Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Orbán Viktornak mi a véleménye a homoszexualitásról? Soha nem láttam ilyen témájú beszédet.
Amikor Vonával volt az a szópárpbaja a parlamentben finoman utalt Vona feltételezett homoszexuális hajlamaira, amire semmi bizonyíték nem volt. Nagy valószínűséggel a kormánysajtó találta ki Vona lejáratására.
Hányinger volt az egész.
A #6-os válaszoló (20:04) válaszával nagyjából egyet értek, kivéve, hogy "jogilag nem bántja a melegeket". Ez csak részben igaz. Konkrét melegellenes törvényeket ugyan valóban nem hoznak, de a "család" fogalmának megalkotásakor (2013-ban) súlyosan diszkriminálták a melegeket, ugyanis a törvényi definíció szerint meleg párok (és a velük élő gyerekek) jogilag nem tekintendők családnak a Fidesz szerint. Ezáltal pedig elesnek egy csomó olyan alapjogtól (gyermekvállalás, egymás utáni öröklés, betegjogok stb), olyan családi kedvezményektől és egyéb juttatásoktól, ami a heteroszexuális párokat megilleti, a melegeket viszont már nem, pusztán a szexuális orientációjuk miatt.
Ezen felül O. Viktornak volt egyszer egy interjúja az egyik Pride felvonulás alkalmával, ahol elmondta a véleményét.
Itt látható a videó:
Idézet a felvételből:
"Ez egy olyan kérdés, amely csábít a viccelődésre."
(Vagyis: Ha nem lennének most itt kamerák, bvziznék egy jót vagy elmondanék pár bvzi viccet.)
"A Magyar Alkotmány világosan különbséget tesz a férfiak és nők között létrejött házassági kapcsolat és az ettől különböző együttélési formák között."
(Vagyis: a házasság férfi és nő között jogilag és etikailag is magasabb rendű, mint a meleg kapcsolatok - szerintük.)
"Én hálás vagyok egyébként a homoszexuálisok magyar közösségének, hogy nem azt a provokatív magatartást folytatja, amivel számos európai országnak meg kell küzdenie."
(Vagyis: Ne küzdj a jogaidért, ne hangoskodj, ne legyél látható, lapulj meg a fal mellett csendben, húzd be füled-farkad és akkor eltűrünk, elviselünk, akkor nem bántunk.)
"Akár mi erőteljesebb szabályokkal lépünk föl, akár a homoszexuálisok közössége kihívóbb magatartást tanúsít, akkor a mostani békés, nyugodt egyensúlyi állapot meg fog bomlani."
(Vagyis: Ne követelj egyenlő jogokat magadnak melegként, hanem fogadd el, hogy alacsonyabb rendű vagy és akkor békén hagyunk, nem bántunk.)
#12 nagyon szépen összefoglaltad.
Szerintem nagyon a melegek jogait nem csorbíthatja jobban, mivel így sincsenek. Ennél durvább meg nem lehet, mivel gondolom akkor az EU unió felkapná a fejét. ( vagyis remélem)
Maradjunk annyiban, hogy a kialakított körülményekhez képest (gyűlöletpolitika) Viktor nem uszít nyíltan a melegek ellen, de nem is támogatja a teljes jogi egyenlőséget sem.
Ahhoz képest, hogy Romániában még egy egyszerű bejegyzett élettársi kapcsolatot sem tudtak legitimizálni, nem olyan rossz.
Szerintem egy kisebbségként néz ránk, akikkel együtt kell élni, mert ugye eltüntetni csak nem lehet:D (Hasonlóan a cigányokhoz)
Azért valljuk be, Orbán politikáját a legtöbben unjuk már, de ha pl a "Mi hazánk" kerülne hatalomra a jelenleginél sokkal rosszabb lenne.
Ugyan Azt mindneki tudja, hogy a magyar egy gyűlölködő nép, így egy ilyen alapú kampánnyal meg lehet nyerni a választásokat simán. ( Fidesz - migráció) ami azert működik annyira jól, mert senki nem ismer migránst személyesen, soha nem beszélt vele, és általánosítva vannak. ( rosszak, lopnak, eroszakolnak stb) - ami azert nyilván nem így van.
Ez a tyúk ( Dóra asszonyság), pedig ugyan ezt akarja csinalni a homofób gyűlöletkampánnyal, azt viszont már nem számolja bele, hogy már majdnem mindenki ismer homoszexuális embert, es a fiatalok többsége már támogatja a melegházasságot is, így valószínűleg ez egy elég hülye kampány ilyen szempontból.
12-es ez igaz, de ez inkább a status quo megerősítése, a Fidesz óta nem romlottak a melegek jogai, de nem is javultak.
A tűr, tilt, támogat gondolati rendszerét mind a politika, mind a társadalom meghagyta. És a homoszexualitás a tűr kategóriába tartozik.
#16-os
A tűr, tilt, támogat - vagyis a 3T rendszere általánosságban véve (és politikai értelemben véve is) elsősorban az ideológiai véleménykülönbségekre, pl. művészetekre, kultúrára, irodalomra, oktatásra stb és nem a homofóbiára, idegengyűlöletre, rasszizmusra és antiszemitizmusra szokott vonatkozni.
Jobboldali kormányok esetén a növekvő nemzeti öntudattal valahogy mindig párhuzamosan együtt nő a kirekesztés és az elutasítás mértéke is, legyen szó bárkiről, "aki nem olyan, mint mi vagyunk, igaz magyarok".
Baloldali kormányok kormányzása idején mindig jelentősen kisebb az intolerancia bármiféle kisebbséggel szemben. A 3T náluk is jelen van, de főként politikai ideológiai alapon, mert mást gondolnak a világról, nem pedig származási-, bőrszín- vagy szexuális orientáció-alapon. Ez azért lényeges különbség.
Más dolog valakit azért nem kedvelni, mert mást gondol a világról, mint azért gyűlölni, mert zsidó, roma, "migráns" (Utálom ezt a szót!) vagy homokos.
Pontosan erről szólt egyszer a Friderikusznak az egyik "tudományos" beszélgetős műsora, hogy jobbos kormányok idején milyen mértékben ugrik meg minden alkalommal az országban a gyűlölködés mértéke. Statisztikailag is tökéletesen kimutatható, hogy ilyenkor nyílegyenesen, meredeken ível felfelé a xenofóbia, a homofóbia, a rasszizmus és az antiszemitizmus görbéje. Hát, valahogy nem sikerült megértenünk 2000 év alatt a kereszténység alapvető értékeit (sem).
tegnap 22:32 - kor szóló: szerintem sok mindenben nincs igazad!
Kérdésfeltevő - egy őszinte beszélgetésre szívesen vállalkoznék! Mit szólsz?
Cenzor - rendes, hogy megfontoltad felvetésemet!
#18-as
Én nem az igazságot írtam le, hanem a saját nézőpontomat, a véleményemet. Legtöbbször nincs abszolút igazság, így nem állíthatom, hogy igaz az, amit leírtam. Az csak az én véleményem.
De szívesen olvasnám a te véleményedet is. Lehet, hogy valami olyan szempontot tudnál mutatni nekem, amivel el tudnál gondolkodtatni vagy akár meg is tudnál győzni.
Ez egy ilyen oldal, itt mindenki elmondhatja a saját véleményét a dolgokról (amíg nem sért vele másokat). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!