magam, hogy nem tudok adekvát módon kezelni adott esetben egy apró kudarcot sem. Nem is az én hibám. Az én hibám ott van, hogy gyáva vagyok ezekkel a gondokkal szembenézni és inkább elfojtok. És pontosan tisztában vagyok a kockázataival annak, hogy ennyit cigizem, nagyjából 3 embert néztem végig, ahogy a tüdőrák szépen fölzabálta minden erejüket.

De egy olyan országban, ahol nem élhetem a saját életem nyíltan, mert lépten-nyomon bántani akarnak, ott nincs más választásom, mint elfojtani. Megvédem én magam, nem arról van szó. Hanem arról, hogy nem szeretném, ha az egész fiatalkorom arról szólna, hogy harcolok.

18/passzív

2019. ápr. 22. 21:29
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

Amikor te melegekről megállapításokat teszel, akkor vedd figyelembe, hogy mindig kizárólag a felső, legextravertáltabb, laza, "tud élni" kirakatréteggel találkozol, és róluk vonsz le általános megállapításokat. Miközben a visszafogottabbakról (aki aztán az élet minden más területén is az) azt se tudod, hogy meleg-e. Ez a statisztika egyszerűen nem igaz, legfeljebb bizonyos közegekre igaz lehet.

Hát még mekkora szakadék van a transzneműségről kialakult elképzelés és azok közt a hétköznapi transzneműek között, akikről én tudom, a világ nem. A világ csak az ilyen alagsori "megbotránkoztató" parádékat látja, a valódi, csendes, átlag, virágait meg a bélyeggyűjteményét rendezgető, elfojtott transznemű szürke hétköznapi nyomorának, félelmeinek megélését meg sohasem.

2019. ápr. 22. 22:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, ne keressünk már magyarázatokat!! Azt hiszitek, a nem dohányos nem feszült, nem szorong, nem ideges? Ül a pálmafák között háttal a világnak? Az már egy mélyen gyerekkorban kialakult személyiségjegy, hogy valaki az a felfogástípus, aki bevesz majd ilyet a szájába, vagy az a fajta, aki nem. Nem kell ráfogni társaságra sem. Olyan ez, mint az orientáció, az is előbb szilárdul meg, dől el fejben, minthogy kipróbáltad volna... Aki nem akar, nem tesz be cigarettát a szájába, aki meg betesz, az be akart tenni, sőt alig várta már, hogy "nagyfiú" legyen és betehesse...
2019. ápr. 22. 22:29
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is dohányzok.

Mondjuk én anno 16 évesen kezdtem, nehéz megemészteni azt amikor az ember rájön hogy meleg, szinte az egész élet amit szeretne élni tilos, mert mások azt mondják, másrészt meg azért szoktam rá anno mert "menő" dolog volt.

Most már bánom, igaz tapasztaltabb lettem, mert rájöttem, hogy az a "tökéletes és normális világ" amit a hmofób társadalom próbál meg ráeröltetni a melegekre nem is olyan tökéletes. Inkább az egész emberiség képmutató, írányítani akarják mások életét (nem csak a melegekét, mindenkiét).

Most már azóta bánom, hogy rászoktam, mert már tényleg csak a megszokás miatt szívom.

2019. ápr. 23. 13:30
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert menok akarnak lenni hogy befogadják oket.. en meg pont ezert nem cigizek minek menjek heterok kozé elobb utobb ugyis kiderul hogy sosincs csajom es csak magyarazkodnom kell nekik

Inkabb a magány mint a b4szogatás

2019. ápr. 24. 07:36
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Sosem éreztem késztetést a dohányzásra,sem alkoholizálásra.

őszintén szólva nem hiszek benne,hogy a dohányzás levezeti a feszültséget.

Szerintem inkább egy megrögzött cselekvés,mint a kávézás.

2019. ápr. 24. 22:03
 9/11 anonim ***** válasza:
90%
Én imádom a cigiző srácokat!
2019. máj. 27. 08:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A párom dohányzik. Mostanában napi fél dobozzal naponta. Nem örülök neki, de tudomásul vettem. Régebben egyszer már leszokott, és mindig mondogatja, hogy majd le akarja tenni megint. Válaszolva a kérdésedre, ő kifejezetten a feszültséget oldja ezzel, mert eléggé stresszes a munkája. Remélem, hogy egyszer, a nem olyan távoli jövőben abba fogja hagyni megint. :) 27/F
2019. máj. 27. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!